Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator a ... polska branża audio ...

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ rochu strzela szybko odpowiem w swoim wątku na post sly'a:

Z kim się kasą dzieli Amplifon czy Ancient Audio? Bzdury piszesz.

No nie ... nie było Amplifona w dystrybucji w Polsce? Pamięć szwankuje?

A polski marketing, Audio Show i polska prasa branżowa to co? A PR?

Sly .... gdzie ty żyjesz?

Pozdro

PS. wszystko na swiecie krecie sie wokół trzech rzeczy: doopy, kasy i władzy.

Pozdrawiam serdecznie ... naiwnych z Polska. Zapraszm do dyskusji.

Muszę przewietrzyć mój system…

https://www.audiostereo.pl/topic/118647-lampizator-a-polska-bran%C5%BCa-audio/
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Podany przykład Amplifona chyba nie należy do najbardziej fortunnych, tak mi się przynajmniej wydaje. Z tego co wiem to Andrzej sprzedaje głównie na indywidualne zamówienie, trochę na zachód osobistymi kanałami i z definicji unika pośredniego kanału sprzedaży. Natomiast co do wcześniej wyrażonej tezy, że sukces Lampizatora niektórym staje ością w gardle to faktycznie coś jest na rzeczy. Rozumiejąc krytykę związaną z jakością wykonania części produktów nie sposób odnieść wrażenia że cała ta negatywna kampania skierowana przeciwko marce nie jest przypadkowa... Nigdy nie byłem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów acz długoletnia obserwacja mechanizmów społecznych skłania mnie do smutnej refleksji, że gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę... Albo tak jak w przypadku naszego forum głos dominujący odgrywa typowo polskie myślenie w stylu dokopać każdemu, któremu coś się udało. A analizując rozwój produktów Lampizatora to ja osobiście stwierdzam stały postęp dźwiękowy. Z urządzeniami firmy miałem do czynienia już wiele lat temu i początkowe modelu nie wzbudzały mojego entuzjazmu dźwiękowego. Tym niemniej postęp w kwestii jakości dźwięku jest ewidentny, ostatnie modele prezentują poziom znacznie powyżej ceny za którą są oferowane.

Podany przykład Amplifona chyba nie należy do najbardziej fortunnych, tak mi się przynajmniej wydaje. Z tego co wiem to Andrzej sprzedaje głównie na indywidualne zamówienie, trochę na zachód osobistymi kanałami i z definicji unika pośredniego kanału sprzedaży. Natomiast co do wcześniej wyrażonej tezy, że sukces Lampizatora niektórym staje ością w gardle to faktycznie coś jest na rzeczy. Rozumiejąc krytykę związaną z jakością wykonania części produktów nie sposób odnieść wrażenia że cała ta negatywna kampania skierowana przeciwko marce nie jest przypadkowa... Nigdy nie byłem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów acz długoletnia obserwacja mechanizmów społecznych skłania mnie do smutnej refleksji, że gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę... Albo tak jak w przypadku naszego forum głos dominujący odgrywa typowo polskie myślenie w stylu dokopać każdemu, któremu coś się udało. A analizując rozwój produktów Lampizatora to ja osobiście stwierdzam stały postęp dźwiękowy. Z urządzeniami firmy miałem do czynienia już wiele lat temu i początkowe modelu nie wzbudzały mojego entuzjazmu dźwiękowego. Tym niemniej postęp w kwestii jakości dźwięku jest ewidentny, ostatnie modele prezentują poziom znacznie powyżej ceny za którą są oferowane.

Chodzi tylko o wykonanie tych cudów techniki, które, za taką kasę, powinny już reprezentować jakiś tam poziom bezpieczeństwa...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Chodzi tylko o wykonanie tych cudów techniki, które, za taką kasę, powinny już reprezentować jakiś tam poziom bezpieczeństwa..

Ale czy komuś faktycznie kiedyś Lampizator wybuchnął? ;-) Nie słyszałem o takim przypadku. Ja wierzę, że akurat Tobą kieruje troska o bezpieczeństwo użytkowników, natomiast czytając wpisy niektórych innych userów, których nicków nie wymienię, odnoszę ciut inne wrażenie;-)

Ale czy komuś faktycznie kiedyś Lampizator wybuchnął? ;-)

Tak, Polacy robią zmiany dopiero w tedy, kiedy jest tragedia. Ale można i tak do sprawy podejść. Jest to jednak trochę dziecinne. Dla mnie też liczy się dźwięk, ale estetyka wykonania także. Naiwność i brak znajomości tematu prowadzi zawsze w ślepy róg.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Taka nadmierna troska o innych, tak jak nadgorliwość, jest gorsza od faszyzmu. Celują w niej zwłaszcza Mr. Clipping i Szymuś ( stary branżowiec ). Niech chlopcy więcej martwią się o siebie.

Jello, ty jak zawsze masz merytoryczny wpis, taki pełny mądrości...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.