Jump to content
IGNORED

zestw rotel kłopot uszkodzenie?

karburatorix

Recommended Posts

witam posiadam rotela procesor RSP 1068 i końcówke mocy RMB 1066 końcówka pracuje w trybie 3 kanałowym tył zasila inna końcówka stereo ale to nieistotne,kłopot w tym że od jakiegoś czasu załączam sprzęcik puszczam jakąś muzykę i w lewym kanale (koulmnie) słychać trzaski niby gra ale coś tam sobie świerszczy,zrobiłem mały eksperyment puściłem sygnał testowy-szum po kolei lewy i prawy kanał l lewy jakby uszkodzony-małe trzaski ale ciekawostka następuje po odkręceniu gałki głośności na 70% trzaski po jakimś czasie 10-15s ustają i jest wpożądku,mam wrażenie że tak jak by sie ''rozgrzał'' to gra sobie normalnie zrobiłem też coś takiego że pograłem nieco rano godzine gdzieś tam wyskoczyłem po 4 godzinach załanczam sprzęt i jest ok. natomiast po przerwie w nocy na przykład rano mam efekt który opisuje.

Czy ktoś może w tej kwestii pomóc niby da się z tym żyć ale co może to oznaczać ewentualnie na przyszłość czy czas na naprawę u dystrybutora?

Pozdrawiam.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zamieniałeś kanały prawy z lewym i trzaski przenosiły się do prawego kanału czy pozostawały w lewym? To by potwierdziło że winna jest elektronika. A jak najpierw zamienisz kable głośnikowe, a potem interkonekty to po przejściu szumu na drugi kanał lub jego braku będziesz wiedział który element szwankuje.

Hidden Content

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

no tak będę musiał to zrobić ale w weekend,mam takie obawy że może to być procesor-przedwzmacniacz a to może być ''droższa'' naprawa patrząc na końcówkę z frontu widać między żeberkami radiatora z prawej strony trzy małe potencjometry zdaje się że to regulacja czułości wejscia,potenciometr może po czasie coś tam szumieć jeżeli była by to jego wina to bardzo bym sie cieszył :)

Hidden Content

potencjometr regulacji czułości wejścia kanału lewego sobie trzeszczał........potraktowałem go specjalnym preparatem i na razie cisza jak problem powróci to wymiana,

Odetchnąłem że to tylko to

Pozdrawiam

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.