Skocz do zawartości
IGNORED

Koniec z nami, Panowie...

Teo

Rekomendowane odpowiedzi

Gazeta Wyborcza, piątkowy dodatek "Co jest grane", całostronicowa reklama firmy "Empik", dział "muzyka", o płycie XY (kryptonim roboczy), uwaga, cytuję, pisownia oryginalna:

Prawdziwa rewolucja dźwiękowa!!! "XY" jest to pierwsza płyta zarejestrowana całkowicie w systemie 5.1. DTS. Jest to ucieczka od płaskiego, dwu wymiarowego dźwieku stereo, w nową, trójwymiarową technologię, która pozwala słuchaczowi zagłębić się w muzyce jak nigdy dotąd.

Koniec cytatu. Cóż, czas sprzedać te drogie stereobadziewia, i kupić w supermarkiecie miniwieżę kina domowego. Bo skoro stero to dźwięk płaski i dwuwymiarowy... ;)))

A jak ten głupi, od kilku miesięcy przedzieram się przez gazetki i forum aby poskładać zestaw stereo :), który zagra wbrew wszystkiemu, czyli wbrew moim staraniom :), ale jak się okaże, że będę miał płaski dźwięk, to wszystko jasne, że to nie z mojej nieudolności początkującego, tylko stereo jest płaskie :)

• Redaktorzy

czego się można spodziewać po gazecie, gdzie spotkałem się z opinią, że jazz już dawno umarł śmiercią naturalną. Nie lepiej opisali bodajże ostatnie Audio Show - bodajże jako jedyne miejsce (oprócz muzeum) gdzie można zobaczyć gramofon, który nie ma szans przy gęstych formatach.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

nie neguje coraz "wyzszego" poziomu Wybiorczej, co prawda kupuje codziennie ale coraz czesciej mnie do bialej goraczki doprowadzaja. ALE zauwazcie ze ten tekst pochodzi z reklamy, wiec zaden "red." ani "red. nacz." za to tym razem nie jest odpowiedzialny.

pozdrawiam

paulina

No właśnie,i po co to forum,te wszystkie pytania,wątki,skoro i tak stereo brzmi płasko i dwuwymiarowo?Lubię kino domowe.Ale tylko do filmów!Muzyka,przynajmniej według mnie ,jest przyjemniejsza dla ucha w wersji stereo.

Panom od reklamy gratuluję poczucia humoru,ale następnym razem nie wydurniajcie się.To trochę wstyd ,gdy dorosły człowiek robi z siebię ignoranta i głupola.

A z "Wyborczą"faktycznie jest coś nie tak,też dwa miesiące temu przestałem kupować.

Coraz częściej utwierdzam się w przekonaniu ,że dla pieniędzy człowiek sprzeda swoją duszę.

Autor tekstu reklamowego w GW pracuje w reklamie , która mało co ma wspólnego z prawdą.Mało kiedy jest realna.Może właśnie ten autor posiada zestaw stereo warty x kz, a to co napisał w reklamówce jest tylko jego pracą.

Dwa lica jest naszą wadą narodową.

Jestem zdziwiony , że tacy "fachowcy" ja Wy tak łatwo irytujecie się na poodstawie jakiejś reklamy.

Pzdrawiam

nie czytacie i wypisujecie głupoty, ot co. To nie GW napisała tylko była to reklamówka empiku i płyty J.M. Jarre wydanej w formacie 5.1. Było to ogłoszenie całostronicowe i GW nic do tego nie ma. Ale łatwo się wypisuje takie głupoty jak wy to robicie, wiecie że gdzieś dzwoni ale nie wiecie w którym kościele. A już wypowiedzi autorytatywne niektórych tu kolesi to poprostu...

Guzia.

Nikt przecież Ci tego nie zabrania.

Tylko nie rozumiem tej reklamy Empiku.

Najpierw są jednym ze sponsorów "Piano" Leszka M. a teraz pozwalają sobie na taki tekst. Można było to reklamować w inny sposób,przy okazji nie "grzebiąc" stereo.

Pzd.

Smog.

Ja to rozumiem.

Tylko najbardziej wnerwia mnie to,że już nie ma najmniejszego znaczenia to sa się pisze i mówi.Nikt nie bierze za to odpowiedzialności.Nie dotyczy to tylko tej reklamy.Ten cały bełkot prasowy,dziennikarskie śledztwa w słusznej sprawie /kto z kim i ile razy i w jakich pozycjach./Właśnie to mnie najbardziej denerwuje.

Pzd.

wookash

Nie chcę być złośliwy.

A jak jutro z innej centrali dostaną tekst ,że 5,1 jest do duszy i tylko stereo jest No1 to co też mają to wydrukować pod swoim szyldem/Empik/Niestety jeżeli się pod czymś podpisujesz to bierzesz na siebie odpowiedzialnośc za w/w tekst.

Pzd.

zgadzam sie z marekwj

"Tylko najbardziej wnerwia mnie to,że już nie ma najmniejszego znaczenia to sa się pisze i mówi.Nikt nie bierze za to odpowiedzialności.Nie dotyczy to tylko tej reklamy.Ten cały bełkot prasowy,dziennikarskie śledztwa w słusznej sprawie /kto z kim i ile razy i w jakich pozycjach./Właśnie to mnie najbardziej denerwuje."

ogólnie wokół nas jest coraz więcej szumu informacyjnego trąbi się o wszystkim i o niczym, coraz trudniejsze staje się wyłowienie prawdziwie cennych informacji. Ciekawe do czego to wszystko prowadzi. Jak dla mnie to żyjemy w spotęgowanym przez puste informacje chaosie. To już boli.

A co do reklam to pieniądz nie śmierdzi i można reklamować i sprzedawac wszystko, (np kupa na Allegro).

nie dziwi mnie to że ta sama agencja może wydać kilka sprzecznych ze sobą reklam czy informacji.

Pieniądz kreuje rzeczywistość.

i tym optymistycznym akcentem koncze i ide posłuchac muzyki aby odpocząc od tego zgiełku.

• Redaktorzy

"Jest to ucieczka od płaskiego, dwu wymiarowego dźwieku stereo"

Błyskotliwe, zważywszy że słowo "stereo" oznacza właśnie dźwięk przestrzenny. Ortografia też niczego.

Paulinko: ja zauważyłem, że byłaś pierwsza! Chciałem to samo napisać, ale stwierdziłem że już to zrobiłas.

>> marekwj:

Nie dziw sie, że raz robią i piszą jedno, a potem drugie - zupełnie z tym sprzeczne! 90% ludzi nie jest w stanie zauważyć sprzeczności, a z tych, co są w stanie pewnie też wiekszość nie pamieta jednego widząc drugie... Jaki lud taka reklama.

• 3 tygodnie później...

... obawiam się, że jest gorzej, niż myśleliśmy, Panowie (OK - Panie też ;))). Październikowy numer Hi-Fi i Muzyki (tak, ten z płytą), strona 111, Aktualności, otwieram i co czytam?

"ucieczka od płaskiego, dwu wymiarowego dźwieku stereo, w nową, trójwymiarową technologię, która pozwala słuchaczowi" blah blah blah...

To NIE jest płatne ogłoszenie reklamowe. To jest artykuł redakcyjny (i co z tego, że powstały przez ctrl-c / ctrl-v?). Aj waj... Aż się prosi klasykę parafrazować:

"Redaktorze, wyjaśnijmy sobie coś. Człowiek ma swoje lata, i bucówa dawno się skończyła. Apeluję: nie schodźmy poniżej pewnego poziomu!!"

O. A kto zgadnie, z czego cytat? ;)

a tu się zachwycają hehehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.