Skocz do zawartości
IGNORED

vtl 185 vs 150?

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

znajomek uparl sie na lampke wydajna pradowo. nie napisze sam bo nie zna polskiego i nie sadze zeby sie nauczyl a lokalne forum milczy na temat sporych vtl stad ten post. kolega obecnie meczy sie z proackami o ile dobrze pamietam ale lada chwila ma miec audio physic virgo V. zbyt wielu lamp z grupy KT nie znam wiec ciezko mu cos sensownego powiedziec. mialem kiedys na testach vtl185 series2. monobloki jak sie patrzy ale ze wzgeldu na to ze konstruktorzy zastosowali 20A wejscia zasilania nie mozna bylo ich przetestwac na lepszych zasilajacych niz zwykle sznurowki. dynamiki nie brakowalo.

moije pytanie dotyczy roznic sonicznych miedzy vtl 185 i vtl185 series2.

jest jakas zasadnicza roznica miedzy nimi?

no i jak to sie ma do starej vtl 150? zakladam ze bedzie slabsza i ze to koncowka a nie monobloki tez wiem. ale chodzi o sam rodzaj dzweku. to tez jest grupa lamp serii KT wiec sposob prezetacji pewnie bedzie podobny..

a moze sie myle?

https://www.audiostereo.pl/topic/117756-vtl-185-vs-150/

Mateuszek

Na allegro jest obecnie VTL ST-150 Series I

Pogadaj ze sprzedającym, co on sądzi o tym urządzeniu.

Obecna cena jest co prawda kompletnie z czapy, ale to jest dokładnie ten egzemplarz, który miałem u siebie. Nie wiem za ile może taki wzmacniacz Twój kolega kupić, nie mniej jednak w cenie do 7 tys. zł to jest to propozycja warta rozważenia (właśnie za tyle ja go sprzedałem ponad rok temu). VTL-e nie mają nic wspólnego ze stereotypowym wyobrażeniem o brzmieniu lampy. Są szybkie, wydajne prądowo, grają dużą ilością szczegółów. Brzmienie można co prawda modyfikować poprzez wymianę lamp, ale drastycznych zmian nie należy się spodziewać. Series I od Series II różni się zastosowanymi lampami.

A co do monobloków... w mojej ocenie wzmacniacze na długie lata i przeżyją nie jedną wymianę kolumn w systemie. Nawet na te najbardziej wymagające.

Słuchając rozumu....

https://www.audiostereo.pl/topic/117756-vtl-185-vs-150/#findComment-3371106

jesli sprzedales taka koncowke za 7 ponad rok temu to powinna teraz kosztowac nie wiecej niz 7 w mojej ocenie...

to tak na marginesie

widze po avatarze ze jestes fanes sprzetu VTLa.

ze sterujacych lamp do series 2 mozesz cos w szczegolnosci polecic?

https://www.audiostereo.pl/topic/117756-vtl-185-vs-150/#findComment-3371302

u mnie ostatecznie jako wejściowe siedzą Telefunkeny ECC801S, a sterujące to... zależy w sumie :)

W miejscu 12BH7 lądują u mnie Sylvania , GE, Westinghouse. Najczęściej jednak jest to Sylvania.

Tak patrzę na tę aukcję z allegro i właśnie dociera do mnie, że sprzedający nie dość że sprzedaje za 30% więcej niż sam dał, to jeszcze wykorzystuje moje zdjęcia. Nie ładnie... nie ładnie...

Słuchając rozumu....

https://www.audiostereo.pl/topic/117756-vtl-185-vs-150/#findComment-3372372

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.