Skocz do zawartości
IGNORED

H/K AVR 2550 czy Denon AVR 1905 Help

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Jak wcześniej pisałem jednym z wątków strasznie męczył mnie system kina domowego w postaci Yamaha 440, Panasonic S75 i komplet 5 kolumn Koda 702. Pozbyłem się Yamahy no i jestem w kropce co wybrać do pozostałych jeszcze klocków. Mam coś około 2000 zł na nowy ampli. Zastanawiam się nad Denonem AVR 1905 i Harman Kardon AVR 2550. Na allegro są w podobnej cenie, chociaż Harman jest już starszym ampli. Dlaczego akurat Harman, bo zdecydowanie więcej słucham muzyki. Film raz na tydzień zapuszcze i tyle. A słyszałem że w stereo the best to Harman. No teraz nie wiem. Czy ktoś może coś powiedzieć ktory z tych ampli zagra z moimi budżetowymi kolumnami i DVD S75 Panasa?

Dzięki z góry za zainteresowanie..........................................

https://www.audiostereo.pl/topic/11822-hk-avr-2550-czy-denon-avr-1905-help/

Posiadacze Harmanów proszę o wypowiedź na temat stereo w tych amplitunerach. Denon jest nowością i ma wiele bajerów, ale czy nie lepiej używany Harmon Kardon? Mam wielki dylemat. Słuchałem Denona dla mnie OK, ale jak usłyszałem H/K chyba 430 to mnie zatkało. Ciekaw jestem czy ten starszy model gra przynamniej w 50% jak ten którego słyszałem. Jeżeli tak to biorę w ciemno.

"Ciekaw jestem czy ten starszy model gra przynamniej w 50% jak ten którego słyszałem"

50% jak nie więcej. Takie wrażenie mam czytając porówniania serii x550 do x30. Jest to wielece prawdopodone, bo w takich produktach zmiania się raczej bajery niż charakter brzmienia.

Mam 5550 i jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.Nie słuchałem nowej serii ,ale podobno starsza brzmi lepiej.Jesli chodzi o wygląd też osobiscie starszy model lepiej mi sie podoba.

Starsza seria moim zdaniem brzmi o wiele lepiej od nowej. Jezeli byles pod wrazeniem 430 to takie 4550 albo 5550 by Cie wgniotlo w ziemie. 2550 to najslabszy model poprzedniej serii ale i tak powinno byc bardzo dobrze.

Tylko czy najpierw , nie zrobic coś z odtwarzaczem. Ja mam DVD Panasiaka , do filmów rewelacja, ale ucho więdło jak słuchałem stereo. dokupiłem DCD -755AR Denona ( jest tez AVR 1804 ). Gra OK , miło posłuchać

Tak ,ze może kup jedno z tych i dokup CD. Tutaj góra jest podobno HARMAN ale nie słuchałem , zwłaszcza HD-750, . Lub zastanów sie nad zmianą odtwarzacza na ambitniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.