Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki do komputera

Krzysiek442

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przychodze na to forum z prosba w doborze sluchawek i wzmacniacza do nich. Przede wszystkim, limitu cenowego nie ma ;). Sluchawek planuje uzywac tylko przy komputerze, ich przeznaczeniem jest sluzyc mi w duzej mierze do grania, obrobki audio oraz sluchania muzyki. Interesuja mnie sluchawki o jak najczystszym brzmieniu, bardzo dobrym gornym pasmie i wyrazistym, soczystym basie. Interesuje mnie rowniez aby w miare dobrze wygluszaly dzwieki otoczenia. Poki co moja uwage zwrocily sluchawki Beyerdynamic MMX 300 (aczkolwiek mikrofon nie jest mi potrzebny, posiadam osobny) ze wzgledu na bardzo dobre opinie i szerokie pasmo przenoszonego dzwieku (to jest kolejna bardzo interesujaca mnie rzecz). Jak juz mowilem, nie musza byc to sluchawki posiadajace wbudowany mikrofon.

Co do wzmacniacza, interesuje mnie oczywiscie najwyzsza jakosc dzwieku :), mozliwosc uzskania dzwieku przestrzennego (najlepiej 7.1) oraz equalizer (jestem swiadom ze moze on nie byc "wbudowany" w sam wzmacniacz, ale interesuje mnie mozliwosc "personalizacji" dziweku) jezeli oczywiscie jest taka mozliwosc. Niestety nie znam sie na tym ;)

Pozdrawiam, Krzysiek :)

https://www.audiostereo.pl/topic/117708-sluchawki-do-komputera/

ich przeznaczeniem jest sluzyc mi w duzej mierze do grania, obrobki audio oraz sluchania muzyki. Interesuja mnie sluchawki o jak najczystszym brzmieniu, bardzo dobrym gornym pasmie i wyrazistym, soczystym basie. Interesuje mnie rowniez aby w miare dobrze wygluszaly dzwieki otoczenia.

Wszystkie te cechy posiadają AKG K550

Chociaż jak dla mnie te słuchawki mają trochę poszarpane pasmo (mimo iż suche brzmienie)

Jeżeli lubujesz się w odrobinę ciemnym brzmieniu - ale naprawdę odrobinę - to zdecydowanie polecam Brainwavz HM5

W necie pełno testów zarówno jednych jak i drugich.

Osobiście, jak dla mnie HM5 to najlepsza możliwa opcja w cenie do 500 pln, pod warunkiem szukania względnie płaskiej charakterystyki, z minimalnym akcentem w stronę muzykalności :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.