Skocz do zawartości
IGNORED

CD uzywka zamiast Technics'a SL-PG 480a

LukaszMag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam następujący zestaw stereo: Xindak A-06, kolumny Polk Audio TSx330T, całość spięta kablem IC Melodika, głośnikowe Procab LS25. Jak źródła używam Technics'a SL-PG 480a. Odtwarzacz mam pożyczony i powoli zaczynam rozglądać się za kupnem czegoś swojego. Technics gra ładnie, scena szeroka, dźwięk detaliczny jednak wydaje mi się, że bas gdzieś jest stłumiony. Nieco lepszy efekt uzyskuję na płytach przepuszczonych przez laptop i DAC uNostromo. Niestety tu tracę nieco na przestrzeni i szerokości sceny. Czy do ok 400-500zł można kupić jakiś używany player, który zagra cieplej od technicsa, ale równie szeroko i przestrzennie? Dziękuję za pomoc i info!

Marantz CD-63SE, CD-67OSE, mkII, KIS. Kenwood DP-7050, 7060. Yamaha CDX-993, 880, 870. Sony CDP-serii 9xx. Najlepszy byłby Sony SCD-XB940QS ale on ma tą wadę że nie czyta płyt nagrywanych.

Zgodzę się z justasem. Marantz 63/67 będzie dobrym wyborem. Dodałbym jeszcze Denona 1015.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Marantz CD-63SE, CD-67OSE, mkII, KIS. Kenwood DP-7050, 7060. Yamaha CDX-993, 880, 870. Sony CDP-serii 9xx. Najlepszy byłby Sony SCD-XB940QS ale on ma tą wadę że nie czyta płyt nagrywanych.

Dziękuję za propozycję! Przejrzę te modele!

Jak oceniasz kolumny Polka? Sporo ludzi tutaj o nie pyta - każda opinia będzie cenna!

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Jak oceniasz kolumny Polka? Sporo ludzi tutaj o nie pyta - każda opinia będzie cenna!

Powoli się wygrzewają. Kupując kolumny szukałem zestawu do muzyki lat 70-80, rock, progres, blues, troszkę ambientu, czasami classical. Wybrałem z kilku par. W Polkach znalazłem to co chciałem...ładną scenę, przestrzeń dźwięku, czyste wysokie i wyraźne średnie tony. Bas przyjemny dla ucha, bas reflex z przodu kolumny co przy moim małym metrażu jest korzystne (przynajmniej wg mnie : ) ) Wokal bezbłędny... Przy płytach Budki Suflera Cugowski jak żywy :-) Kolumny wygrały z Melodiką BL 40 z racji nieco cieplejszego dźwięku. Melodika super, jednak dla mnie zbyt szczegółowa. Nie mówię, że POLK'om brakuje analizy dźwięku, ale jest to dobrze zrównoważone... Słucham, słucham i nie czuję się zmęczony dźwiękiem! Więcej ciężko mi napisać, mam zbyt małe doświadczenie w materii HI-FI.

Technics gra ładnie, scena szeroka, dźwięk detaliczny jednak wydaje mi się, że bas gdzieś jest stłumiony.

Błagam , kolego błagam . Ten sprzęt nie gra wcale ,a ty piszesz że ładnie . Toż to jeden z najgorszych CD . Dźwięk jego jesli można to nazwać dźwiękiem jest totalnie plastikowy, beznadziejny . To szrot najwyższej klasy . Chyba każdy CD który kupisz za 500-600 zl bedzie od niego o kilka klas lepszy - przygotuj się wiec na gwałtowną zmianę -oczywiście na plus .Modele które podali koledzy powyźej to jakościowe Mercedesy w porównaniu z tym czymś co sie Technics zowie .

Przydałby się jakiś DAC do tego np rLink

http://sklep.rms.pl/arcam-rlink-przetwornik-cyfrowo-analogowy-dac

Ogółem blu-ray Sony bardzo dobrze sprawdzają się w roli transportów. Sam mam i sobie chwalę.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Przydałby się jakiś DAC do tego np rLink

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ogółem blu-ray Sony bardzo dobrze sprawdzają się w roli transportów. Sam mam i sobie chwalę.

No a ten Wolf w Rotelu przecież zły nie jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Łokmen Saba

Zgodzę się z justasem. Marantz 63/67 będzie dobrym wyborem. Dodałbym jeszcze Denona 1015.

1015 to maks 300zl, to juz lepiej szukac starszego DCD-1290 albo nawet i tansze 755AR. A najlepiej 1450AR.

?👈

TECHNICS TECHNICS tylko nie to lepiej muzy nie słuchać niż słuchać ten szrot

a tak na poważnie to za 500-600 zł wszystko co wymienione wyżej zagra lepiej a i nawet tańsze odtwarzacze cię miło zaskoczą

Ja niedawno kupiłem w jednym z polskich sklepów internetowych nowiutkie Onkyo C-7030 za kwotę 650,- pln. Odtwarzacz jest świetnie wykonany i naprawdę dobrze gra, także wydaje mi się że warto troszkę dołożyć zamiast pakować się w ryzykowny zakup używki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.