Skocz do zawartości
IGNORED

wykrywacz radarów ?

muls

Rekomendowane odpowiedzi

Wykrywacz radarów czyli detektor raczej jest legalny i chyba można go przewozić go rozpakowanego i podłączonego . Prowadzić nasłuch na radarowych częstotliwościach chyba można w Polsce . Co innego antyradar . Nie wiem jak w przepisach zdefiniowany jest antyradar , ale antyradar wykrywa wiązkę radaru , analizuje częstotliwość i dla zmyłki wysyła w kierunku inną odpowiednią częstotliwość i sygnał mocniejszy od wiązki odbitej od samochodu powracającej do radaru .

Przecież wiadomo wszystkim że jeśli opromieniujemy obiekt w ruchu , to wiązka powrotna wróci ze zmienioną częstotliwością niż była wysłana ( częstotliwość wiązki powrotnej zmienia się wraz ze zmianą prędkości obiektu ) .

antyradar to inaczej czujnik promieniowania mikrofalowego z nadajnikiem tych fal. Mam z dawnych czasów unidena. Pracując w Warszawie co rusz pikał przy każdym niemal banku. Sprawdzał się przy staroświeckich talerzach na nóżkach. Potem weszły suszarki, na nie -nie było rady. Na drodze teraz "yanosik" i CB rzeczywiście pomagają: "mobilki! gdzie suszą?"

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Brat w 93 - cim przywiózł z USA taki wykrywacz radaru ( ustawiało się na miasto lub autostradę ) , tykał na światłach w mieście , nie wiem czemu , ale to ma chyba związek tym sygnałem dźwiękowym dla niewidomych . W tamtych latach to były tylko jedne światła w mojej miejscowości .

Teraz są " radary laserowe " sprzężone z dobrą kamerą , działają na długą odległość , namierzają w ułamku sekundy i nie ma siły żeby je oszukać .

ale jest tzw czynnik ludzki który zgodnie z przepisami nie musi mieć przeszkolenia, na necie jest bardzo dużo nagrań jak policja używa sprzętu niezgodnie z zaleceniami producenta.

Po za tym większość to nadal iskra.

Pomiar laserm to nie taki prosty temat, dodać 20-30km/h przez operatora nawet nieświadomie to żaden problem. Pamiętaj że nowość w polskiej policji czyli UltraLyte LTI 20-20 to najnowsze cacko, nówka.. używana już w 2007 roku, a teraz reklamują ją jako najnowszy spadek po USA (muszą się pozbyć śmieci)

Każdy kto robił zdjęcia / film aparatem chociaż z obiektywem 200mm wie jak ciężko jest trafić statyczny obiekt i utrzymać na nim AF, zakładam że policjanci mają siły nadprzyrodzone skoro bez problemu mierzą obiekty nawet z 900metrów i to jeszcze poruszające się z dużą prędkością (fakt że liniowo na nich ale jednak).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.