Jump to content
IGNORED

kable Argentum

pitdog

Recommended Posts

ktos mial juz okazje sluchac tych kabelkow (np. interkonekt za 350 lub 700zl). oba sa opisane w najnowszym AV - wypadly dosyc pozytywnie.

jak sie one maja do rynkowej konkurencji, np. do interkonekta QED Silver Anniversary. czy moze sa lepsze, niz by wskazywal na to przedzial cenowy.

oferta wydaje sie bardzo ciekawa - srebro, teflon, ladny wyglad i chyba niewysokie ceny.

producent na razie nie ma jeszcze stronek zadnych, a i na forum jeszcze jakos malo wzmianek o tych kabelkach (w sumie nowa firma).

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zadzwoń, ale po 21,facet jest kosmicznym gawędziarzem z dużą wiedzą.

Materiały wyśle ci na drugi dzień.

Gada do rzeczy i ma przyzwoite ceny w przeciwieństwie do pewnego kultowego producenta.

Hidden Content

w przeciwienstwie do pewnego TAJEMNICZEGO producenta ? hiehie

no to zadzwonie, autentycznie mnie te kabelki zaintersowaly, dzieki za informacje :)

Hidden Content

potwierdzam, wlasnie rozmawialem z mr. Argentum, bardzo mily i rzeczowy facet, udziela wszelkich informacji. wysle mi pelne info wydrukowane oraz nagrane na cd.

nad frontem www ponoc juz mysli :)

Hidden Content

wlanie dokladnie to pytanie zadalem i czekam na odpowiedz, ale sadze, ze na pewno mozna za kaucja posluchac sobie, jak inaczej kupowac na oslep? sam bede chcial kilka kabelkow z oferty porownac zanim cos kupie

Hidden Content

Z Argentum można kontaktować się mailem : argentum5@wp.pl W rozmowie telefonicznej jest bardzo uprzejmy. Zamierzam przetestować jeden z jego przewodów, choc ceny nie należa do umiarkowanych. Konstruktor przewodów przesyła bardzo wyczerpujace informacje na temat swoich produktów, co ciekawe nie udziela info na temat ich właściwosci sonicznych, odsyła zainteresowanych opiniami do listy klientów Argentum.

[obrazekLUKASZ-187772_1.jpg] [obrazekLUKASZ-187772_2.jpg]

Hidden Content

post-565-100002686 1170260055_thumb.jpg

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

Zamieszczone rysunki należą do serii E X C L U S I V E

1. SCG – 6/4 Silver

2. SCG – 6/4 Gold

pierwsza cyfra oznacza sumaryczny przekrój kwadratowy czterech żył.

Hidden Content

Ta skóra jako oplot zew.powaliła mnie! ;o)Przepraszam za drobną złośliwość:czy pasty do butów można uzywać celem impregnacji? :O)ejjjj! lelumek teraz znowu to :O(

Hidden Content

pozostale modele maja bardzo ladne plecionke, kazda plecionka oznacza konkretny model, fajnei to wyglada wszystko ak na kabelki w tej cenie. jedynie jakos te wtyki dexona mi sie nie podobaja...ponoc od wtyku sporo zalezy, wolalbym zamowic z jakimis lepszymi koncowkami

Hidden Content

• 2 weeks later...

Czy każdy z 7 pojadynczych drutów w wiązce ma indywidualną izolację? Rysunek nie daje mi pewności.

Hidden Content

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

Pomijając ewentualny wpływ na brzmienie, oryginalne WBT mają na końcu ruchomy pierścień który znacznie ułatwia odkręcanie i przykręcanie wtyku bez obruszania całego gniazda. Warto zainwestować. Ale ja i tak wolę Neutriki.

Hidden Content

Miałem okazję odsłuchiwać w swoim systemie jakiś czas temu kabel sygnałowy Argentum.

Wtedy był to najdroższy kabelek z oferty Argentum ok.900zł. Kabel bardzo przyzwoity, starannie wykonany no może końcówki Dexona przy tej cenie trochę raziły.

Jak grał ? Tak jak srebrny kabelek potrafi, przejżyście z dużą ilością szczegółów o ładnej selektywnej górze, bardzo mi się spodobał. Miał dobry dość głęboki bas i tutaj miałem małe zastrzeżenie ten bas trochę się rozłaził i na to trzeba zwrócić uwagę przy odsłuchu. Porównywalem ten kabelek do dwukrotnie droższego XLO Referenc 2 i nie miałem wrażenia,ze słucham na kablu dużo tańszym.

Hidden Content

• 2 weeks later...

Po dwóch tygodniach oczekiwania przewód dotarł. W niebieskim futerale z próbką i opisem. Organoleptycznie mozna sobie go obejrzeć, co kryje się w środku

Pierwszą cechą jaką zauważyłem po przełączeniu z IXOSA 102 na testowany przewód w moim systemie było zwiększenie rozdzielczości odtwarzanej muzyki. Wysokie tony oczyszczone zostały z brudu, zyskały na dźwięczności. Barwa wokali jest wyrażniejsza, stały się bardziej namacalne. Po przejściu na audioquesta diamondbacka, zauważyłem ich odchudzenie, jakby niektóre składowe były odfiltrowywane, przy argentum jest odwrotnie. Basy również zyskały na wypełnieniu i barwie. Ich ilość nie zakłóciła równowagi tonalnej. Wrzucając coraz gęstsze kawałki do odtwarzacza w nadziei, że się system wyłoży, zmuli i nie poradzi sobie z basem muszę przyznać, że nie udało mi się, nie pomogło Massive Attack, J. Zorn, Korn, E. Badu, i wiele innych. Lokalizacja sceny nie pozostawiła wiele do życzenia, moje kolumny zniknęły z pomieszczenia, choć są całkiem spore, wokaliści wchodzili i wychodzili z mojego pokoju.

Niestety wszystkie niedociągnięcia w realizacji nie których płyt szybko wychodziły.

Możdzer zagrał bardzo wyrażiście, ekspresyjnie. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad często używanym przez złotouchych słowem perlistość teraz mogłem organoleptycznie to zbadać ;-)

Przewód nie wnosi do systemu swojego brzmienia, raczej odsłoni i uwidoczni jego wady np. problemy z basem, czy też z rozdzielczością wysokich tonów. Przeźroczystego przewodu szukałem i mimo jego dyskusyjnej szaty czy dużej sztywności pozostawiam go w swoim systemie. Jego podłączenie było jak zdjęcie kilku zasłon z kolumn, niby wszystko było wcześniej na miejscu, ale brakowało tego ostatniego szlifu, który wydobywa na zewnątrz to co było wcześniej ukryte, zachowując przy tym porządek i harmonie, pozwalając przy tym czerpać przyjemność z obcowania z muzą.

Hidden Content

arek67

Dzieki za powitanie. Należe do tych słyszących. No i to wykończenie argentum w serii E .... kurcze zaraz mnie inni przywitają ;-)))))))

Hidden Content

proxima=> twoje odczucia po odsłuchu są dość specyficzne bo porównywałeś do dużo tańszego IXOSA 102.

Ja miałem Argentum za ok.900zł i porównywałem do XLO Referenc 2 (z nowej serii) i już wrażenia były troszkę inne :-)

Hidden Content

proxima-W jakiej wersji wykończeńowej nabyłeś Arche,z blachą srebrną czy też miedzianą.

Jak możesz ,to zamieść zdjęcie.

Czy masz wersję 16 czy też 20 watt na kanał?

Hidden Content

Pal55> Opis dotyczy przewodu SGC6/4 E Silver

Gutekbull> Istotnie nie porównywałem z nowym Siltechem, cena mnie poraziła.

Frank> Arche SE w wersji 17W na kanał zgodnie z danymi producenta. Wykończenie drewno - czarne ze szlifowanym aluminium na zewnątrz.

Hidden Content

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
    The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.