Jump to content
IGNORED

Jaki amplituner z USB do Tonsil Siesta Front

pure_sound

Recommended Posts

Witam,

Sprzedałem swoją wierzę Diora z serii 700 i rozglądam się za jakimś amplitunerem z USB (konieczność) do kolumn Tonsil Siesta Front. Chciałbym odtwarzać pliki mp3 z pendriva bez konieczności włączania telewizora oraz patrzenia w ekran amplitunera, koniecznie musi być opcja przeskakiwania między folderami, radio internetowe byłoby miłym dodatkiem. W 80% będę słuchał muzyki oraz radia w stereo a 20% film też w stereo. Cena w jakiej chciałbym się zmieścić to 1000zł (sprzęt może być używany). Zastanawiam się nad sprzętami takimi jak:

1. Denon AVR-2113

2. Denon M39

3. Denon M38

4. Yamaha Pianocraft MCR-750

5. Denon DRA-F102 + CHR-F103

6. SHARP XLHF202PH

Co lepiej kupić, amplituner z punktu 1 czy którąś z miniwież z punktu od 2 do 6? Wiem, że moce urządzeń z punktów 2 do 6 są małe ale gałka regulacji wzmocnienia na wzmacniaczu Diory WS 704 nigdy nie przekraczała połowy gdyż w pokoju 4x4.5m nie dało się wytrzymać od natężenia dźwięku. Zatem wydaje mi się, że moc 30W będzie wystarczająca, czy dobrze myślę?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do mocy masz zupełnie rację.

Z resztę będzie trudniej. Niestety nie wiem jak te urządzenia co zaproponowałeś grają ale ja na twoim miejscu szczególną uwagę zwrócił bym na funkcjonalność, czyli rzetelnie przejrzał bym instrukcję obsługi.

I jeszcze jedno, te urządzenia są zasilane z transformatora, więc taki Denon AVR-2113 z definicji będzie brał całkiem sporo prądu spoczynkowego, jak długo słuchasz odczujesz to na fakturach z elektrowni. :)

Hidden Content

I jeszcze jedno, te urządzenia są zasilane z transformatora

oświećcie mnie bo myślałem że wszystkie wzmaki , cd , i inne są zasilane z transformatora , nie pytam uszczypliwie

Hidden Content

I jeszcze jedno, te urządzenia są zasilane z transformatora

oświećcie mnie bo myślałem że wszystkie wzmaki , cd , i inne są zasilane z transformatora , nie pytam uszczypliwie

Tak, dlatego o tym mówię. To nie telewizor gdzie pobiera mniej więcej tyle ile zużywa. Wzmacniacze audio po włączeniu nawet jak się słucha bardzo cicho to sporo mocy pobierają.

Hidden Content

2. Denon M39

3. Denon M38

Właśnie przeglądałem instrukcję obsługi powyższych urządzeń, czy w specyfikacji jest błąd czy też obie te wieże mają, cytuję "Rated output: 30 W + 30 W (6 Ω, 1 kHz T.H.D 10 %)". Czy T.H.D na poziomie 10% to jest jakiś żart firmy DENON?

Hidden Content

• 2 weeks later...

Doczytałem, że tak duże zniekształcenia T.H.D. dotyczą tylko końcowej fazy wzmocnienia w zasadzie dziwię się, że podaje się wzmocnienie przy 10% T.H.D. ale to już nieważne.

Po dalszych poszukiwaniach w zasadzie zawęziłem swój wybór do:

1. Marantz MCR510

2. Yamaha R-N500

Za Marantzem przemawia WIFI (bez zabawy w dodatkowe adaptery), bardziej kompaktowa budowa, mniejszy pobór mocy, czytelniejszy wyświetlacz, z kolei za Yamahą przemawia większa moc (której i tak nie wykorzystam) oraz loudness, który bardzo przydaje się przy cichym słuchaniu. Czy różnica dźwięku będzie aż tak duża, że warto dopłacić do Yamahy?

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.