Skocz do zawartości
IGNORED

TOYOTA - jaki sprzęt

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z szanownych forumowiczów jest zorientowany jaki sprzęt jest montowany fabrycznie w TOYOCIE AVENSIS. Chodzi mi o odtwarzacz CD oraz głośniki. TOYOTA podaje jedynie, że jest to sprzęt wysokiej klasy, ale milczy o jego pochodzeniu.

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Jest to wysokiej klasy sprzet sygnowany marką toyota - czyli ogolnie tanie badziewko :) Przynajmniej jeśli chodzi o głośniki. Jest to teraz standard w firmach motoryzacyjnych. Chwalą się że wkładają bardzo dobre komponenty -ale tak naprawdę to kupują przetworniki po parę centów.... Niestety ....

Nie wiem co wkladają w nowej Avensis ('dwójce') ale w starej ('1') - taką miałem przyjemność się wozić służbowo dość częśto był jakiś firmowy 'no name' komplecik z 4 głośnikami , który brzmiał makabrycznie . Po prostu słuchać się nie dało . Wymiana na zestaw : najtańszy Alpine oraz 4 x głośniki Helix (też jakies jedne z tanszych) dał kosmiczną poprawę . Szczerze mówiąc , jak bym miał wybór , to zdecydowanie brał bym gołą maszynę a sprzęt dokupil osobno .

A że sprzęt jest wysokiej klasy to chyba wszyscy producenci piszą .

pzdr

Nie gwarantuje prawdziwosci, ale w serwisie dowiedzialem sie, ze w "1" pakowali Panasonic'a. Co do brzmienia pelna zgoda - tandeta. Haczyk - zeby wstawic cokolwiek o normalnych wymiarach trzeba "zmodernizować" conieco deskę rozdzielczą - poszerzyc pieknie zaokrągloną dolną część "dziury".

Kiedyś jeden facet, który zresztą sam robi naprawdę wysokiej klasy sprzęt grający (także do samochodów) powiedział, że w swoim bolidzie nie ma nic, co by mu zagłuszało najpiękniejszą muzykę, jaka może pieścić uszy prawdziwego mężczyzny - odgłosu tabunu koni kłębiacego się pod maską.

Czy naprawdę chcesz żeby szczekajacy obojnak, który kiedyś był małym czarnym chłopcem, a dziś jest małą białą dziewczynką rywalizował ze ścieżką dźwiękową ukochanego pojazdu? Czy chcesz, żeby sztucznie włochate Matuzalemy rocka wzbudzały drwiace uśmieszki na twarzach pieszych przechodzacych po pasach? Czy chcesz nabawić się kompleksów, gdy łysy drechol otworzy bagaznik czarnego golfa, w którym spoczywa subwoofer wielkości małego basenu? Jeśli tak - wystarczy fabryczny badziewnik, jeśli nie - sam wiesz, co masz zrobić.

Ja tam już wybrałem i wcale mi nie brakuje reklam nadawanych przez radio. A muzyki to ja lubię słuchać z zamkniętymi oczami, co jakby eliminuje łączenie tej czynności z prowadzeniem jakiegokolwiek pojazdu.

Pzdr

• Redaktorzy

Zwykle słabszą stroną są głośniki, i to niezależnie od tego, co jest napisane że tam jest. Kolega posłuchał kiedyś muzyki w Renault VelSatis, gdzie podobno narobił Cabasse. Kopułki po rozkręceniu okazały się jakimiś tandetnymi blaszkami nie wiadomo skąd.

Rumcajs: ale skąd wziąć te 12 cylindrów? Nie każdy jest taki Pan Samochodzik.

A kto mówi o 12 garach? Ja mam tylko 4 - każdy po pół litra. Potrafią i zamruczeć, i zaryczeć, a jak wleję jakichś sików (najczęściej z "jakości chronionej przez orła") to i delikatnie dzwonią. Zagłuszać taki koncert wypocinami trzecioligowej szansonistki lansowanej przez lokalne radio o światowym zasięgu? Barbarzyństwo!

Wielkie dzięki wszystkim za posty.

Przyznam, że moim skromnym zdaniem gra to całkiem nieźle jak na car audio.

I oczywiście podstawowa zaleta to ta, że nikt tego nie ukradnie. Nikt chyba nie lubi finansować elementu, który ukradnie sprzęt i jeszcze szkód i problemów narobi. Podono nowe BMW z serii 6 (coupe) ma sprzęt Harman /kardon. Ciekawe czy w aucie za 500.000 też oszczędzali.

Pzdr.

P.S.

Niektórzy nieźle się rozpędzili, a tu człowiek skromnie Avensisem pomyka ... z zamkniętymi oczami ;-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.