Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać wzmacniacz używany do 2 tyś

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam

Słucham Pop Rock Rnb kolumny Tannoy v4 docelowo planuję wymianę na coś lepszego ale za około dwa trzy lata Mam dylemat jeśli chodzi o wzmacniacz budżet dwa tyś

Ma grać detalicznie z dobrą stereofonią i mocnym kontrolowanym basem

Propozycje

Harman hk 690

NAIM NAIT 5i

Roksan Kandy MKIII

lub inny używany proszę o propozycje i sugestie

Zaproponowałbym Ci coś co wg mnie nie ma konkurencji w cenie do 2kzł z drugiej ręki z tym że bas tam jest normalny, nie za mały, nie za duży, lekko ocieplony. Reszta równa, wokale super, stereofonia b. przyzwoita w tym poziomie cenowym a mowa o Amplifikatorze 2003, chociaż cholernie ciężko kupić to warto szukać i pytać. Jeśli jednak oczekujesz basu na miarę NAD S300 lub Krella to... to nie to :)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość aqs

(Konto usunięte)

Zaproponowałbym Ci coś co wg mnie nie ma konkurencji w cenie do 2kzł z drugiej ręki z tym że bas tam jest normalny, nie za mały, nie za duży, lekko ocieplony. Reszta równa, wokale super, stereofonia b. przyzwoita w tym poziomie cenowym a mowa o Amplifikatorze 2003, chociaż cholernie ciężko kupić to warto szukać i pytać. Jeśli jednak oczekujesz basu na miarę NAD S300 lub Krella to... to nie to :)

dzięki Amplifikator 2003 niestety nigdzie niedostępny ja mam tydzień na zakup

Oczywiście kup Naima.

Chociaż moim zdaniem są to dobre kolumny klasy budżetowej i im aż nadto starczył by używany wzmacniacz do max 800 zł. Więc - moim zdaniem - przepłacasz.

Chyba że szykujesz się w przyszłości do zmiany systemu.

Jeżeli docelowo chcesz pozostać przy tych kolumnach - to nie ma sensu dawać na wzmacniacz do nich 2000 zł.

Gość aqs

(Konto usunięte)

a harman hk 690 mogę kupić za 1300, lub jaki bardzo dobry do 1000 kupić, może faktycznie przepłacam dając 2000, ale pisałem że za jakieś trzy lata może zmienie kolumny ale to nic pewnego ok, zakładajmy że nie zmieniam kolumn, co wybrać

Teraz masz na allegro denona pma-2000r za 2 tys. Idealnie wpisze sie w twoje wymagania, ale nie do tych kolumn. Troche wywalanie kasy w bloto.

?👈

Chodzi mi o wnętrze, a nie wyglad zewnętrzny.

PM7200, PM8000? A jak ma byc ciut dynamicznej i z fajniejsza górą PMA-1500R, albo troche biedniej, ale nadal z takim samym charakterem PMA-1055R.

?👈

Polecam zainteresować się podstawowymi wzmacniaczami firmy C.E.C. np. AMP3300R lub AMP3800. Poziomem stereofonii, dynamiki i basu grają w wyższej lidze (nie sugeruj się parametrami, ich specyficzna "klasa A" naprawdę działa).

Roksana dostaniesz za mniej niż 2 koła. Ja miesiąc temu kupiłem za 1400PLN ale KA~1

Wysłane z Xiaomi Note za pomocą Tapatalka

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Gość aqs

(Konto usunięte)

panowie koleś się rozmyślił i nie sprzedaje hk 690 więc nadal jestem na kupnie co sądzicie o tych wzmacniaczach

Audiolab 8000s

rotel ra-04

DENON PMA-1560

Harman hk 680

Nad c316 bee

Luxman L-215

HARMAN PM 665

PIONEER A-A6J

Denon PMA-720AE

wasze opinie moje typy audiolab 8000s i harman hk680 ale nie jestem pewny co zagra najlepiej z Tannoy v4

Jeśli ma byc w miare nowy to Pioneer A-A6J

Ze starszych audiolab lub denon pma 1560

W kazdym razie odpusc nada, rotela i denopna 720ae bo sa cienkie jak sik pajaka

Gość aqs

(Konto usunięte)

czyli zostaje

denon pma 1560

harman hk 680

audiolab 8000s

pioneer A-A6J

znalazłem jeszcze taki

http://allegro.pl/rotel-ra-985bx-rewelacyjny-legnica-i5025894731.html

co byście wybrali do tannoy

czyli zostaje

denon pma 1560

harman hk 680

audiolab 8000s

pioneer A-A6J

znalazłem jeszcze taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co byście wybrali do tannoy

Rotel fajny ale: "WZMACNIACZ WYMAGA UMYCIA" - jak się handlarzowi nie chcę nawet wyczyścić wzmacniacza do zdjęć i sprzedaży to ja Cię proszę...nie twierdzę że to szrot ale jak to świadczy o sprzedającym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak odpicowany sprzet na alledrogo to zle bo odpicowany , jak nie odpicowany to tez zle bo zle swiadczy o sprzedawcy...

i wez tu ludziom dogodz , co by nie zrobili to i tak niedobrze...heheheheh

Jeśli ma byc w miare nowy to Pioneer A-A6J

Ze starszych audiolab lub denon pma 1560

W kazdym razie odpusc nada, rotela i denopna 720ae bo sa cienkie jak sik pajaka

Zeby wydac 2 patyki na pma-1560 zamiast na 2 razy nowsze i lepsze pma-2000r to chyba trzeba na glowe upasc.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.