Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DCD-485 + DENON PMA 495R

meecowhy

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakąś opinię na temat tego sprzętu? Cena sklepowa wydaje się być dobra, a ja myślę że chcialbym raczej coś nowego. W koncu nigdy nie wiadomo jak ktoś intensywnie eksploatowal cd, albo jak nieumiejętnie obchodzil się ze wzamcniaczem...

W sumie ten zestaw w sklepie wychodzi za niecale 2 tys. Ale jeżeli macie lepsze pomysly na jakiś sensowny sprżet w tej cenie to jestem ciekawy.

https://www.audiostereo.pl/topic/11980-denon-dcd-485-denon-pma-495r/

Meecowhy:

Niedawno widziałem Arcama 8 za ok. 900zł w jakimś komisie, ale kurcze, gdzie to było? Ten wzmak zagra dużo lepiej niż tani Denon, Marantz i oczywiście Technics :-). Szkoda kasy na nowy, kup cos z drugiej ręki. Wygrasz na dźwięku, a chyba o to chodzi :-)

Az nowych jest taki Marantz PM 7200, tylko ile su***syn kosztuje... a flaki identyczne jak w PM68 z 1997albo PM7000 z 2000, niedawno Opteron takiego kupił za 600, a ja mam od lat i świetny był... był, bo stuningowałem, i teraz jest zabójca konkurencji (nowych gdzieś do 4000)

Powiedzcie a czy to jest cos warte, bo wyglada zacnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wstawilem to tutaj bo a noz widelec to cos co moze koledze sie przydac po zaopiniowaniu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może to? Na allegro jest wiele pozytywnych opini o tym wzmacniaczu. Na dodatek nowy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowieku, w slepie teraz nie kupisz taniego, porządnego wzmaka, żeby to jakoś grało to co najmniej 1800 nie twoje, a za taką kasę możesz trafić znakomitą używkę w idealnym stanie, przemyśl to.

Dokładnie, jak chcesz w sklepie to poprawny wzmacniacz gdzieś tyle będzie kosztował, tańsze nie są dobre. Lepiej kupić używany, przed epoką kina domowego producenci się bardziej przykładali, a teraz fajne rzeczy można tanio kupić.

Piękny ten Pionek :))

Jeżeli chcesz coś nowego, to za 2000 nic wartego uwagi poza pianocraftem i tak nie znajdziesz, a jak chcesz prawdziwy sprzęt to nie ma innej rady, jak pójść w używaki.

Daruj sobie testy w prasie, są subiektywne. Kilka lat temu dokonałem zakupu wzmaka kierując się wyłącznie testami w prasie nie dokonując odsłuchu, i był to najbardziej chybiony zakup w moim życiu. Dodam że wszystkie polskie tytuły pisały o nim w samych superlatywach, a ja sprzedałem bardzo dobry wzmacniacz żeby go kupić, i była to niestety katastrofa, również finansowa. Posłuchaj rad dobrych ludzi. Słuchałem tego denona, nic ciekawego, płaski rozmyty dźwięk z suchym, drewnianym basem i nieciekawymi wysokimi. Zjawisko stereofonii niemal nie występuje. Piano craft istotnie gra lepiej. A jeszcze lepiej solidne używki.

Ehh, pewnie się tak to skończy że kupię używany, ale co poradzę że lubię jak coś jest nowe. Muszę posluchać tych denonów, jest gdzieś sklep we Wroclawiu lub okolicy, bo w Top HiFi nie widzialem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.