Skocz do zawartości
IGNORED

Kto zna bestmastering studio

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś korzystał z tuningu kolumn wspomnianej w tytule firmy lub może cokolwiek powiedzieć na jej temat?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I pytanie drugie. Czy ktoś słyszał jak grają ich kolumny? Wyglądają jak dla mnie przepięknie ale co sobą reprezentują?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/119122-kto-zna-bestmastering-studio/

Z wyglądu mi się podobają . Opis wykonania i parametry też są zacne . Nie znalazłem na stronie tylko ceny , wiesz ile kosztują? wtedy łatwiej będzie je porównać z innymi

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Jak dla mnie masa kasy . Choć z drugiej strony patrząc jak kupuje samochód to już mnie nie przeraża . Ciekawe czy zagrają 3x lepiej od kolumn na 20000 i to jak dla mnie było by wyznacznikiem czy warto je kupić bo podejrzewam że przy odsprzedaży mocno dostanie się w plecy.

Temat do Hi End jak dla mnie

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Między głośnik wysokotonowy a średniaka wstawili BR - dobrze widzę?? Nie jestem ekspertem ale zgranie fazowe w takim przypadku jest raczej zachwiane i mało realne. Dla mnie to taki wynalazek jak już widziałem na allegro kolumny produkowane na głośnikach za 15 zl w obudowach w dziwnym kształcie plus zajefajny opis jaki to producent ma słuch i możliwości, że jego kolumny to hiend lub nawet shiend o ile pamiętam i cena była z kosmosu. Brak pomiarów, brak racjonalnych argumentów przemawiających za choćby możliwością dobrego brzmienia.

Oglądając te paczki mam podobne wrażenie.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Między głośnik wysokotonowy a średniaka wstawili BR - dobrze widzę?? Nie jestem ekspertem ale zgranie fazowe w takim przypadku jest raczej zachwiane i mało realne. Dla mnie to taki wynalazek jak już widziałem na allegro kolumny produkowane na głośnikach za 15 zl w obudowach w dziwnym kształcie plus zajefajny opis jaki to producent ma słuch i możliwości, że jego kolumny to hiend lub nawet shiend o ile pamiętam i cena była z kosmosu. Brak pomiarów, brak racjonalnych argumentów przemawiających za choćby możliwością dobrego brzmienia.

Oglądając te paczki mam podobne wrażenie.

No możliwe że masz racje ale również możliwe że grają jak milion baksów :)

Nie sądzę... Za dużo już słyszałem i widziałem żeby wierzyć w grające paczki za 60 tyś. Mi żeby otworzyć oczy wystarczyło z pomocą doświadczonych diy-owców sklonować paczki za 20 tyś i zapłacić za przetworniki 10 procent ceny. Takie doświadczenie pokazuje świat hi-end z nieco innej perspektywy.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

A to nie jest głośnik wysokotonowy? U góry jest chyba mała tuba a potem kopułka.

Trafiłem na tą stronę bo szukałem kogoś do upgrade kolumn tannoy stirling. Chyba jednak skorzystam z usług Sonus Oliva. Przerabiał może ktoś z Was u Pana Andrzeja kolumny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.