Skocz do zawartości
IGNORED

UNIWERSALNY PREAMP Z CYFROWYMI WEJŚCIAMI - propozycje

lucin713

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem w trakcie poszukiwania drugiego preampa do poniższego zestawu:

Technics SE-A3 (końcówka mocy), Yamaha A-S1000 (działa jako PRE), Marantz CD 6000, mistral SAG-350.

Obecne zestawienie pasuje mi pod względem zgrania, ale chciałbym mieć dostęp do odtwarzania także zwykłych plików MP3/FLAC.

Dlatego też zacząłem szukać jakiegoś pre lub wzmacniacze z wyjściem pre, które miałyby wejście optyczne / coaxialne.

Pełnia szczęścia byłaby gdyby było także wejście USB, ale to już pobożne życzenie.

Od razu uwaga, że byłby to drugi preamp, który chciałbym aby był jak najbardziej uniwersalny pod względem dostarczania do niego sygnału a Yamaha A-S1000 pozostałaby do standardowego "analogowego" odtwarzania.

Mój budżet to 2 tyś zł.

Zainteresowało mnie np Onkyo 9050, które ma wymagane przeze mnie parametry i jest niedrogie (1200zl nowy u naszych zachodnich sąsiadów), ale być może dałoby radę znaleźć coś jeszcze lepszego.

Robisz jakąś dziwną gimnastykę z tym sprzętem i nie mogę dojść po co? Chcesz mieć wejście cyfrowe, szukasz przedwzmacniacza, a proponujesz jako rozwiązanie tani wzmacniacz? Jaki jest tego sens?

Nie możesz tak po ludzku po prostu dorzucić sobie DAC i wpiąć go w Yamahę jako kolejne źródło analogowe? Do DAC podpinasz cyfrę i gotowe. Niektóre DAC-i mają też funkcję przedwzmacniacza, w tym przypadku zbędną, ale jak się upierasz to możesz coś dobrać. Przykładowo Asus Xonar Essence One ma wszystko poza pilotem - Coax,optyczny,USB, wyjścia takie i owakie, przedwzmacniacz z regulacją głośności.

Albo ja czegoś nie rozumiem co chcesz zrobić.

Proszę bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma wbudowany DAC. Aukcję podesłałem przykładowo - myślę, że do 2tys kupisz taki. Trzeba szukać okazji.

np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 530 euro ale z Włochem się nie dogadasz, chyba że znasz włoski :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tutaj zaczęła się licytacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja też nie ogarniam idei autora wątku.

Jakikolwiek sensowny DAC załatwia temat całkowicie, zapewniając dźwięk klasy hi-fi

Na przykład rodzima, chwalona produkcja:

Ukryta Zawartość

Ma wszystko to co powinien mieć dobrej jakości DAC :)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.