Skocz do zawartości
IGNORED

wkładka sama gra

GREGORCASH

Rekomendowane odpowiedzi

witam.posiadam gramofon marantz 6025.po zakupie trochę nad nim przysiadłem.wyczyściłem go,przesmarowałem,wymieniłem pasek na nowy.wkładka była do niczego więc też zamontowałem nową,at 95.ramię ustawione,wkładka skalibrowana i gra,z czego jestem niezmiernie zadowolony,bo dżwięk bardziej mi podchodzi niż z innych nośników.ale jak zbliżyłem ucho do samej wkładki to słychać płynącą z niej muzykę.zastanawiam się w czym może być problem.masa?wszystko wygląda ok,ale specjalistą nie jestem więc pytam.

https://www.audiostereo.pl/topic/117850-wk%C5%82adka-sama-gra/

ale jak zbliżyłem ucho do samej wkładki to słychać płynącą z niej muzykę.

Zupełnie normalne. Patefony kiedyś grały bez prądu.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

;)

Nie przejmuj się - tak ma być!

Gdyby nie grała igiełka - pod Twoją nieobecność - ktoś Ci coś spaprał:((((((

Jeju... Ja tak kiedyś cały Tilt nowozakupiony - na wagarach, przesłuchałem, bo mi wzmacniacz padł...:-))))

Jeju... Ja tak kiedyś cały Tilt nowozakupiony - na wagarach, przesłuchałem, bo mi wzmacniacz padł...:-))))

Mieszkając w akademiku miałem przez pewien czas tylko gramofon (jakaś fonica) z wkładką MF-cośtam. Nie miałem wzmacniacza, przedwzmacniacza, kolumn... Płyty kupowane na bazarach i w komisach za ciężkie pieniądze słuchałem tylko z igły. Ale za to jak to pięknie grało... :)

A może ta wkładka żyje??? No i weź tu system składaj pod własne preferencje jak wkładka ma to głęboklo w poważaniu :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Kiedyś dawno temu czytałem o takim przypadku w USA gdzie facet leczył zęba. Efekt był taki, że w śpiąc słyszał muzykę. Okazało się , że użyty materiał plomby działał jak półprzewodnik i w połączeniu z nerwem zęba odbierał silną lokalną stację radiową. Więc wniosek z tego taki, że to nic nienormalnego.

Kiedyś dawno temu czytałem o takim przypadku w USA gdzie facet leczył zęba. Efekt był taki, że w śpiąc słyszał muzykę. Okazało się , że użyty materiał plomby działał jak półprzewodnik i w połączeniu z nerwem zęba odbierał silną lokalną stację radiową. Więc wniosek z tego taki, że to nic nienormalnego.

A może obcych też słyszał. A czytałeś to w "Fakty i Mity". Zastanowiłeś się co dekodowało mu sygnał?

Nie dziwię się, że niektórzy piszą o słyszeniu różnych rzeczy. Internaty wszystko przyjmą.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

A ja dzięki aparatowi na zębach wysyłam informacje do UFOludków ARTONA ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Keef, rozumiem, że można się zgłaszać do Ciebie po porady, jak ustawić aparat by był najlepszy odbiór? W jakich godzinach należy nadawać? :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A może ta wkładka żyje??? No i weź tu system składaj pod własne preferencje jak wkładka ma to głęboklo w poważaniu :D

nie widziałem żeby coś mi biegało po pokoju,nie skarży się więc chyba ma dobrze.poza tym jest przykręcona i nie fiknie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.