Skocz do zawartości
IGNORED

Audiovector m3 mk2-opinie

gosgos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam możliwość kupić kolumny, jak w temacie za niewiele ponad 2tys...z piętnaście lat temu kosztowały ponad 8tys...Moje pytanie czy warto? Ponoć w tamtych czasach robili lepszy sprzęt niż obecnie i czy któreś z obecnych podłogówek, znanych firm, w granicach 6tys nowe, mają szansę zagrać lepiej od tych Audiovectorów....?

https://www.audiostereo.pl/topic/119583-audiovector-m3-mk2-opinie/

Jak na moje to ktos szuka jelenia, zeby je opchnac za taka kase...zobacz na ceny na ebay. Co do jakosci tych kolumn to sie nie wypowiadam, bo ich nie sluchalem...moze I dobre...ale nie za takie pieniadze 15 letnie glosniki...

Wieza STEREO Technics :)

Na zagranicznych aukcjach kosztują około 3tys już w przeliczeniu na złotówki, wersję "signature" ok 3,5 i więcej... Cena kolumn nie zależy od ich wieku, tylko tego ile kosztowały i co sobą reprezentowały kiedyś....Dlatego pytam czy takie np. audiovectory zagrają lepiej jak na przykład monitor audio za piątaka- nowe ze sklepu...? Które- fakt wyglądają ładnie.... ?

Huberto, musisz sie jeszcze duuuużo nauczyć jeśli uważasz że ktoś sprzedając dobre kolumny (nie mówię że cud świata ale..) za ułamek ceny jaką kosztowały , szuka jelenia.. ..i co z tego że 15letnie ?!

myślisz że takie rzeczy kupowali ludzie do techno albo RnB i są wydmuchane/wyjechane itp ??

nie wiem kto je sprzedaje , jeszcze nie widziałem tej aukcji czy to ogłoszenia ale wiem jedno, że dla Ciebie to na razie błyszczące dzisiejsze pierdziawki : KEF'a, MA, AP, Denona i przedewszystkim - wiadomo - Hegla.

jak ktoś myśli że warto kupować tylko to co jest w gazetkach i to w najnowszych numerach (z gwiazdkami i rekomendacjami) to widać że jest jeszcze dzieckiem.

urządzenia z początku lat 90-tych > to rzeczywiście jest ryzyko kupić ale coś co było po 2000r.. ..czas tak szybko leci, to nie było tak dawno, a można za nie wiele, kupić bardzo dobre rzeczy.

co do tych kolumn - jeśli zainteresowany tak zadaje pytanie to znaczy że tak samo nie wie co z czym się je = W CIEMNO NIE KUPUJ.

to że są dobre, nie znaczy że zrobisz z nich pożytek > czy będziesz umiał z nich uzyskać dobry dźwięk -wiedział co pod nie podpiąć.

Może ja swoje dwa grosze...Miałem podstawki mi1 sigrature i z musicalem a3 grało to cudnie, gdzieś kiedyś słyszałem lampę u kogoś, dawno.... i efekt podobny plus niesamowita dynamika w muzyce rockowej... Musiałem sprzedać, bo na wakacje będę się przeprowadzał z bloku do domku i tam na 40m2 zdecydowałem się na podłogówki...(jest gdzieś wątek z przed kilkunastu dni) Szczerze wystawiłem na allegro i nie myślałem, że tak szybko pójdą....:(( ....Tak więc w międzyczasie również trafił mi się dla mnie "bezpieczny" zakup, gdyż firmy Audiovector z których podstawek byłem tak zadowolony...Kupiłem na próbę za podobne pieniądze o których piszesz M3 i.... co mogę powiedzieć.... Kawał kolumny, ciężkie ale brakuje mi jakości brzmienia z podstawek (to jest wersja zwykła a monitory miałem signature)...Może nie mają szansy zagrać wciśnięte gdzieś pomiędzy stół, krzesła a akwarium ale brakuje mi tego bombardowania dźwiękiem, szczegółami, miłego łaskotania bębenków w uszach muzyką ale to moje pierwsze podłogówki i chyba to jest tak, że monitory za ponad 8tys to trochę wyższa półka niż w tej samej cenie podłogówki...To nie jest tak, że jestem całkiem rozczarowany dźwiękiem, za bardzo nie mam porównania...kolega który właśnie 15lat temu kupił nowy sprzęt za 2tys wzmak i 3tys kolumny i ma je do dziś był zachwycony i mówi, że słychać, że to kolumny za 8tys...ale ja słuchałem czegoś z większą jakością....I mam kierunek....jak tylko pojawi się coś w wersji signature (Mi lub Si) to od razu jadę....te zawsze sprzedam najwyżej komuś spuszczę parę stówek.... Konkluzja- ja bym brał.....

Huberto, musisz sie jeszcze duuuużo nauczyć jeśli uważasz że ktoś sprzedając dobre kolumny (nie mówię że cud świata ale..) za ułamek ceny jaką kosztowały , szuka jelenia.. ..i co z tego że 15letnie ?!

myślisz że takie rzeczy kupowali ludzie do techno albo RnB i są wydmuchane/wyjechane itp ??

nie wiem kto je sprzedaje , jeszcze nie widziałem tej aukcji czy to ogłoszenia ale wiem jedno, że dla Ciebie to na razie błyszczące dzisiejsze pierdziawki : KEF'a, MA, AP, Denona i przedewszystkim - wiadomo - Hegla.

jak ktoś myśli że warto kupować tylko to co jest w gazetkach i to w najnowszych numerach (z gwiazdkami i rekomendacjami) to widać że jest jeszcze dzieckiem.

urządzenia z początku lat 90-tych > to rzeczywiście jest ryzyko kupić ale coś co było po 2000r.. ..czas tak szybko leci, to nie było tak dawno, a można za nie wiele, kupić bardzo dobre rzeczy.

co do tych kolumn - jeśli zainteresowany tak zadaje pytanie to znaczy że tak samo nie wie co z czym się je = W CIEMNO NIE KUPUJ.

to że są dobre, nie znaczy że zrobisz z nich pożytek > czy będziesz umiał z nich uzyskać dobry dźwięk -wiedział co pod nie podpiąć.

Moze sie musze nauczyc wiele, ale czego ma mnie nauczyc to, ze ktos sprzedaje po okazyjnej cenie 15sto letnie glosniki za ponad 2tys pln skoro te glosniki mialy juz 3 nastepcow a aktualna, najnowsza wersja nowa jest dostepna na ebay za lekko ponad 4tys pln...? Ciekawe ile tych 15sto letnich uzywek sprzedalo sie za 3tysiace I gdzie...mowisz, ze przez 15 lat firma robi coraz gorsze glosniki? Jest aukcja na aktualny model audiovector si3 super na eBay.co.uk glosniki sa z gwarancja. Posledz aukcje...audiovector to nie tannoy gold dual concentric, zeby starocie mialy wysokie ceny. Co do jakosci brzmienia to kazdy ma inne oczekiwania wobec dzwieku. Moze dla Ciebie te stare audiovectory beda wiecej warte niz najnowszy model tej firmy. Kazdy produkt jest tyle wart ile ktos jest w stanie za niego zaplacic. Pozdrawiam.

Oj..muszę się zgodzić z kolegą stereofan co do Twoich opinii Huberto1984... Tannoy..? przecież ich modele zaczynają się od 2 "tysi" za nówki..? Audiovectory w podstawowych wersjach, najtańszych, niezależnie czy to były M, Mi, S czy obecne to prawie prawie 10tys trzeba było wydać..potem trochę taniały.... A za "signature" drugie tyle....?! Co do aukcji to właśnie przejrzałem na tym ebaju i jest wyprzedaż wycofywanych już od dawna Si3 w najtańszej wersji za 1300 funtów... Chyba że kolega na licytację patrzy i tutaj się ceną zachwyca...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mozesz tez bezpisrednio w sklepie kupic I jeszcze rabat od tego dostaniesz.

Audiblefidelity tez maja audiovectory czesto w promocji, Sevenoaks tez...wersja avangarde obecnie chyba tansza o prawie 15tys zlotych...

Tannoy dual concentric gold....2 tys? Chyba pomyliles z jakimis budzetowymi...

Napisalem swoja opinie...nie mam czasu na dyskusje O niczym. Jak autor chce to niech kupuje. Moze to i dobra cena. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Jeszcze tutaj link...moze sie przyda. Jak pol roku temu nowki na eBay licytowalem si3 avangarde to cena do 1700 funtow nawet nie dochodzila... Po kilku licytacja z "reserved price" sprzedawca zrezygnowal z ich wystawiania podobnie bylo z reszta modeli.

Ukryta Zawartość

Audiovector mi3 super...czyli nowsze I wyzszy model £459...rok temu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na aukcjach czasami dziwne rzeczy się dzieją,ostatnio Musical Fidelity A3 za £255 poszedł,gdzie używany w sklepie jset za £350 i ni funta nie chcial urwać.

moje MC 40 tanio wyhaczyłem i co ważne dla niektórych,są z gwarancją heheh

Łokmen Saba

Ja tam się na ebaju nie znam...i bał bym się kupić ,w razie czego nawet nie wiedział bym jak i do kogo napisać z reklamacją, najlepiej wolę pojechać...może faktycznie są tam wyprzedaże, większa konkurencja, dlatego ceny niższe....ale jak oglądam aukcje to ceny są różne -są obecnie M3 tylko signature za 750funtów... inna sprawa- bardzo mało jest w Polsce informacji ogólnie o kolumnach audiovectora... Nie jestem pewien jak to jest- czy Mi jest lepsze od M ? A Si od Mi itp- różnie to bywa, często w świecie audio jest tak, że czyta się, że "nowy czegoś model już nie gra tak fajnie...." te mi3 super sam bym zalicytował tylko nie wiem jak...:((

Dzięki Marcin za podpowiedź, ja nie kupuje na aukcjach, ta okazja o której piszę to kolega kolegi....byłem, posłuchałem- mam w domu i jestem zachwycony....To mój pierwszy zestaw audio z prawdziwego zdarzenia i nie mam doświadczenia...Wcześniej byłem w salonie i słuchałem sprzętu typowo budżetowego, następnie takiego za ok5-6 tys różnica była zauważalna a raczej słyszalna....:)) Tutaj przy tych M3 również jest słyszalna na plus w stosunku do sprzętu, który odsłuchiwałem w salonie w granicach 5-6 tys (nie pamiętam dokładnie -kilka tego było) aczkolwiek to już nie są jakieś przepaści w jakości dźwięku....Po prostu jak na rotelku (który również używkę zaopatrzyłem się wcześniej) "zapodałem" w domu Korna to mi "kopara" opadła...:)) Reasumując- jest mało informacji o kolumnach, szczególnie podłogowych Audiovectora, gdyż firma nie robi tanich budżetówek, a popularność "bowersów" Dalii czy "MA" w Polsce podejrzewam nakręca sprzedaż kolumna za 2-3 tys. nowych....... Dlatego ceny używek Audiovectora są tak niskie (dla mnie 2.5tys za kolumny tak grające to niedużo) bo ludzie wolą kupić coś o czym jest dużo dyskusji i informacji w necie...Dziękuje za zainteresowanie problemem i pozdrawiam...

Najwazniejsze, ze Tobie podoba sie dzwiek. Tak jak napisalem wczesniej...produkt jest tyle wart ile kupujacy jest w stanie za niego zaplacic. Z tym "jeleniem" moze troche przesadzilem, ale to dlatego, ze sprzet kupuje zawsze bardzo tanio. ( moze mam szczescie). Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.