Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo - 2 kolumny + wzmacniacz do 900zł

zurek6

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Polecicie laikowi jakieś rozwiązania do złożenia zestawu do słuchania muzyki z budżetem max 900zł? Muzyka głównie elektroniczna i rock/metal. Kolumny będą stały na podłodze. Zestaw będzie podłączony do komputera (głównie z niego bedzie leciała muzyka) i telewizora. Zależy mi na kulturalnym dźwięku z możliwością ustawienia dobrego basu (zależy od puszczonej listy utworów).

Polecono mi taki amplituner:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nada się?

Jakie kolumny byście mi polecili, żebym nie musiał do zestawu brać subwoofera, a cieszył się z gry?

Ukryta Zawartość

Najpierw zapoznaj się z forum, a potem zadawaj pytania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie zaśmiecać.

Ukryta Zawartość

Witaj,

ja w tej cenie nie brałbym amplitunera z tymi wszystkimi bajerami, tylko skupiłbym się na wzmacniaczu stereo. nie mam zbyt dużego doświadczenia, wiec nie za wiele mogę polecić.. jeśli chodzi o niedrogo a dobrze, poleciłbym coś z Yamahy, poluj np na yamahę a700/a720 no i na kolumny budżetowe ale sprawdzone.. tannoy m3 lub AE evo 3- jeśli mają być podłogowe.

A ja w tej cenie poleciłbym Ci zakup wzmacniacza stereo (bez bajerów) i do tego jakieś starsze kolumny. Za jakiś czas dokupisz sobie kartę dźwiękową / dac'a i ma to szansę grać naprawdę fajnie. Audio nie rozwija się tak dynamicznie jak na przykład elektronika/pc. :)

Ukryta Zawartość

Tutaj wystawiałem kolumny, które w relacji cena/jakość wypadały nad wyraz korzystnie (nie osiągnięto jednak ceny minimalnej, a nie oddam je za połowę ceny ustalonej na "pół darmo").

Z powodzeniem spełniłyby Twoje oczekiwania. Do tego szukasz dobrego wzmiacniacza i masz granie na lata (jeśli nie jesteś pasjonatem audio, to i nawet na całe życie).

A i btw. totalnie nie rozumiem fenomenu budżetowych kolumn tannoy'a które są do dostania na rynku wtórnym. Grałem na kilku modelach i zawsze brzmiały dla mnie zbyt muliście, poprawnie w niektórych gatunkach muzycznych, ale bez polotu.

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.