Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do akg k340

Oskar2905

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj akg k340. Niestety z powodu niskiej efektywności (jak na słuchawki) i ich wysokiej impendancji (2x400 ohm) zwykła dziurka od wzmacniacza nie jest ich w stanie odpowiednio napędzić. Nawet mój mały wzmacniaczyk słuchawkowy na op ampach nie dał rady (nie wiem co to za wzmacniacz chyba jakiś ljm z ebaya, z innymi słuchawkami gra bardzo dobrze tutaj widać ewidentnie że te akg go przerastają). Wysokie i średnie są bajeczne jak przystało na elektrostaty, ale dół jest...tak naprawdę go prawie nie ma ;) żeby był w nich dół który mi odpowiada muszę pokręcić gałką w okolice 3-4 godziny. Potrzebuje jakiegoś słuchawkowca żeby je ładnie napędził. Dobrze by było gdyby poprawił również zejście i "mięsistość" basu. Umiem robić proste wzmacniacze diy (wyszły z pod mojej ręki już 2 wzmacniacze w klasie A, w tym Zen nelsona Passa i jakaś konstrukcja z elektrody podobna do jlh (nie wpatrywałem się za bardzo w schemat)). Zrobiłem też 2 słuchawkowce: zen headphone amp i avt 2850 także jakieś doświadczenia ze słuchawkowymi też mam, ale nigdy nic nie zrobiłem na lampach, a podobno akg k340 grają dobrze z lampowcami. Chciałbym spróbować zrobić jakiegoś otl-a (myślałem o kamyku). Wcześniej miałem akg k270 studio i są moim zdaniem o wiele gorsze od k340 w każdym aspekcie. Tak na marginesie czy umie ktoś określić jaką mam wersje k340? Mam headband z napisem akg. Folia na elektrostacie jest srebrna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-58665-0-38346200-1427051113_thumb.jpg

post-58665-0-61139100-1427051115_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/119078-jaki-wzmacniacz-do-akg-k340/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.