Skocz do zawartości
IGNORED

O CO CHODZI - TV Samsung przestał współpracować z BR Pioneer

przemo7

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy pomóżcie - może mieliście taki przypadek . Mój Telewizor to 32' Samsung 5300 , odtwarzacz blue ray to pioneer BD 160 .Któregoś dnia zacząły pojawiać się na ekranie zakłócenia - czerwone kropki paski itp.Pomyślałem ok zdaje się kabel HDMI się kończy ( 10 metrów płaski nie najwyższej jakości może się zdarzyć ) ALE !!! Podłączyłem PS 3 po tym kablu wszystko ok. No to pewnie szlak trafił odtwarzacz - podłączyłem innym kablem do dwóch innych telewizorów - DZIAŁA WSZYSTKO OK ???? Biorę inne HDMI podłączam do Samsunga i co - NIC pioneera nie wykrywa. Koledzy co się mogło stać ??? Telewizor ma zaktualizowane oprogramowanie odtwarzacz również ?

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

porlick - jeśli przeczytasz uważnie to zauważysz że pioneera sprawdziłem nz 2 innych telewizorach i tam działa

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Podlacz innym kablem niz HDMI, s video, albo cos.

Odtwarzacz podłączałem dwoma innymi kablami hdmi - do dwóch innych telewizorów - w kadym przypadku wszystko działa bez problemu. Nie mogę podłączyć inym standardem bo ten odtwarzacz ma tylko HDMI .

Odtwarzacz podłączałem dwoma innymi kablami hdmi - do dwóch innych telewizorów - w kadym przypadku wszystko działa bez problemu. Nie mogę podłączyć inym standardem bo ten odtwarzacz ma tylko HDMI .

chłopie to co opisujesz, to typowe wysypanie się modułu receivera HDMI w telewizorze. W każdym manifestuje się to tak samo - najpierw paski/kropki, potem coraz dłuższe handshaki, a potem brak połączenia (czasem dzieje się to od razu). Nie katuj telewizora, bo może na razie to tylko kondensatory, a jak Ci padnie kostka receivera, to trzeba bedzie wymienic caly modul. Serwis.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

p0is0n - dzięki za pierwszy merytoryczny wpis - ciekawe jest to że po tym samym kablu podłączyłem teraz do tego samsunga odtwarzacz sieciowy novatron i działa bez problemu ???? obraz brzytwa zero zakłóceń . Pioneer chodzi u syna na jego TV i też wszystko ok . Ale chyba faktycznie coś pada tylko w czym ? W sumie TV jest jeszcze na gwarancji .... może by go sprawdzić w serwisie

Miałem to samo BR Pioneer BD160 podłączony do Samsunga Plasma 42" po kilku miesiącach normalnego przesyłu po HDMI odmówił współpracy, inne BD na tym samym telewizorze normalnie odtwarzają, wymiana kabla na wysokiej jakości nic nie dało, co ciekawe "niby uszkodzony" Pioneer na innych telewizorach odtwarza po HDMI normalnie. Po wizytach w trzech serwisach, ogólnym w Nysie i Pionierowskich we Wrocławiu i Krakowie nie mam już siły tłumaczyć: "no tak u Państwa gra ale u mnie nie" i Pioneer powędrował do szafy a jego miejsce zajął tani Samsung, który odtwarza po HDMI normalnie.

Może ktoś kiedyś go naprawi a może zmienię telewizor skoro "fachowcy" mają mnie za zmyślającego dziwaka:)

Glili no to mnie nie pocieszyłeś - nie uśmiecha mi sie wymiana odtwarzacza bo ten prócz tego że czyta większość formatów płyt to jeszcze strumieniuje mi muzyke , filmy i zdjęcia z dysku lokalnego . Fakt że to system "sypialniany" ale było wystarczająco dobrze :-( Co ciekawe w salonie mam plazmę też samsunga i działa bez zająknięcia ???????? Jakieś czary - dzięki za informację .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.