Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy doborze kolumn

Eryk_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Chcialbym zwrocic sie do Was z prosba o pomoc przy skompletowaniu pierwszego zestawu audio a co za tym idzie przy doborze kolumn. (Pokoj 30m). Jesli chodzi o wzmacniacze to do wyboru mam ONKYO TX-8050 i YAMAHA R-N301(501). To moj przedzial cenowy z funkcja neta. Kolumny ktore chodza mi po glowie to JAMO S626 lub S628 aczkolwiek jest to szczyt moich mozliwosci finansowych. Pytanie czy te kolumny beda dobrze brzmialy w tym zestawieniu czy moze macie jakas lepsza i tansza alternatywe. (Jamo m.in. z powodu jakosci wykonania, wygladu) Slucham 90% muzyka (rock, Electronic, classic, blues) i 10% film, radio. Prosze o pomoc gdyz moja wiedza jest znikoma a opini mnostwo na googlach. Z Gory Dzieki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/117759-pomoc-przy-doborze-kolumn/

Witaj,

zacznę od tematu wyboru elektroniki. Bierz pod uwagę model Onkyo TX-8050 i Yamaha R-N500. Yamaha jest bardziej rockowa, otwarta, dynamiczna, grająca skrajami pasma. Onkyo stawia na dokładność, szczegółowość, świetna kontrole basu, spójność. Ogólnie jednak są to dwa obiektywnie podobnej klasy urządzenia. Można jeszcze ewentualnie do listy dorzucić amplituner sieciowy Harman Kardon HK3770.

Kolumny Jamo zaoferują Ci mocne, dynamiczne i jasne brzmienie z cofniętym środkiem pasma. Będzie to dźwięk efektowny, trochę koncertowy. Jeśli właśnie taki przekaz szukasz, to spokojnie można pozostać przy propozycji Jamo.

Jako alternatywa zaproponowałbym Ci natomiast Polska konstrukcje Pylon Audio Pearl 25, która nie ma co prawda tak duże mocy, za to jest bardziej spójna, wypełniona, Ewentualnie niestety trochę droższe Wharfedale Diamond 10.6.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam Wszystkich

Chcialbym zwrocic sie do Was z prosba o pomoc przy skompletowaniu pierwszego zestawu audio a co za tym idzie przy doborze kolumn. (Pokoj 30m). Jesli chodzi o wzmacniacze to do wyboru mam ONKYO TX-8050 i YAMAHA R-N301(501). To moj przedzial cenowy z funkcja neta. Kolumny ktore chodza mi po glowie to JAMO S626 lub S628 aczkolwiek jest to szczyt moich mozliwosci finansowych. Pytanie czy te kolumny beda dobrze brzmialy w tym zestawieniu czy moze macie jakas lepsza i tansza alternatywe. (Jamo m.in. z powodu jakosci wykonania, wygladu) Slucham 90% muzyka (rock, Electronic, classic, blues) i 10% film, radio. Prosze o pomoc gdyz moja wiedza jest znikoma a opini mnostwo na googlach. Z Gory Dzieki za pomoc

oj nie Jamo, odradzam, z nówek q21 chyba dobrze doradza

Witam. Dzieki za szybka odpowiedz :-) niestety kolumny polskie nie wchodza w gre gdyz mieszkam za granica. Oferta tutaj jest troszke inna niz w kraju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jesli zauwazylibyscie cos godnego uwagi z cena do €800 czyli €500 na kolumny To czekam z niecierpliwoscia na propozycje. Niestety mozliwosc odsluchu mam dosc ograniczona.pozdr

Ewentualnie jeszcze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Dzieki za szybka odpowiedz :-) niestety kolumny polskie nie wchodza w gre gdyz mieszkam za granica. Oferta tutaj jest troszke inna niz w kraju.

Ukryta Zawartość

jesli zauwazylibyscie cos godnego uwagi z cena do €800 czyli €500 na kolumny To czekam z niecierpliwoscia na propozycje. Niestety mozliwosc odsluchu mam dosc ograniczona.pozdr

Ewentualnie jeszcze

Ukryta Zawartość

Jeżeli mieszkasz w Holandii to wejdż na Markplatz i za 500-800 eur kupisz naprawdę przyzwoite kolumny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli mieszkasz w Holandii to wejdż na Markplatz i za 500-800 eur kupisz naprawdę przyzwoite kolumny.

no niestety na marktplaats sa obecnie tylko Jamo S606 i to uzywki (wolalbym nowe). Nowe rowniez, roznych marek, co z tego jesli nie mam pojecia ktore brzmia ok pod elektronike o ktorej pisalem. Jak narazie znam jedna alternatywe dla Jamo ktora mi przedstawil Q21

Dodam tylko ze 500 euro to max. co moge wylozyc na kolumny (para)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.