Jump to content
IGNORED

Przetwornik do CEC 51 xr

dyzman69

Recommended Posts

Witam,

Nie mam doswiadczenia z DACami więc wolałbym poradzić sie wszystkich tych , którzy orientują sie w temacie , co niniejszym czynię.

Odsłuch M. Levinsona w moim systemie skłonił mnie do dalszych poszukiwań żródła. Posiadam CEC 51xr i jak do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony ale oczywiscie zdaję sobie sprawę z jego ograniczeń. Zastanawiam się czy zamiast zmieniać odtwarzacz nie lepiej byłoby pozostawic CECa w roli transportu i dokupic do niego odpowiedni DAC ? Oczywiscie zmiana ma nie byc tylko formalnoscią dla samej zmiany , ale ma się przekładać na znaczny przyrost jakosciowy brzmienia. Przygoda z Levinsonem sama przez się podpowiada rozwiązanie w postaci przetwornika tej marki . Za około 2 tys euro mozna nabyc z rynku wtórnego jakiś zacny już model ML ale może macie jakieś inne propozycje urzadzeń nie gorszych , których słuchaliście lub jesteście ich posiadaczami? No i jeszcze jednak kwestia , mianowicie rynek urzadzeń nowych , zalewany wrecz duzymi ilosciami takich sprzętów. Technika idzie do przodu i byc może( nie wiem)dziś, dac za 5-6 tys zł gra lepiej niż taki który kosztował kilka razy więcej 5-10 lat temu ? Moze byłoby lepszym wyjscie te 6-8 tys wydac na nowe urzadzenie , czy może jednak rynek wtorny ma ciagle do zaoferowania cos dobrego w tej cenie? Oczywiscie nie chciałbym zmieniac ogólnego charakteru CECa tylko podnieśc jakość prezentacji pozostając w tej manierze reprodukcji dzwieku jaką daje CEC. Wspomniałem o Levinsonie 512 bo mimo tego ze jest prawie 10 razy drozszy i nieporównywalnie lepszy , to charakterem ogólnie pojetym , bardzo podobny i w takim włąsnie kierunku chciałbym podążyć. Co doradzicie?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

każdy dac na ES9018 da ci przyrost dynamiki,rozdzielczości i bazę do grania plików.Cec to dobry transport i granie po cyfrowym AES/EBU dobrze rokuje,a przynajmniej daje swobodę wyboru przyłączy.

Hidden Content

Dziś gra u mnie 512 Levinsona. Kolejny raz ewidentnie słychać , że ten model brzmieniowy pasuje u mnie idealnie więc wydaje mi się , że sięgnę po jakiś przetwornik Levinsona np 360s. Oczywiscie to nie bedzie to samo co 512 ale mozna się spodziewać podobnego charakteru i zbliżenia w duzym stopniu do tego poziomu.

Hidden Content

to nie jest dobry pomysł.chyba że planujesz pozostać przy cd i zakupić transport.

nowe rzeczy od Levinsona kosztują krocie,a nie mają magii dawnych urządzeń z najlepszych lat.

Hidden Content

to nie jest dobry pomysł.chyba że planujesz pozostać przy cd i zakupić transport.

nowe rzeczy od Levinsona kosztują krocie,a nie mają magii dawnych urządzeń z najlepszych lat.

Interesuja mnie tylko płyty cd i mówie o zakupie modelu z przed paru dobrych lat , a więc z drugiej ręki. Levinson pasuje mi dosłownie perfekcyjnie no chyba , że 360s bedzie miał odmienny charakter od 512. Wiem , że to troche nizszy poziom i technika kilka lat wcześniejsza , mimo to Levinson to Levinson więc spodziewam sie udanego połaczenia.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.