Skocz do zawartości
IGNORED

Heco Victa 301 czy Klipsch B2

dariojula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W tej chwili posiadam wzmacniacz Teac A-R600 oraz cd HK HD970.

Słucham ostrego gitarowego brzmienia.Z powodu nie wielkiego pomieszczenia w tej chwili całość dopełnia Heco Victa 301.

Trafiła się oferta zamiany 'fifti-fifti' na głośniki Klipsch B2.

Lubię soczyste i mocne brzmienie-wiem w obydwu wariantach tego nie ma..../dla audio fili/

Ale mam okazje ew.zmiany na być może lepsze Klipsch B2,co moi drodzy o tym myślicie?Napiszcie, czym więcej opinii tym lepiej.

Pozdrawiam.Zniesmaczony..... Darek w małym pokoju.

https://www.audiostereo.pl/topic/118185-heco-victa-301-czy-klipsch-b2/

polecam pożyczyć B2 i porównać do 301, wszystko Ci się wyjaśni

nie da rady,tutaj w grę wchodzi wysyłka mieszkamy od siebie jakies 300km,zaufać mogę mu spokojnie bo to dobry przyjaciel,zresztą inicjatywa wyszła z jego strony ponieważ ma duże fronty heco i chce zrobić sobie kino domowe,a ja lubię eksperymentować stąd pomysł.

tylko czy warto na heco nie narzekam,a klipscha B2 nie słuchałem.Może po prostu lepiej dać sobie spokój,bo może się potwierdzić stare powiedzenie że "zamienił stryjek siekierkę na kijek"

Pozdrawiam i dziękuje ci za jak do tej pory jedyne zainteresowanie.

Chyba niewielu chce się pomagać ludzikom z cienkim sprzęcikiem.

Ps.ostatnio miałem okazję za dopłatą 300zł zamienić się wzmacniaczami na HK 970,ale wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił i Zostałem przy Teacu. Temat cały czas do ruszenia tylko czy wart jest dopłaty tych trzech stówek,co o tym myslisz?

Jak dla mnie nie jest ważna MARKA sprzętu, tylko dźwięk. Niestety droga do perfekcji jest bardzo długa.

Uważam, że jeżeli lepiej Ci się słucha na Teacu to nie kombinuj. Kolumny 301 to bardzo ciekawy model, miałem okazję ich słuchać również z HK (nie pamiętam modelu) i bardzo fajnie grały (oczywiście w swojej klasie).

Życzę "wysłuchanej" decyzji :)

Jak dla mnie nie jest ważna MARKA sprzętu, tylko dźwięk. Niestety droga do perfekcji jest bardzo długa.

Uważam, że jeżeli lepiej Ci się słucha na Teacu to nie kombinuj. Kolumny 301 to bardzo ciekawy model, miałem okazję ich słuchać również z HK (nie pamiętam modelu) i bardzo fajnie grały (oczywiście w swojej klasie).

Życzę "wysłuchanej" decyzji :)

Dzięki za opinie,oczywiście bardzo przydatną.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.