Skocz do zawartości
IGNORED

Parafeed phase splitter

cypher

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam do dyspozycji parę traf LL1671/20mA które mogę skonfigurować jako SE >PP. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) przy konfiguracji zalecanej prze producenta (Alt V).

Indukcyjność uzwojenia pierwotnego to tylko 7H@100Hz ;-( Przy lampie o Rp ok 2,5kR spadek -1dB zaczyna się od ok 220 Hz ;-(. Jest to zdecydowanie za wysoka częstotliwość jak na moje oko. Co zresztą potwierdzają pomiary oraz odsłuchy..

I tak się zastanawiam czy można by zaaplikować taki transformator w układzie para feed..

Tzn Anodę obciążamy źródłem prądowym, jeden koniec uzwojenie pierwotnego łączymy do anody przez kondensator a drugi koniec pierwotnego zapinamy do masy.

Uzwojenia wtórne jednym końcem biegną do siatek lamp a drugim końcem zasilane są z regulowanego układu zasilania bias.

Pomijam na razie kwestie tego że do prawdziwego parafeed powinny być trafa bez szczeliny i na innych rdzeniach oraz sprzeczności jaką niesie ze ze sobą łącznie traf między stopniowych oraz kondensatorów sprzęgających. Bardziej mi zależy mi na informacji czy taki układ będzie działał..

Artur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/118200-parafeed-phase-splitter/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.