Skocz do zawartości
IGNORED

unia europejska zabroni importu i produkcji lamp?

leon28

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie przeczytalem artykul traktujacy o tym, ze unia europejska po zarowkach i odkurzaczach zajmie sie rekawicami do piekarnikow, suszarkami do wlosow, a pozniej lampami wykorzystywanymi w audio. ja **** czy to wszystko nie posuwa sie zbyt daleko? czy ja jestem jakims imbecylem, ktory nie potrafi liczyc i myslec? do czego to wszystko prowadzi?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

W UE, na stanowiskach ekspertów siedzą matoły, nie znają się kompletnie na niczym i tylko potrafią blokować. Wolałbym, żeby UE mnie przekonywała, np. do energooszczędnych żarówek. A nie wszystko blokują - to ma być wolność wyboru?

UE mówi, że jest demokracja, że to, że sramto, dla mnie to jest ZSRR, tylko bardziej nowocześnie.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie tylko lampy - również wzmacniacze pracujące w czystej klasie A, bo marnotrawią bezcenną energię elektryczną.

Ja tam się z tego cieszę - cały sprzęt będę miał nielegalny!

I kij bydlakom w oko i kawałek szkła! :)

Ciekawe czy będą kontrole po domach - a takie listy dyskusyjne jak nasza będą śledzić tajne służby i wszystkich kolegów z wątku o lampach: do ciupy, jak pedofilów! :)

Przepraszam, nie jak pedofilów, przecież pedofile rządzą teraz w Unii!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zatem - strzeżcie się lampofile!

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ja myślę że albo grupy związane z ekologia albo jakieś silne korporacje robią walki na kasie i maja swoich ludzi na odpowiednich europejskich stanowiskach (w końcu wiekszosc osob na tych stanowoskach to marionetki korporacji do zalatwiania im $$$ a na najwyzsze stanowiska w UE żeby się dostać to musisz sie wykazać mistrzowska postawa we wzmacnianiu silnych grup i korporacji) i każde eco rozwiązanie generuje im swietne zyski. Jakieś mocne biznesy maja swoich ludzi w UE. Więc należy się spodziewać zalewu eco ograniczeń.

Ps. Eco to też świetny sposób na likwidowanie konkurencji. Jak jesteś silna korporacja to mozna pójść w eco i kosic konkurencje i dodatkowo pozyskiwać bardzo duzo $$$$. Więc nie ma co sie dziwić tym bardziej ze UE to tak na prawdę unia korporacji.

chwilowy brak działalności w audio.

A gdzie ten artykuł?

hi fi choice z 1/2015 - "walka o moc" str. 24-25.

na razie to gdybanie, ale po zarowkach, odkurzaczach, a teraz byc moze rekawicach kuchennych, kto wie.

"jestem pewien, ze znajdzie sie w brukseli jakis biurokrata, ktory wezmie na cel wzmacniacze lampowe" - to cytat z artykulu.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Aaa, czyli gdybanie i nadinterpretacja względnie wyobrażona obawa. Wzmacniacze lampowe, podobnie jak rynek drogiego/droższego audio to nisza, nikt nie będzie się tym zajmował.

Czytałem w jakimś piśmie brytyjskim, że chcieli zakazać zwrotnic w kolumnach wypełnionych watą z obawy przed iskrzeniem i pożarem. Sprawa jakoś ucichła.

• Redaktorzy

Czytałem w jakimś piśmie brytyjskim, że chcieli zakazać zwrotnic w kolumnach wypełnionych watą z obawy przed iskrzeniem i pożarem. Sprawa jakoś ucichła.

Jakie to miałoby być iskrzenie przy tych natężeniach... Ale kiedyś w UK kierowca próbował zabronić mi przejazdu autobusem z parą kolumn, bo to "urządzenia elektryczne". Oni chyba wszyscy tacy mądrzy.

a teraz byc moze rekawicach kuchennych, kto wie.

To postanowione. Rękawice ochronne już teraz regulowane są masą standardów i wymogów, tyle, że w sektorze industrialnym i medycznym. W domowym tylko częściowo. Ale to jest część odzieży ochronnej i jako taka będzie chroniona. Skąd te regulacje? Ano europejscy producenci rękawic tracą masę pieniędzy w konkurencji z tańszymi wyrobami z Chin, które sa gorszej jakości i nie spełniają norm i wymogów. W innych sektorach już to uregulowano, teraz dochodzi sektor gospodarstw domowych.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ja tam się nie zdziwię gdyby euro-kraci zrobili sobie z urządzeń audio kozła ofiarnego. Takie rzucenie ludowi na pożarcie burżujstwa jest dobre PR-owo, a przecież i tak wiadomo że prawdziwie elitarnym hobby są samochody, i w tym obszarze musi być jakaś ochrona emisji CO2 dla swoich. Wzmacniacze to taki trochę luksus dla ubogich, który łatwiej poświęcić.

W UE, na stanowiskach ekspertów siedzą matoły, nie znają się kompletnie na niczym i

Sorry, ale mimo mojej ogromnej sympatii do Kolegi piszesz jak dzieciak...

Zapewniam Cię, że się znają i to doskonale. Znam trochę Brukselę od kulis i daj Ci boże żeby Cała Twoja rodzina zarobiła tyle przez przez całe życie co ten ekspert przez rok. To nie złośliwość to szczere życzenia dobrobytu.

Czyli podobnie jak u nas w POlandii - jak nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o pieniądze.

(ot choćby taki niusik z dzisiaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

I na koniec jak unia uznaje warzywo za owoc - u nas dzieci mówią, iż urzędnikom się poprzewracało w głowach.

Prawda jest taka iż taką karkołomną decyzją chroni się jakiś rynek (np. Francuski) I tak działają eurodeputowani francuscy, niemieccy, angielscy.

Tylko POlandia wysyła tam albo na zesłanie - jak narozrabiają w kraju, albo w nagrodę (bo to potężna kasa, a kilometrówki zajefajne i nikt nigdy o nie dymu nie zrobi) Albo z Brukseli dany polityk próbuje budować swój wizerunek w POlandii.

Ale zawsze efekt jest ten sam: zerowa przydatność dla Polski.

A z tym że UE jest bardziej komunistyczna niż ZSRR i bardziej skorumpowana od (cholerka brak dobrego porównania) to oczywista oczywistość.

Ukryta Zawartość

Ja tam się nie zdziwię gdyby euro-kraci zrobili sobie z urządzeń audio kozła ofiarnego. Takie rzucenie ludowi na pożarcie burżujstwa jest dobre PR-owo, a przecież i tak wiadomo że prawdziwie elitarnym hobby są samochody, i w tym obszarze musi być jakaś ochrona emisji CO2 dla swoich. Wzmacniacze to taki trochę luksus dla ubogich, który łatwiej poświęcić.

Audio sobie odpuszcza za malo do ugrania gra nie warta swieczki ale masowy produkt to juz inna bajka.

chwilowy brak działalności w audio.

Takie rzucenie ludowi na pożarcie burżujstwa jest dobre PR-owo, a przecież i tak wiadomo że prawdziwie elitarnym hobby są samochody, i w tym obszarze musi być jakaś ochrona emisji CO2 dla swoich. Wzmacniacze to taki trochę luksus dla ubogich, który łatwiej poświęcić.

Ale jakiemu ludowi? Lud ma ich w d... znaczy w nosie. Przecież nikt się nie interesuje tymi wydumkami urzędniczymi.

Moja hipoteza jes taka, że jakiś nadambitny chce się w Komisji wykazać, to i wymyśla takie debilizmy.

Jeszcze niedługo majtki i staniki będą uznane za PPE (personal protective equipment) i objęte standardyzacją i normami....

Co do CO2 to mam nadzieję, że już nie będą dotykać... bo jak w DE wprowadzą ograniczenia na autostradach z tego powodu, to będzie upadek pewnej epoki.

Powrót po dłuższej przerwie...

Sorry, ale mimo mojej ogromnej sympatii do Kolegi piszesz jak dzieciak...

Zapewniam Cię, że się znają i to doskonale. Znam trochę Brukselę od kulis i daj Ci boże żeby Cała Twoja rodzina zarobiła tyle przez przez całe życie co ten ekspert przez rok. To nie złośliwość to szczere życzenia dobrobytu.

Czyli podobnie jak u nas w POlandii - jak nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o pieniądze.

(ot choćby taki niusik z dzisiaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

I na koniec jak unia uznaje warzywo za owoc - u nas dzieci mówią, iż urzędnikom się poprzewracało w głowach.

Prawda jest taka iż taką karkołomną decyzją chroni się jakiś rynek (np. Francuski) I tak działają eurodeputowani francuscy, niemieccy, angielscy.

Tylko POlandia wysyła tam albo na zesłanie - jak narozrabiają w kraju, albo w nagrodę (bo to potężna kasa, a kilometrówki zajefajne i nikt nigdy o nie dymu nie zrobi) Albo z Brukseli dany polityk próbuje budować swój wizerunek w POlandii.

Ale zawsze efekt jest ten sam: zerowa przydatność dla Polski.

A z tym że UE jest bardziej komunistyczna niż ZSRR i bardziej skorumpowana od (cholerka brak dobrego porównania) to oczywista oczywistość.

Ale ja się z tym całkowicie zgadzam. Napisałem, że głąby, bo to nie żadni eksperci, tylko bankierzy, liczą gotóweczkę i starczy. Korporacje mają duże wpływy na kształtowanie prawa UE. Tak było z żarówkami, tak było ze spoiwem lutowniczym, tak będzie z ograniczeniem mocy w sprzętach AGD i tak będzie z lampami elektronowymi.

A nawet jak tak będzie, to będę miał to głęboko w d... :)

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Znowu zła unia zakazuje...

Czy policzył już ktoś, ile to naszych masarni i wędzarni padło? Taki był krzyk i raban o zakaz tradycyjnych wędzonek? I co?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Co do CO2 to mam nadzieję, że już nie będą dotykać... bo jak w DE wprowadzą ograniczenia na autostradach z tego powodu, to będzie upadek pewnej epoki.

rozpacz.jpg

Tylko nie to!!!

Zresztą Niemcy to w ogóle jest dziwny kraj. Niby taki Ordnung a nie dość że na autostradach nie ma speed limitu to jeszcze szok przeżyłem na stacji benzynowej: wchodzę a tam popielniczki i ludziska w środku sobie palą w najlepsze! :)

Niemcy to ostatnia ostoja wolności w Europie.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Korporacje mają duże wpływy na kształtowanie prawa UE.

Korporacje rządzą ta planetą, politycy to tylko fasada dla prostaczków żeby mieli kogo na latarniach wieszać i na kogo psioczyć...

Ja, jako fan SF od lat podziwiam twórców serialu Star Trek jak idealnie odwzorowali gatunek homo sapiens i przedstawili go jako rasę Ferenga w swoim serialu ;P

A i ciekawostka, Polska jeszcze wtedy nie była w UE jak zlecono takie badania na temat korupcji w parlamencie UE....

Wyniki były tak szokujące, iż raport uzyskał najwyższą klauzurę tajności... Bez komentarza.........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.