Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt ?

purysta

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam kabelek nie audiofilskiej firmy, za śmieszne pieniądze. Odcinek metrowy kosztuje 160 zł. Z moim wzmacniaczem lampowym gra pięknie. Masa szczegółów i super nasycona średnica. ma też mocny wykop dolnych rejestrów.

[obrazekLUKASZ-188128_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rzecz dotyczy zestawu mojego znajomego.

jest to raczej wina sprzętu.Wzmacniacz pioneer tak po porostu gra, sprawdzałem w różnych konfiguracjach.Upgrade sprzętu nie wchodzi w gre ze wzgledu na koszty. a kabelek wbrew temu co tu przeczytałem może pomóc jak najbardziej. Po to przecież jest ich tak wiele.

Moze oelbach NF14 ?

"Oczekuję poprawy w/w aspektow" o chlopie jakby to dawalo takie profity hehe to bym i kupil "reference" kable :). Dobry kabel pokaze co potrafi w równie dobrym systemie(w slabym cos poprawi, cos popsuje ;)

W twoim systemie interkonekt zawiele nieda, pieniądze które na niego zamierzalbys przeznaczyc wydaj lepiej na upgrade

>>Purysta,jezeli Twoj znajomy uzywa zwyklego konektu dokladanego do tanich klockow,to wymiana na lepszy kabel przyniesie poprawe,nie zrewolucjonizuje to jednak dzwieku,ja tez bym wolal cos w elektronice poprawic.Na pewno zainwestowanie ok. 300pln w upgrade wzmacniacza przyniesie lepszy efekt niz zakup kabla za te sama cene,a do zlagodzenia gory dobry bedzie jakis VDH lub Talk.

No jasne, za cenę interkonektu (300-350zł) można zrobić skuteczny upgrade wzmacniacza. Właśnie wymienione aspekty dźwięku poprawiają się najbardziej, a poza tym dynamika, kontrola basu i szczegółowość. To daje więcej niż interkonekt za 2000zł.

-->Purysta

sory ale zostawilem okienko wpisu i odpowiedzialem po jakims czasie :) bywa :)

kolega w poprzednim wątku dobrze napisal zerknji na van den hule(jednak nowe trochę kosztują więc na uzywane raczej jestes zmuszony) więcej niebede wymyslal wiem jednak ze do pioneera vdh doskonale sie nadaje posluchasz u znajomego porzycz ze sklepu ;)

-->Purysta

sory ale zostawilem okienko wpisu i odpowiedzialem po jakims czasie :) bywa :)

kolega w poprzednim wątku dobrze napisal zerknji na van den hule(jednak nowe trochę kosztują więc na uzywane raczej jestes zmuszony) więcej niebede wymyslal wiem jednak ze do pioneera vdh doskonale sie nadaje posluchasz u znajomego porzycz ze sklepu ;)

Do tak szanownego sprzetu rotel rcd 990, MF A300, AP Tempo II ,glosnikowy Red Dawn to moze warto sprobowac Harmonic Technology Truth Link. Jest to miedz bez srebra. Porownujac nieustannie do innych IC wychodzi mi, ze jest to IC idealny ;-)

Dzwiek ma wszystko co trzeba, mase, detalicznosc, scena gleboka, wysokie tony zroznicowane i przyjemne dla ucha, bas potezny i z definicja i kontrola, wokale przejmujace i ze spora domieszka pozadanych wyzszych harmonicznych, dlugie wybrzmiewanie, precyzyjna scena, obledna dynamika. Jezeli brak wlasnego charakteru i przekazywanie 'wszystkiego' jest oczekiwane to jest to znakomity interkonekt. Inne porownywane przeze mnie albo odchudzaly dzwiek albo zabarwialy wokale, albo naruszaly rownowage tonalna (za duzo, ze malo basu lub wysokich) albo w inny sposob mialy 'swoj' charakter. A Truth Link robi swoje i to dobrze na wszelkich plaszczyznach. Jedynie gdzie nie polecalbym tego IC to w wypadku zestawow o zbyt dynamicznym brzmieniu. Tam moze rozkolysac dzwiek jeszcze bardziej.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.