Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawski z redukcją hałasu - Snab?

Hal900

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

testowalem w sklepie sluchawki Bose Quiet Comfort 25 i... coz, zakochalem sie w redukcji hałasu, ale nie stac mnie na ten model. Szukam alternatywy - jakie inne (znacznie) tansze sluchawki z redukcja halasu polecilibyscie? Oprocz redukcji halasu i dobrej izolacji od otoczenia zalezy mi na ergonomii (zeby byly wygodne na duzej glowie i nie meczyly przy dluzszym noszeniu) no i na dzwieku oczywiscie, ale nie mam superczulego ucha ;)

1) Poki co najciekawsze wydają mi sie Snab Overtone HS-ANC41M, tym bardziej ze mozna je kupic za tylko 200 zl - polecacie? Czy mikrofon i te funkcje odbierania, poglasniania dzialaja z telefonem z androidem? Boje sie przede wszystkim tego, ze podobno pałąk nie jest zbyt duzy i moze uciskac oraz ze jest w nich goraco w cieplejsze dni (?). Jak ma się sprawa z szumem gdy nie słucha się muzyki?

2) Inne w dość dobrej cenie to Asus Vulcan ANC - co o nich sądzicie? Wyglądają średnio, ale jeśli miałyby dobrze działać...

3) GEAR4 GP01nc - ktoś sprawdzał to coś? ;)

Czy da sie sluchawki Snab, Harman, Kruger Matz wyprobowac w jakims sklepie w Warszawie?

dziekuje bardzo!

P.S. Pytanie "poboczne" - czy kabel, którym chciałbym przedłużyć słuchawki i podłączyć do karty dźwiękowej lub głośnika komputerowego słyszalnie obniża jakość dźwięku?

zakochalem sie w redukcji hałasu

O ile wiem, to jest skuteczna głównie przeciwko hałasowi jednostajnemu (wykrycie charakterystyki hałasu i wygenerowanie przeciwfazy).

zalezy mi na ergonomii (zeby byly wygodne na duzej glowie i nie meczyly przy dluzszym noszeniu)

Zajrzyj choćby tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Boje sie przede wszystkim tego, ze podobno pałąk nie jest zbyt duzy i moze uciskac oraz ze jest w nich goraco w cieplejsze dni (?)

Tu nie ma zmiłuj — słuchawki zamknięte, szczelne akustycznie, to będzie się robił wilgotny zaduch jak 150!

czy kabel, którym chciałbym przedłużyć słuchawki i podłączyć do karty dźwiękowej lub głośnika komputerowego słyszalnie obniża jakość dźwięku?

Jeśli tylko styki w złączach będą prawidłowe, to nie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

Bose Quiet Comfort 25

pamiętaj że te działają na zasadzie przeciwdźwięków. Wiekszośc natomiast tworzy mikroszumy które zagłuszają hałasy z otoczenia a to nie to samo. Fakt sa to śweitne słuchawki. Korzystam w Pracy ze starszego modelu QC3.

O ile wiem, to jest skuteczna głównie przeciwko hałasowi jednostajnemu (wykrycie charakterystyki hałasu i wygenerowanie przeciwfazy).

Tak, jednak zmiejszają także dzwieki zmienne. O ile te stałe praktycznie eliminują o tyle np mowe ściszają o ponad połowe.

pamiętaj że te działają na zasadzie przeciwdźwięków. Wiekszośc natomiast tworzy mikroszumy które zagłuszają hałasy z otoczenia a to nie to samo. Fakt sa to śweitne słuchawki. Korzystam w Pracy ze starszego modelu QC3.

A czym różnią się "przeciwdźwięki" od "mikroszumów"? W tych słuchawkach Snab to są mikroszumy? Ktoś z Was próbował je? Bo kosztują tylko 200 zł, a recenzje mają co najmniej dobre.

jesli nie słuchawki nałożysz na uszy to te z mikroszuami słyszysz "szszszszszszszsz" tylko bardzo cicho

A te w przeciwdzwiekami nie słyszysz nic. Hak byś nagle wpadał w jakąś próżnie.

Nie widziałem na oczy nigdy SNAB ale w cenie 200 zł watpie by miały przeciwdzwieki, choć moge się mylić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.