Skocz do zawartości
IGNORED

Po xlr mocno szumi.

Kubasa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam końcówkę Tresholda T100, zakupiłem Audiobyte Black Dragona żeby służył mi za dac i przedwzmacniacz i mam problem. Podłączając po rca Nordostem Red Dawnem jest wszystko pięknie ale jak chcę podłączyć po xlr kablem

Transparent MusicLink Super Balanced MM są mocne szumy, co może być tego powodem? Próbowałem podłączyć urządzenia bez uziemienia żeby wykluczyć pętle masy, ale to nic nie dało. Bardzo proszę o jakieś sugestie i nakierowanie na sposób uporania się z tym problemem bo bardzo zależy mi na połączeniu symetrycznym.

Pozdrawiam Jacek

https://www.audiostereo.pl/topic/118965-po-xlr-mocno-szumi/

No właśnie jak kupowałem tego Tresholda grał po xlr bezpośrednio z Ayona cd2.

I było wszystko w porządku, nic nawet jak ucho przyłożyło się do głośnika.

Końcówka impedancje wejściową ma też normalną 1,2k ohma.

Oczywiście hebelki też przełączyłem na balanced.

Masz możliwość pożyczyć preampa z XLR ? Albo podjedź ze swoim DAC do jakiegoś salonu i sprawdź tam. Jest naturalnie możliwość , że DAC jest uszkodzony - chociaż to ostatnie co przychodzi mi do głowy.

Daca wysłałem już w poniedziałek do premiumsound i sprawdzali dzisiaj i podobno wszystko jest z nim ok co prawda nie sprawdzali na końcówce zbalansowanej bo na sklepie takiej nie mieli a na wzmacniaczu Hegla po xlr i nic nie szumiało, czary?

Uporałem się, jednak winowajcą były Transparenty widocznie dodatkowa korekcja w puszkach coś kaszaniła. Sorry za zamieszanie gra teraz bajecznie swoją drogą Black Dragon to fenomenalny dac jedyna rzecz trochę irytująca to to że cały czas pstrykają przekaźniki jak coś klikam w przeglądarce albo na pulpicie szkoda że na sztywno nie można ustawić częstotliwości w dacu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.