Skocz do zawartości
IGNORED

Philips cd751 +Yamaha ax590 połączenie przez Dac-a.

ŁukaszKemski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chciałbym poprawić brzmienie mojego zestawu w którego skład wchodzą;cd Philips model cd 751 po lekkim tuningu tzn;(wymiana elektrolitów zasilania;instalacja podstawki precyzyjnej pod opamp;wymiana opamp-a na opa2604),wzmacniacza Yamaha ax590 i monitorów RFT. Czy przez zastosowanie Dac-a mogę poprawić brzmienie swojego zestawu audio.Philips ma wyjście cyfrowe coaxial. Czy może być to np. taki konwenter Toslink Coaxial na 2x cinch RCA. Jest to tanie urządzenie kosztuje ok.60 złotych.

Powiem tak.Zaskoczyły by nie jednego te kolumny.Wiem,że Rft uważane są za szprot ale grają naprawdę ciekawie choć ich wygląd pozostawiał dużo do życzenia.Dlatego zmieniłem im troszkę wygląd zewnętrzny-dodam zdjęcia przed i po.Przed nimi używałem kolumn Diora Polaris i Bang&Olufsen i te Rft jakością dźwięku biją je na głowę.Nie potrzebuje kolumn które przewalą mi mieszkanie do góry nogami.Pytam tylko,czy w obecnej konfiguracji zastosowanie Dac-a może poprawić walory odsłuchowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-41298-0-76188400-1422632630_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takim przetwornikiem na 99,9 procent pogorszysz brzmienie całości. Ten CD sam w sobie już fajnie gra. Myśle ze powinieneś zacząć od wymiany wzmacniacza lub pokusić się o lampizacje CD. Kolumn nie znam wiec się nie wypowiem. Sam używam rft 3702 do basu i jest to konstrukcja zabójcza.pozdrawiam

Wzmacniacz jest w świetnym stanie i przyznam,że już miałem klienta za 450 złociszy -jest z pilotem.Pytanie tylko,czy za tę 450zł można kupić lepiej brzmiący wzmacniacz bo na ewentualną dokładkę brak.

Długo się przyzwyczajałem do brzmienia AX590 po przesiadce z nada 7020i. Na początku czegoś mi brakowało, ale teraz jest ok i szybko go nie zmienię (chyba mi się słuch przyzwyczaił do Yamahy). Nie kombinuj z dac-ami szkoda pieniędzy na tanie przetworniki, żeby poprawić brzmienie masz do regulacji pokrętła basu, sopranu i kontur-a. Bo to jest zestaw budżetowy przecież.

Yamaszka gra świetnie gdy się rozgrzeje trochę.Na początku też mi coś nie pasowało z dźwiękiem,teraz też chyba się przyzwyczaiłem.

A tu ostateczna wersja lekkiego liftu monitorów Rft.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak to zwał tak to zwał (ucho się przyzwyczaiło czy się wygrzał), grunt, że pasuje. Co do RFT, to mieli ciekawe konstrukcje, sam używam zegara - timera ich produkcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.