Skocz do zawartości
IGNORED

TANNOY M1

proch82

Rekomendowane odpowiedzi

mam pokoj dlugosc 3m,szer i wys 2,5 ,chcialbym kupic jakies dobre monitory.wiele dobrego czytalem o tannoyach m1,problem jest tylko z ich znalezieniem.czy rownie dobre sa modele fusion.zalezy mi na jak najmniejszych kosztach,chcialbym wiedziec czy lepiej szukac cierpliwie m1 czy dolozyc i kupic np.fusion1???pozdro

Używałem M1 przez blisko pół roku i uważam że w tej cenie ( obecnie chyba około 500zł ) trudno znależć równie dobre i zrównoważone kolumny. Bas w tej wielkości pokoju powinien być całkiem, całkiem. Lepiej chyba dołożyć kilkaset złotych i kupić lepszy wzmacniacz niż wydać te pieniądze na lepsze kolumny. Dodatkowo za M1 przemawia fakt bardzo łatwej odsprzedaży, po tym jak zgromadzisz kasę na coś lepszego i droższego.

trafiles w sedno, kwoty duzej nie posiadam, 500 bede mial.chce po prostu jakims niewielkim kosztem polepszyc jakosc swego soundsystemu:),czyli jakie rozwiazanie proponujecie??bo z uplywem czasu bede na pewno dokupowal wzmaka,cd i tuner.chodzi miu o to czy to kolumny sa dobrym materialem wyjsciowym do przyszlego skladaka?doczytalem sie na forum i poza ,ze niby troche brakuje im basiku,co w muzyce ktorej slucham(zdarza mi sie ostatnio tez smakowac w jazzie ale podstawa to jednak hip hop szeroko rozumiany) moze byc niejakio mankamentem.licze na pomoc forumowiczow.pozdro

Głośniki to Peerless WA10 i Inter Technik W170 (czyli czeski ARN 5684 z niemiecką nalepką i 3 razy droższy), zwrotnica drugiego rzędu, częstotliwość podziału ok. 3300Hz. obudowa bassreflex

Moje kloniki wyglądały tak:

[obrazekLUKASZ-187202_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowieku do tak małego pokoju tylko monitorki nic innego.I tak będzie ci cięzko złapać w stopniu dostatecznym przyzwoitą scenę muzyczną.Wiem, bo kiedyś grałem w podobnym pokoju-poprostu tragedia.Grałęm na M1 i każde zejście na basie objawiało się dudnieniem szyby w drzwich i w oknach.Jedno wielkie ciśnienie w pokoju, a mało tak naprawdę muzyki.Teraz M1 słucham w pkoju około 20m2 mocno wytłumionym i wreszcie mogę spkojnie z oddechem i potężną przestrzenią delektować się muzyką.Nie sugeruj się tym ,że w pokoju musi grać nie wiadomo jak głosno i będzie oki.Słuchałem już nie jednej konstrukcji tranzystorowej za ponad 20tys.zł i uwierz mi oprócz huku, ściany dxwięku nie ma esensji muzyki.I tak naparwdę bardzo szybko staje sie to słuchanie męczące.Jak będzie Ci mało basu (a sądzę ,że twój tranzystor będzie raczej płaski-jest tak z większoscią tranzystorów to do środka kolumny wstaw sobie kabel sonic link ast200 i basu będziesz miał naprawdę sporo.)

pozdr

Słuchałem SR-ów, czyli wersji ściennej, wyposażonej dokładnie w te sam,e głosniki, co 9.0 - wrażenia bardzo pozytywne. Tannoyów prawie nie znam, więc trudno mi porównać, natomiast nie sądzę, żeby z hip-hopem WD 9.0 miały jakiekolwiek kłopoty. S symfoniką pewnie by miały, ale hip-hop nie jest wymagający w stosunku do sprzetu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.