Skocz do zawartości
IGNORED

C.E.C. Chuo Denki Compact Disc Player 630CD - warto ?

jackboa

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Firma kojarzona raczej z niezlymi gramofonami, przynajmiej przeze mnie :).

Nie za bardzo jestem w stanie znalezc info dot odtwarzacza CD jak w tytule Chuo Denki 630CD.

Obecnie gra u mnie sony cdp xe520 wiec zapewne zagraloby to lepiej od soniacza :D.

Ktos z szanownych kolegow mial do czynienia z C.E.C jesli chodzi o cd playery.

Z tego co udalo mi sie ustalic to siedzi tam DAC PCM56P - YM3815 oraz laser Sanyo SF-86.

Ponizej przykladowe photo

Za wszelkie uwagi serdecznie dziekuje.

Ale pomysł. CEC robił dobre odtwarzacze - ale akurat ten to najtańsza budżetówka która gra jak tanie tranzystorowe radyjko. Nie warto zawracać sobie nim głowy !

Gość numik

(Konto usunięte)

Czołem,

Firma kojarzona raczej z niezlymi gramofonami, przynajmiej przeze mnie :).

Nie za bardzo jestem w stanie znalezc info dot odtwarzacza CD jak w tytule Chuo Denki 630CD.

Obecnie gra u mnie sony cdp xe520 wiec zapewne zagraloby to lepiej od soniacza :D.

Ktos z szanownych kolegow mial do czynienia z C.E.C jesli chodzi o cd playery.

Z tego co udalo mi sie ustalic to siedzi tam DAC PCM56P - YM3815 oraz laser Sanyo SF-86.

Ponizej przykladowe photo

https://www.flickr.com/photos/flark/sets/72157627672305234/

Za wszelkie uwagi serdecznie dziekuje.

no jest na allegro, ale patrz na ceny :), to się jednak przekłada. Z tanich to chyba Marantze 42 i 52 do polecenia, fabrycznie grają znośnie vel ok, jako transport do dac bardzo dobre, żywotne ne fajnym napędzie, a i tuning możliwy w przyszłości

Fakt, szczytowy model to to nie jest. Niestety im wiecej czytam tym bardziej zmienia mi sie koncepcja co do grania muzyki z CD.

Chodzi po glowie caly czas Arcam 7 jako uzupelnienie do reszty klockow arcam z tej serii jakie posiadam, ale to koszt ~600 pln, a jest juz to sprzet leciwy i w razie awarii slabo raczej z naprawa.

Do tego nowsze cdp maja bardziej zaawansowane DAC i reszte elektroniki (co nie zawsze musie przekladac sie na brzmienie), jest jeszcze nie doceniana grupa odtwarzaczy DVD, ktore wg. niektorych sa niedoceniane i sa tanimi srodkami grajacymi przyzwoite brzmienie, do tego czesc obsluguja SACD (mam troche sacd w kolekcji ktore obecnie gram na PS3). Jest jeszcze grupa tanich dobry playerow philipsa, sony czy kenwooda na DACu TDA 1541, czy tez wreszcie opcja cdp jak transport + zewnetrzny DAC. bez prob i bledow nie moze sie tu udac nic dobrego :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Fakt, szczytowy model to to nie jest. Niestety im wiecej czytam tym bardziej zmienia mi sie koncepcja co do grania muzyki z CD.

Chodzi po glowie caly czas Arcam 7 jako uzupelnienie do reszty klockow arcam z tej serii jakie posiadam, ale to koszt ~600 pln, a jest juz to sprzet leciwy i w razie awarii slabo raczej z naprawa.

Do tego nowsze cdp maja bardziej zaawansowane DAC i reszte elektroniki (co nie zawsze musie przekladac sie na brzmienie), jest jeszcze nie doceniana grupa odtwarzaczy DVD, ktore wg. niektorych sa niedoceniane i sa tanimi srodkami grajacymi przyzwoite brzmienie, do tego czesc obsluguja SACD (mam troche sacd w kolekcji ktore obecnie gram na PS3). Jest jeszcze grupa tanich dobry playerow philipsa, sony czy kenwooda na DACu TDA 1541, czy tez wreszcie opcja cdp jak transport + zewnetrzny DAC. bez prob i bledow nie moze sie tu udac nic dobrego :)

zastanów się nad arcam dv-88, są na ebay, sam mocno to rozważam. Te Philipsy nie grają za bardzo bez grzebania, prędzej niektóre Marantze, Sony, Denony Ale właśnie przez te problemy ja idę w DAC, transport albo stare Marantze albo ten Arcam dv-88

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.