Skocz do zawartości
IGNORED

CEC 3300 opinia o tym CD

bokska

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie dziś już pisałem że siadł mi CD. Ciekaw jestem opini o cd firmy CEC 3300, czy ktoś coś wie. MOże ktoś ma lepszą propozycję ( tańszą ) to ma kosztować 3700 zł ( do negocjacji ). Lecz może coś taniej ???. Proszęę o opinie bo jestem bez muzy więc się muszę śpieszyć

https://www.audiostereo.pl/topic/11874-cec-3300-opinia-o-tym-cd/

CEC CD3300 jest bardzo ciekawa propozycja. Polecam jednak przesluchanie Ushera CD-100 (2,5kzl). Porownywalem go z CECem i musze przyznac, ze jakosc muzyki jest na podobnym poziomie (wysokim). Muzyka z CECa byla bardziej lagodniejsza i moze bardziej miesista. Wedlug mnie roznice sa bardzo subtelne. Odtwarzacze roznia sie tez jakoscia wykonania. CEC pasuje do drozszych zestawow. W Usherze szuflada pracuje jak tania tandeta, ale jesli to nie przeszkadza, to mysle, ze jest to odtwarzacz warty zainteresowania.

Nie znam tego CD-eka ale cena 3700 jest szalona podczas gdy za oceanem jest do kupienia za niecałe 1500zł.

Przesyłka za pare kilo nie wyniesie pewnie wiele. Pozostaje tylko problem zasilania 110V ale to chyba nie jest kosztowny problem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

hmmm... no jesli juz kupowac w USA to raczej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na przykład tu CD-5300 kosztuje 999 euro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ALEX,

Piszesz, ze jeden CDP daje nieco bardziej miesisty dziwek i nieco lagodniejszy niz drugi ale roznice za niewielkie. Moim zdaniem wlasnie te slowa swiadcza o tym, ze jedno zrodlo jest lepsze od drugiego i moze to byc wrecz roznica klasy nawet, jezeli z pozoru sa to niewielkie roznice. W koncu dosc subiektywna ocena. Na codzien eksploatuje 2 aparaciki: rotel RCD 02 i AA Paganini 24/96. Roznica jest moze nie niewielka ale wlasnie polega dokladnie na ilosci miesa i lagodnosci. Na dluzsza mete jest to jednak roznica bardzo znaczaca i CDP, ktorego dzwiek ma cialo i nie jest jaskrawy daje jednak zupelnie inne wrazenia muzyczne nic jezeli jest ostrawo i cienkawo.

Co do rozmowy, moze warto zainteresowac sie MF lub AA jak alternatywa? Uzywane CDP od tych producentow sa chyba warte uwagi i cenowo zblizone.

pzdrw

soso

• 5 miesięcy później...

Czesc.

Ja mam takiego cd z amp (oba 3300). Widzialem ze za gramanica duzo taniej ale ja wolalem przeplacic u nas :).

Gra to u mnie z Totemami Rainmaker (fajny basik maja te monitorki). Moim zdaniem do rocka to super zestawik.

Teściłem na poczatku NAD - rozczarowanie, trudno porównywać.

Potem poszedl Atoll - bardzo pozytywne odczucia. Atoll nieco cieplejszy w brzmieniu od CEC. Brzmienie nieco pelniejsze w CEC. Atoll podobal mi sie z polskimi dionami, z ktorymi CEC moim zdaniem nie zabrzmial najlepiej - strasznie jasno. Tak jak NOD to klasa niżej tak CEC i atoll brzmia moim zdaniem na podobnym poziomie z lekka przewga na cycka ;).

Ostatnio w empiku przeczytalem test: NAD, Atoll i cos tam jeszcze. Wg testu NAD wypadł dużo lepiej od atolla - moje zdanie jest zupelnie inne - w zyciu kupilem dwie gazetki ze wzgledu na testy i zupelnie niepotrzebnie. Nie ma to jak odsluch.

Do łagodniejszej muzyki bardzo fajnie moim zdaniem zagral Baltlab (chyba 2.0) + CEC CD. Naprawde świetnie zabrzmialo tylko ja nie takiego basu szukalem, szkoda.

Mam nadizeje ze nie bedziesz sie tym specjalnie sugerowal - trzeba posluchac. Ja zanim poszedlem posluchac chcialem NAD-a na podstawie opisów. Okazalo sie ze brzmienie NADa wogole mi nie lezy.

Ja wiedzialem jakiego brzmienia szukam, szkoda (ze wzgledu na $) ze znalazlem je w CEC a nie w NAD. Duzo lepszego (teoretycznie) sprzetu nie testowalem z premedytacja - mysle ze za rok to zrobie ;-).

Mam nadzieje ze nazw nie poprzekręcałem.

Testowałem jeszcze z paugot 206 - i tym razem znowu wygral CEC 3300 ;), a ja dalej autobusem....

Sprzęt mam od tygodnia więc za jakis czas skrobne cos wiecej - moja ocena bedzie na zasadzie porownania z innym sprzetem - wydaje mi sie ze to jest latwiejsze do zobrazowania.

Uważaj TO WCIAGA ! Ja zaczcalem plany zakupu sprzetu do muzyki od WIEZY za 500 zł a teraz by mi to na kabel nie staraczylo !

Przemek.

• 1 rok później...
  • Redaktorzy

no to odświerzę wątek. Jeśli kogoś interesuje ten CD to może go sobie pooglądać na prawdę z bliska:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

bokska,

Co Ci na prawdę siadło, bo nie mogę znaleźć Twojego wpisu? Jeśli przetwornik, a napęd działa, to jest tu trochę amatorów DAC-ów. Poczytaj, popytaj. Poza tym za 3kPLN to i DAC-a, i nowy napęd znajdziesz.

Ale wtopa... Teraz doczytałem, kiedy wątek został założony... Pewnie bokska już gdzieś wyemigrował, bo od 2005 roku nie odezwał się. A cedeka to ma takiego, że teraz z nami się nie zadaje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.