Skocz do zawartości
IGNORED

Chiński Xmos USB DAC

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić DAC USB ale małych gabarytów, na ebayu namierzyłem: Xmos PCM5102 USB DAC za 75$ oraz jego wersję (czy lepszą ?) upgrade gold 0.1ppm TCXO XMOS PCM5102 USB DAC za 122$

Czy Koledzy orientują się czy warto dopłacić te 47 $ ? tzn. czy będzie zauważalna poprawa jakości ?

Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/117448-chi%C5%84ski-xmos-usb-dac/

Kilka dni temu dotarł do mnie U-Sabre dac ( kość sabre 9023) z kwarcami TXCO (69 euro + 20 euro przesyłka). Prócz problemu na jednym laptopie z daphile , gdzie aby poprawnie pracował muszę go podpinać pod hub-a usb (na drugim lapku z Win 7 działa ok) gra bardzo dobrze. W bezpośrednim porównaniu z Emotiva XDA-1 (wejście COAX + konweter USB-SPDIFJarkaC) ciężko wskazać zwycięzcę. W porównanu z QUAD 99 CDP-2 pracującym jako dac (też z konwerterem) ma mniejsze wypełnienie dźwięku, ciut gorsze barwy ale większą przestrzeń i wszystko jest tak jakby bardziej wyraziste (QUAD rysuje scenę dźwiękową jakby grubszym "pędzlem" i nie tak szeroką ale bardziej nasyconą). Polecem ten DAC (U-Sabre) chyba że nastawiasz się też na pliki DSD których on nie obsługuje. Acha, konwerter ma oprócz wyjścia liniowego, wyjście na słuchawki oraz wyjście coaxial, więc może też służyć jako konwerter usb/spdif aczkolwiek w tej roli go nie testowałem. Na zdjęciach w sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest małe przekłamanie - ta wersja z lepszymi kwarcami nie ma wejścia I2S.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.