Skocz do zawartości
IGNORED

ROGERS E40 - ktoś coś wie?

savitar7

Rekomendowane odpowiedzi

ROGERS E40 - ktoś coś wie co to za wzmacniacz i czego się spodziewać, np w odniesieniu do Jolidy 502brc?

Mam głośniki Rogers i kuszący jest ten wzmacniacz. Nie mam możliwości jego posłuchać przed zakupem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/118369-rogers-e40-kto%C5%9B-co%C5%9B-wie/

Przyłączam się do pytania. Od pewnego czasu przymierzam się do kupna tego cuda łącznie z dedykowanymi monitorami. Znalazłem trochę informacji w internecie, ale chodzi mi o rzetelną opinę użytkowania Rogersa.

Kolego Savitar7,

miałem chwilę ten wzmacniacz, gra dość ciekawie ,jasno i szczegółowo,jest dynamiczny i mało w nim lampowego ciepła.Dobrze się zgrywa z angielskimi monitorami typu Harbeth, Spendor Rogers.Razem gra to nieźle.Wzmacniacz na kwartecie lamp 6l6 na kanał ogólnie dostępnych i tanich.

Oczywiście robiony w Chinach ,bo Rogersa jakiś czas temu kupili Chińczycy.

Jedno w nim jest wkurzające -to spory przydźwięk sieciowy w głośnikach dobrze słyszalny z odległości kilku metrów ,a także mocno buczące wszystkie trafa- co jak dla mnie zdyskwalifikowało ten wzmacniacz. Wzmacniacz za ponad 8 kzł. tak buczący i z takim przydźwiękiem to nieporozumienie !

Słuchając cicho wieczorem bardziej słychać przydźwięk niż muzykę, konsultowałem tą wadę z innym użytkownikiem i niestety ten model tak ma.

Pod tym względem niedopracowana konstrukcja,natomiast Jolida 502brc mimo że też chińska była głucha jak pień-zero buczenia i przydźwięków.

• 11 miesięcy później...

Czy to buczenie traf to byla przypadlosc tylko obecnej produkcji w Chinach czy tez stare E40a robione w UK tez mialy ten problem?

Bo mimo wszystko wyglada ciekawie - 40 wat klasa A na 6 ohm to nie w kin dmuchal ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.