Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do R-26F w kwocie do 4000 zł

dominicus

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacz do kolumn KLIPSCH REFERENCE R-26F. Zródło to Yamaha CD N500. Budżet 4000 zł i wolałbym go nie przekraczać, ale jeśli efekt ma byc zauważalnie lepszy to jestem skłonny dołożyć jeszcze 500 zł.

Zastanawiam sie nad:

Arcam A19

ATOLL IN100-SE

CAMBRIDGE AUDIO CXA60

REGA BRIO-R

Atolla słuchałem w mojej konfiguracji i grał swietnie, niestety nie mam porównania z pozostałymi. Atoll z w/w jest najmocniejszy, ale nie sama mocą człowiek żyje.

Na co w tej kwocie warto zwrócić jeszcze uwagę?

Za wszelka pomoc będę wdzięczny.

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretne rozwiązanie, podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe.

Moim zdaniem nie ma co zwracać uwagę na moc, masz wydaje kolumny, które nie potrzebują tak dużej mocy, natomiast bardziej należy zwrócić uwagę na dźwięk, brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Mało praktykowane a dające dobre możliwości konfiguracyjne jest podpinanie kolumn Klipsch pod wzmacniacze lampowe. Połączenie takie nie powoduje spadku dynamiki a nadaje kolumnom miłej cieplejszej barwy. Brałeś taką konfigurację pod uwagę?

Z tranzystorów nie musisz szukać urządzeń mocnych. Kieruj się barwą dźwięku. Do Twoich typów dodał bym jeszcze Arcama A19 oraz Roksan K2.

Pozostaje do dyspozycji.

Witaj,

lampa w konfiguracji także wchodzi w rachubę, z Klipschami to dobry pomysł. Z mojego doświadczenia natomiast zaproponowałbym wzmacniacz Roksan Kandy K3 (moim zdaniem wyraźnie lepiej wypełniony szczególnie w środku pasma i trochę równiejszy niż K2, co może bardzo pozytywnie wpłynąć na brzmienie w połączeniu z kolumnami Klipsch). Jeśli natomiast budżet nie jest sztywny, to świetnym rozwiązaniem będzie najnowszy wzmacniacz M3si. Taka konfiguracja w pełni wykorzysta potencjał kolumn.

Przyjrzyj się moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

K3 zacny sprzęt ale znacznie powyżej mojego budżetu. Lampa? Nie mowię nie, ale jaka? Tu juz kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę... W tym temacie jestem zupełnie zielony. :-(

Posiadam wersje bez BT z tego co czytałem za to gra lepiej od BT. Teraz za K3 przepłacisz. Na K2 obnizyli teraz ceny w UK nie wiem czy w Polsce też obniżą to mao prawdopodobne. Ale K2 w UK możesz już kupić za 500 funtow z wystawy, mi sie udalo kupić za 560 :). Ale sa już i za 520 :) Niedawno ktoś mi sprzatną sprzed nosa nowy CD k2 za 400 funa tez z wystawy...Na Roksana dostajesz 5 lat gwarancji. Pozdrawiam.

Ja nie siedze w temacie lamp. Ale słuchalem kiedyś starych Synergy wlansie na lampie jakies prostej. totalnie inne brzmienie. bardzo dobre. Mnie zaskoczył na plus. Ale co dokladnie to nie powiem bo sie na tym nie znam.

Z tranzystorów K2 ma dobrą cenę i to fajny wzmacniacz, jego jako bezobsługowca mozna wziaść spokojnie.

W takim razie umawiam sie na odsłuch K2.

Jeszcze jakieś propozycje w mieszczące sie w moim budżecie?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Jest jeszcze kilka innych opcji. Jak masz możliwość to posłuchaj pm8005, za lekko ponad 4000 wyrwiesz.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.