Skocz do zawartości
IGNORED

Rega - wzmacniacz sluchawkowy

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos sluchal jakiegos modelu i jak wypadl na tle powszechnie znanych creekow, pro-jetow czy HF?

Z jakimi sluchawkami to dobrze gra i czy warto sobie zawracac glowe?

Dzieki za ewentualne wpisy.

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/11976-rega-wzmacniacz-sluchawkowy/

Ja kiedyś obsłuchałem jakąś niedrogą (~500,-) Regę, ale nie pamiętam symbolu, chyba EAR. Grało to nawet nieźle, tak plastycznie i nie-ostro. Dobry bas. Testowałem z Sennheiserami HD590.

Stwierdziłem na koniec, że dużo taniej zrobić coś samemu, co też uczyniłem. W temacie konstrukcji samodzielnych mogę coś pomóc.

>Jarekt

Aktualnie gram na konstrukcji opartej na wzmacniaczu operacyjnym Analoga OP275.

Max prostoty - kość w konfiguracji nieodwracającej, wzmocnienie ok 5x, bez kondensatorów w torze.

Kostka może dostarczyć ok 40 mA do obciążenia - do wysterowania HD590 jest aż za mocna...

Do tego dość rozbudowany zasilacz.

Jak chcesz to nasmaruję schemat.

Do tego zadania nadają się bardzo dobrze OP przeznaczone do video, tzn z pasmem 100-200 MHz i prądem wyjściowym nawet do 200 mA.

>>Holdegron

Nie musisz umieszczać schematu - ten opis mi wystarczy.

Pytałem z ciekawości :)

Ja swój będe robił na TPA6120A2 tyle tylko, że muszę czekać aż Veteran lub ktoś inny będzie miał pcb do sprzedaży bo ręcznie nie podejmuje się robić płytki. Za mała obudowa jak dla mnie :(

• 2 miesiące później...
  • 8 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.