Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do klipsch f1

hammett0011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam obecnie ww Klipschy oraz wzmacniacz Rotela, modelu nie pamiętam, jednak to tania konstrukcja za którą zapłaciłem 250zl, chciałbym zakupić nowy wzmacniacz

- Brakuje mi regulacji galkami których w ww rotelu nic nie dają.

- chciałbym potężny bas ale zarazem wyraźny i nie ogluszajacy reszty (muzyka klubowa itp)

- sam słucham metalu/rocka więc przydałoby się by wspolpracowalo

- głośne, obecnie mam 30w na kanał to dawajac na 100% robi robotę ale stół stoi w miejscu

- przy najglosniejszym używaniu by dźwięki nie uciekaly, bo teraz takowo mam

- pomieszczenie 25m2

Dziękuję

https://www.audiostereo.pl/topic/118751-wzmacniacz-do-klipsch-f1/

Wzmacniacze Onkyo 8870, Sony TA-FB920QS, Denon PMA-980R dadzą Ci szybkie, dynamiczne brzmienie.

Wzmacniacze Philips FA-980 lub Grundig Fine Arts 903 dadzą Ci spokojne, ocieplone brzmienie.

Co wolisz ...

Model mojego Rotela to 820ax, jak na 30w / kanał i taka cenę, gra dobrze. Do 50% rewelacja ewentualnie mocniejszy bas, jednak przy glosniejszym słuchaniu , zaczyna piszczec i uszy bolą ,

Zmienił się budżet 800-1000zl

NAD ma kiepskie luty i kondy to chińszczyzna. Gra to OK ale jakośc wykonania kuleje także wiek nie jest tutaj wyznacznikiem.

Onkyo 805/807 i późniejsze 95/9711 mają bardzo często problem z selektorem źródeł który sam z siebie przeskakuje.

Do muzyki klubowej itp. szukałbym Denona lub Yamahy ew. H/K - większy "kop"

UP

Do wydania mam 1000zl max 1.2k

Muzyka typu Hardwell/Dmitrij Vegas, metal/rock

Musi mieć pilot (głupio by z 120 calami było trzeba zasuwac by zmienić głośność) , spora moc o wiele większą niż ww rotel

PS dawajac Rotela na 85%+ głośności Klipschy pierdza, mam nadzieję że to wina wzmaka? Ich limit chyba jest znacznie wyżej a to tylko 30w na kanał rotela (klipschy zaufane źródło) a rotel za 250zl, kiepsko wyglądający

Według mnie przy 40% jest głośno a to tylko 30w, a przy 85% spokojnie można mała imprezę nagłośnić, ale przy mocniejszym basie, kolumna pierdzi.

Up czekam na propozycje wzmaka:D

Jak się będa miały :

Denon PMA 1080,1060,980,1560

YAMAHA AX 800, 900

Do F1 pod techno/klubowe/metal

Czy jakieś inne opcje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.