Skocz do zawartości
IGNORED

acoustic-preference-laboratory-mm/mc x-2.0

mastax666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam slyszal ktos lub mial do czynienia z tym przedwzmacniaczem?

Jak to sie ma na przyklad do Lar lps-1

Aktualnie posiadam PJ phono box DS czy warto bedzie zrobic podmianke?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

malo informacji w necie

Pozd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

malo informacji w necie

Pozd

Lampowy raczej nie jest. Pewnie znowu na operacyjnych. Wg standardów tego forum pre do niczego bo nie można dokonać żadnych nastaw na konkretną wkładkę. Musi być duża ilość przełączników i bajerów. Zasilacz oddzielony od właściwego pre to dobry krok ale nie odkrywczy. Takie rozwiązania znane były w latach 80-tych.

Ukryta Zawartość

Możliwość regulacji dopasowania to konieczność a nie bajery.

To napisz do producenta, że się nie zna na niczym a ty zrobisz to lepiej. Tu takich mądrali jest pełno. A swoją drogą to ile masz wkładek, które co chwila zmieniasz? Chyba, że masz kilka gramofonów bo przekładanie co chwila headshella to raczej nie jest dobry pomysł.

Gość vasa

(Konto usunięte)

To napisz do producenta, że się nie zna na niczym a ty zrobisz to lepiej. Tu takich mądrali jest pełno. A swoją drogą to ile masz wkładek, które co chwila zmieniasz?

Moje pre obsługuje tylko jedną wkładkę jednocześnie. Ale ta jedna to już czwarta z kolei. Każda z nich miała inne parametry elektryczne i trzeba było dostosować pre do nowej wkładki.

Mastax666 odnosi pytanie do LAR'a więc uzasadnione jest pytanie o analogiczną funkcjonalność. W innym przypadku powinniśmy pytanie odnieść do np NAD'a PP2 (rozdzielony układ elektryczny od zasilacza, brak regulacji) ale też cena NAD'a to 400zł a nie 2000zł i granie na adekwatnym poziomie.

To napisałem Ja, mądrala :)

smerfy19.gif

Tu takich mądrali jest pełno. A swoją drogą to ile masz wkładek, które co chwila zmieniasz? Chyba, że masz kilka gramofonów bo przekładanie co chwila headshella to raczej nie jest dobry pomysł.

Bez obrazy ale odnoszę wrażenie że nie masz pojęcia o czym piszesz. Tak więc nie wprowadzaj ludzi w błąd że możliwość regulacji to tylko bajery. Tutaj nie chodzi o to czy ktoś zrobi to lepiej od producenta. On zastosował takie rozwiązanie jakby nie patrząc w jakiś sposób ograniczone i tyle. Kwestia nabywców takiego rozwiązania to inna sprawa.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

To napisz do producenta, że się nie zna na niczym a ty zrobisz to lepiej. Tu takich mądrali jest pełno. A swoją drogą to ile masz wkładek, które co chwila zmieniasz? Chyba, że masz kilka gramofonów bo przekładanie co chwila headshella to raczej nie jest dobry pomysł.

Po pierwsze: nie "co chwila" a po drugie: dlaczego to nie jest dobry pomysł?

Ukryta Zawartość

malo informacji w necie

Pozd

mam takie coś.Bardzo muzykalne dość ciepło grające kolstki.Można słuchać godzinami bez zmęczenia.Troszkę zamazane detale na samej górze ale może nie do końca wina tego phono.Fajne wokale (typu epos es14) i mięsisty bas-wyraźny i nie rozlewa się..Dobrze wykonane.Informacji w necie jak na lekarstwo.

Gra dużo głośniej niż z phono mojego cap151, MF LPX, csa 28 czy PJ - Jeśli chodzi o PJ to nawet te wysokie modele przy tym to jakieś nieporozumienie.

(z mm AT 440 / mc AT F7)

post-21868-0-44942000-1426781167_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrze wykonane.Informacji w necie jak na lekarstwo.

Z fotki i opisu pod nią wynika, że trzeba zmieniać rezystory na płytce w celu dostosowania impedancji prephono do konkretnej wkładki. Dyletant tego sam nie zrobi. Pewnie firma ustawia na konkretne zamówienie. Ja też tak potrafię.

Z fotki i opisu pod nią wynika, że trzeba zmieniać rezystory na płytce w celu dostosowania impedancji prephono do konkretnej wkładki.

nie ,wcale tak nie pisze,czytaj ze zrozumieniem i nie podawaj innym użytkownikom forum fałszywych informacji.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Gość vasa

(Konto usunięte)

nie ,wcale tak nie pisze,czytaj ze zrozumieniem i nie podawaj innym użytkownikom forum fałszywych informacji.

Podpis jest wyrwany z kontekstu. Jest to po prostu lista wartości dla różnych typów wkładek.

Można jedynie się domyślać.

Może podasz właściwą interpretację?

.

Może podasz właściwą interpretację?

jest wiele typów wkładek MM/MC HO i równie wiele MC,każda inna, wymagająca innych ustawień

Tu wszystkie są wrzucone do jednego wora( no do dwóch MM i MC)

jakie to daje możliwości dopasowania?

Nie wydaje mi się by ten podpis pod zdjęciem był wyrwaną z kontekstu częścią czegoś większego,ale mogę się mylić

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Ja tą fotkę do przeszczepu MM/MC dostałem zaraz po zakupie -na maila.Standardowo ustawiony jest na MM. Pewnie tymi rezystorkami można poeksperymentować i bardziej dograć ustawienie do jakiejś konkretnej wkładki-taka zabawa :). Firma nic takiego oficjalnie nie oferuje klientowi.

Nie jest to jakiś hajend ale naprawdę dobrze brzmiące "pudełeczka".Kiedyś tam się zmieni na coś lepszego.

Standardowo ustawiony jest na MM.

Dobra, przyznaję poniosło mnie z przy komentarzach do tego prephono. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Raczej od początku było pewne (pomimo objawów widocznych na zewnątrz), że dopasowanie do rożnych wkładek gdzieś istnieje.

I okazało się, że tkwi w środku urządzenia i nie jest dostępne za pomocą przełączników wypuszczonych na zewnątrz.

Nie dyskutuję czy się te rezystory wlutowuje czy wciska ale na pewno sposób na zmianę impedancji wejściowej służy zacieśnianiu więzi między firmą a klientem. Jak zwykle i niezmiennie twierdzę, że od ilości przełączanych rezystancji i pojemności wejściowych nie przybędzie wartości sonicznych układu jeśli sam przedwzmacniacz jest spaprany. Jeśli jest dobra wkładka np. MM to nie usłyszycie dużej zmiany przy impedancjach 33k, 47k czy 68k czy pojemnościach 47pF a 100pF. Sprawdzałem to wielokrotnie i niestety moje ucho nie odczuło znaczących zmian. Dopiero zmiana pojemności o ok. 150 pF była odczuwalna. Niestety czasem widać przerost formy nad treścią. Widać niekonsekwencję w podejściu do tematu bo jeśli tak bardzo jest istotne dopasowanie wkładek to czego nie przełączniki dla różnych krzywych korekcji np. Decca, Columbia itp? Sam posiadam płyty z lat 50-tych.

Między 33k a 68k jest duża różnica. W zależności od typu wkładki MM i jej parametrów wewnętrznych będzie większa lub mniejsza różnica w dźwięku. Ale będzie zawsze i słyszalna.

Krzywe: musiałbyś mieć płyty zarejestrowane przed 54 rokiem. Po 54 roku umownie wprowadzono krzywą riaa. Było tu kilka razy opisywane jakie krzywe z jaką korekcją stosowały rózne wytwórnie przed 54 rokiem.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Między 33k a 68k jest duża różnica.

Miałem się już nie produkować w tym temacie ale jeszcze jeden raz sobie pozwolę. Otóż chodzi o wkładkę o impedancji 47k przełączaną w pre pono na 33k lub 68k przy niezmienionej pojemności. I to chyba niewiele zmieni w brzmieniu. Ale nie w tym rzecz.

Promujesz na tym forum swoje poglądy ale wg mnie nie masz racji we wszystkim. Mam ogromny szacunek do twojego dorobku, zaraz inni się dołączą i wytkną mi że ja nic tu nie znaczę ale jakaś szczątkowa demokracja istnieje i na tym forum.

Zmierzam do tego, że znaczącej większości winylowych melomanów nie potrzeba setek różnych nastaw w pre phono.

Uzasadnienie:

Primo:

Wchodzi na to forum mnóstwo młodych, którzy kupili lub chcą kupić swój pierwszy gramofon powiedzmy za kilkaset do tysiąca złotych i jestem pewien, że nie kupią sobie do kompletu „egzotycznej” wkładki MCHO za trzy tysiaki, żeby się męczyć z dylematem czy wejście MC czy MM i jak impedancja. Za duże ryzyko. Niemal pewne, że większość kupi standard MM z 47k impedancji w cenie odpowiedniej do poziomu gramofonu. Jak już zajeżdżą igłę to wkładki nikt od nich nie odkupi za poważne pieniądze. Więc lepiej nowa igła lub nowy typ wkładki. I zagadka czy nowa wkładka zagra lepiej jak stara.

A może nie z tym pre. Nie wszyscy maja wypchany portfel i żyłkę hazardzisty. Chyba mam rację, że to od wkładki zależy brzmienie a dopiero później od przedwzmacniacza. Zresztą opinie na temat większości produkowanych wkładek są w internecie i pewnie uzasadnione.

Secundo:

Nie miałem zbyt dużo czasu, żeby przypomnieć sobie ile znaczących firm produkowało lub produkuje pre pono bez jakiejkolwiek regulacji impedancji wejściowej (ew. bardzo ograniczona). Aż się prosi spytać, od czego tam jest konstruktor czy marketing. To oni nie wiedzą jaka moda zapanowała na rynku?

Wymienię choćby kilka urządzeń, które naprędce wpadły mi do głowy (niektóre dość drogie):

CSBlue , Cornet 2 i 3, ANK L3, Botllehead Tube Phono , B.M.C Phono MCCI i na pewno znalazło by się wiele innych. Potwierdza się prawidłowość, że im droższe urządzenie tym mniej możliwości nastaw. A miejsca w tych (szczególnie lampowych) konstrukcjach na wszelkiego rodzaju przełączniki są hektary.

Terzo:

Ścieżka sygnałowa wejściowa powinna być jak najkrótsza. Szczególnie w pre pono gdzie sygnał napięciowy jest mizerny. Chyba to żadne odkrycie. I tu niestety konflikt. Wszelkiego rodzaju komponenty tj. przełączniki, dodatkowe rezystory, kondensatory chcąc nie chcąc ją wydłużają. Ekranowanie pomoże w przypadku pól elektrycznych ale nie elektromagnetycznych. Z RF i komórkami chyba poradzi sobie filtr RC na wejściu czy ferrytowa perełka. Ale nie wiem tego do końca. Z tego powodu w wielu konstrukcjach widać jak sygnał z gniazda np. RCA wchodzi bezpośrednio czy to na bramkę, bazę tranzystora czy siatkę lampy. Zwolennicy SMD wytkną mi, że wszystko się da zmieścić w pudełku od zapałek ale nie oszukujmy się to nie jest epoka miniaturyzacji japońskich radyjek tranzystorowych. Chociażby markowych kondensatorów foliowych o dość dużych gabarytach i napięciach nie ma w wersji SMD z powodów oczywistych.

Quarto:

Związek z tym wątkiem jest taki, że rzeczona firma wymieniona na początku zrobiła urządzenie (pewnie?) nieźle grające ale pozbawiła nabywcę dostępu do nastaw impedancji we własnym zakresie. Poniekąd mogę zrozumieć intencję producenta. Skoro rozdzielił zasilacz od części przedwzmacniacza to znaczy, że miał inne intencję niż tylko chęć miniaturyzacji i uproszczenie konstrukcji tj. przekładając na prostszy język nie będziecie sami kręcić gałkami w lewo i prawo bo jak źle ustawicie pod konkretną wkładkę to na takim forum jak np. Audiostereo będziecie narzekać że to pre phono źle gra i zrazi to potencjalnych klientów do jego zakupu.

Pozdrawiam

MM

Gość vasa

(Konto usunięte)

wg mnie nie masz racji we wszystkim.

Ahaja ma akurat rację we wszystkim o czym pisał. A polemika, którą zaproponowałeś dotyka nieco innych zagadnień. To porównanie punktów widzenia inżyniera pasjonata oraz, nazwijmy to; zwykłego zjadacza czarnych placków :)

Primo:

Młodzi czy starsi, zaczynający swoją zabawę kupią phono znanej marki za 300pln i koniec. Do popularnej wkładki będzie pasowało. Dźwięk wyda. Czyli spełni swoje zadanie. Jeżeli jednak taki delikwent wkręci się mocniej to powinien poczytać co piszą ludzie którzy na tym zęby zjedli a nie czytać recenzje czy reklamy bo dopiero wtedy wtopią.

Secundo:

Analiza tego co jest na rynku doprowadza nas do wniosku że jest mp3. Czyli króluje produkt takiej sobie jakości, spełniający jednak niewygórowane wymagania rynku. Producenci to wiedzą i się, przeważnie, nie wysilają po stronie technicznej żeby się wykazać po stronie marketingowo handlowej.

Nie twierdzę że wymienione przez Ciebie marki są złe bo z wymienionych słyszałem jedynie CSBlue ale inne, których słuchałem, oferowały dźwięk akceptowalny przez normalnego konsumenta i nic więcej.

Terzo:

Argument dotyczy elementów już mocno wyczynowych a nie elektroniki konsumenckiej. Trochę się kłóci z primo.

Quarto:

Firma zrobiła phono. Jeżeli założono że może ono pracować z wkładką MC LO to powinno być to bardzo dobre phono bo taka wkładka to wydatek minimum 2kzł. Jeżeli jest to b. dobre phono, rekomendowane do pracy z drogimi i wymagającymi wkładkami to ono powinno być w stanie pracować z nimi w sposób optymalny. Jeżeli nie jest, to znaczy że laik inwestujący spore pieniądze we wkładkę i phono jest wpuszczony w maliny.

Punkt widzenia Ahai (jak również i mój) to perspektywa pasjonata żeby nie powiedzieć maniaka. Punkt widzenia konsumenta jest inny. Jeżeli jednak konsument chce wydać większe pieniądze to powinien czytać wpisy maniaków a nie gazetki o promocjach :)

A tak na marginesie. Nie jestem przekonany czy ważniejsza jest wkładka od pre. Gdybym mógł kupić tylko jedną rzecz z tych dwóch to wybrałbym wyczynowe pre do słabszej wkładki.

Pozdrawiam

vasa

Dodam tylko że gra bez problemowo z obecnie zawieszoną AT-F7 MC jak i z AT 440MLa MM bez żadnych zmian w bebechach.

(z AT-F7 jest ciszej ale czysto i ładnie - nic w dźwięku nie brakuje).

Natomiast w niedzielę podłączyłem na chwilkę Thorensa TD 160 z ortofonem OMB 10 i o ile z phono w CAP 151 grało dobrze to już z tym było nieciekawie - dźwięk był bardziej wzmocniony i na wyższej średnicy i górze słychać było wyraźnie jakieś przestery,charki,smarki.

moje przypuszczenia się dziś potwierdziły (zajżałem do pudełek) - czyli nic nie lutujemy a wpinamy :) i dodatkowa niespodzianka to to że tam siedzą dwie takie płytki - po sztuce na kanał.

Parę fotek - może się komuś przyda lub może ktoś coś podpowie o co tam w środku biega.

I zasilacz też.

Ukryta Zawartość

post-21868-0-50880100-1427149578_thumb.jpg

post-21868-0-22865400-1427149586_thumb.jpg

post-21868-0-38830800-1427149595_thumb.jpg

post-21868-0-94020400-1427149606_thumb.jpg

post-21868-0-77387400-1427149617_thumb.jpg

post-21868-0-94253500-1427149626_thumb.jpg

post-21868-0-44570700-1427149637_thumb.jpg

post-21868-0-80609600-1427149644_thumb.jpg

post-21868-0-82401500-1427149664_thumb.jpg

post-21868-0-98317300-1427149677_thumb.jpg

post-21868-0-81887600-1427149685_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jest w "manualu" napisane co gdzie i ile wetknąć?

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• Redaktorzy

Promujesz na tym forum swoje poglądy ale wg mnie nie masz racji we wszystkim. Mam ogromny szacunek do twojego dorobku, zaraz inni się dołączą i wytkną mi że ja nic tu nie znaczę ale jakaś szczątkowa demokracja istnieje i na tym forum.

Zmierzam do tego, że znaczącej większości winylowych melomanów nie potrzeba setek różnych nastaw w pre phono.

Masz moje 100% poparcie. Preamp ma GRAĆ. Żadne nastawy nie pomogą konstrukcji słabo zaprojektowanej, z kombinowaną krzywą RIAA.

Pierwsza rzecz: Większość producentów nie zna się, stosując obciążenia 47komów w swoich preampach do obsługi wkładek MM lub MC LO + SUT. Okazuje się, że tylko preampy Ahaji mają nieograniczoną możliwość zmian nastawów i to jego preamp jest prawidłowo skonstruowany, a reszta to takie sobie urządzenia. Ciekawy pogląd. I oczywiście bzdurny.

Kolejna sprawa: trafa dopasowujące. Zapytaj na podstawie jakich traf Ahaja wydaje osądy w swoim "O mnie". Czy miał w rękach trafa znanych producentów, wnikliwie je testował, z którymi wkładkami MC LO - czy to trafa Ortofona czy AudioTechniki, czy jakieś fabryczne Lundahle. Czy miał u siebie te urządzenia? Odradza, kopiuje internet - VinylEngine. Nie tędy droga. Nie jest fair odradzać ludziom sprzęt którego w rękach się nie miało.

Pozostałe punkty? Podobnie. Które MC HO miał w swoim systemie, że tak je odradza?

Kolejny punkt. Jakie wkładki MM przemielił w swoim systemie, na jakich ramionach by wydawać tak kategoryczne opinie, że MC LO są lepsze. Czy wszystkie MC LO są lepsze? Nie są lepsze. Grają inaczej nie nie zawsze lepiej wypadną na niekórych płytach z różnego okresu wydania.

Zapytaj Ahaję jakich wkładek gramofonowych używa, jakie ma gramofony - swoje, nie pożyczone. Niech wklei jakieś zdjęcia.

Zatem Moltosie, masz moje poparcie i nie przejmuj się że zaraz odezwą się głosy miłośników Nudy i kabli kol. Ahaja. Oczywiście pomógł wielu ludziom, którzy byli w potrzebie, którzy mają teraz swoją nirwanę i niech tak pozostanie. Natomiast nie mogę przejść obojętnie obok niekórych głupot promowanych przez Ahaję.

Ahaja ma akurat rację we wszystkim o czym pisał.

We wszystkim nie ma racji. Inaczej nie reagowałbym.

Punkt widzenia Ahai (jak również i mój) to perspektywa pasjonata żeby nie powiedzieć maniaka. Punkt widzenia konsumenta jest inny.

Vasa, niestety, żeby uważać się za prawdziwego pasjonata i maniaka audio trzeba tego sprzętu trochę podotykać i "mielić go" we własnym systemie. Czytanie internetu nie wystarczy. Najgorzej jak ktoś leci w CH. i pisze rzeczy nieprawdziwe, niestworzone. Ja rozumiem, że każdy chce żyć i mieć jakiś zarobek z własnych konstrukcji. Jednak nie wolno robić ludziom wody z mózgu.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Vasa, niestety, żeby uważać się za prawdziwego pasjonata i maniaka audio trzeba tego sprzętu trochę podotykać

Kangie. Czy to do mnie ??? Dziwne nieco :-/

Taka argumentacja zaczyna mocno przypominać argumenty kol miałem, miałem, miałem ......

A wydźwięk tego wpisu bardziej przypomina element prywatnej wojenki niż wpis merytoryczny :(

• Redaktorzy

Kangie. Czy to do mnie ??? Dziwne nieco :-/

Taka argumentacja zaczyna mocno przypominać argumenty kol miałem, miałem, miałem ......

A wydźwięk tego wpisu bardziej przypomina element prywatnej wojenki niż wpis merytoryczny :(

Wypowiedź jest skierowana do głównego sprawcy zamieszania- Ahaji. A że broniłeś jego poglądów, więc zacytowałem Ciebie. Widocznie mogłeś wziąć to do siebie.

Dla mnie wojenek nie ma i nie będzie. Niech w końcu gość przestanie pisać głupoty, bo po prostu nie wypada.

Gość vasa

(Konto usunięte)

mogłeś wziąć to do siebie.

Tak wynikało z kontekstu i wziąłem to do siebie.

Niech w końcu gość przestanie pisać głupoty

Nie napisał głupot. Napisał że jeżeli coś jest do wszystkiego to może nie pasować. Nie przypominam sobie żebyś podważał zasadność dopasowania podatności wkładki do masy ramienia. Oczywiście może pasować ale DOPASOWAĆ nie zawadzi. Dlaczego uważasz że dopasowanie elektryczne jest mniej istotne?

• Redaktorzy

Nigdzie nie napisalem, ze dopasowanie elektryczne jest mniej istotne niz mechaniczne.

Vasa, czy znasz "Przypowiesc o masci na szczury"? Ona doskonale opisuje sytuacje.

Dzięki kangie. Wiem przynajmniej, ze nie jestem osamotniony w swoich poglądach.

Nawet dobrze, że powstał wątek o przedwzmacniaczu acoustic-preference-laboratory mmmmc-x 2.0. Unaocznił wielu, że taki produkt też ma swoje miejsce na rynku komercyjnym. Co do tego, że jest możliwa zmiana nastaw w tym przedwzmacniaczu do różnych wkładek to już nie ulega wątpliwości. Że jest ona prymitywna i mocno utrudniona dla laików i pewnie nie wszystkie rodzaje wkładek z tym pre zagrają to druga sprawa. Jeśli firma sprzedaje to urządzenie to widocznie własności soniczne są niezłe a komfort obsługi jest sprawą drugoplanową. To tyle odnośnie meritum. Co do mnie to kolega vasa niestety nie przytoczył rzeczowych kontrargumentów na moje. Jestem DIY-owcem i to do tego zwolennikiem upraszczania konstrukcji na ile się da ale oczywiście nie kosztem brzmienia. Patrzę na rzeczywistość przez pryzmat swoich wieloletnich doświadczeń z fabrycznymi urządzeniami audio różnych firm, które w przeszłości naprawiałem czy analizowałem. Stąd moje uprzedzenie do klocków z nadmierną ilością opcji, przełączników, bajerów, które w istocie powodują zwiększone ryzyko awarii, przenikanie zakłóceń i trudności w eksploatacji. Pewne jest jak słońce na niebie, że w audio nie gra ani atrakcyjny design ani liczba pokręteł i przełączników.

Na koniec jako przykład, że moje minimalistyczne podejście do audio wpajam w życie z pozytywnym skutkiem, pokazuję mój ostatni pre pono MM sklecony w niecały tydzień, tym razem lampowy umieszczony w obudowie zasilacza od jakiegoś serwera. Zasilacz i część audio mieści się w dwóch rozkładanych połówkach. Jest płynnie narastające żarzenie, opóźnione włączanie anodowego. Po jednej podwójnej triodzie 6N2P i 6N1P. Korekcja RIAA pasywna. Co istotne nie ma żadnych przełączników na wejściu. Silver Mica 47 pF równolegle z 47,5k przy gnieździe wejściowym i zaraz stąd króciutko na siatkę lampy. Gra fantastycznie. A jak będzie potrzeba to wlutuję podstawkę od opampa na wejściu i będę wtykał rezystory i SM analogicznie jak w pre pono wymienionym na początku.

Ukryta Zawartość

post-31341-0-81618800-1427223225_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość vasa

(Konto usunięte)

kolega vasa niestety nie przytoczył rzeczowych kontrargumentów na moje

No cóż. Argumenty zostały wymienione. Każdy pozostał przy swoim stanowisku. C'est la vie.

Natomiast bardzo podoba mi się Twój preamp :) Co prawda ze zdjęcia słabo słychać, ale pomysł na obudowę jest świetny. Wygląda jak rasowy Japończyk :)

A jak będzie potrzeba to wlutuję podstawkę od opampa na wejściu i będę wtykał rezystory

Czyli jednak :)

Też mam robiony preamp, dopasowany pod względem elektrycznym do mojej wkładki. Jak zmienię wkładkę to trzeba będzie nieco pogrzebać żeby uzyskać najlepszy efekt. Na wejściu mam przełącznik pozwalający na szybkie przełączenie pomiędzy dwoma rezystorami żeby porównać je na słuch. Teraz mogę się nim posłużyć żeby unausznić niedowiarkom konieczność nalezytego dopasowania elektrycznego preampa i wkładki :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.