Skocz do zawartości
IGNORED

Czy BW603s3 i wzmacniacz Xindak xa-6200 będzie ok?

TJ^

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc

Proszę o poradę co do kierunku jak w temacie. Słucham głównie rocka i wariacji na jego temat. Dobrym popem też nie gardzę.

Obecnie kolumny napędza Marantz ale nigdy nie byłem zadowolny z dźwięku. Ponadto selektor źródła coraz częściej zawodzi i trzeszczy w głośnikach więc Marantz out.

Moje kolumny muszą zostać bo nie stać mnie na ich wymianę w chwili obecnej.

Źródło: DAC Matrix i CD Marantza 6000.

Chciałbym ocieplić dźwięk.

pozdr

Tomek

Ja bym napedzil je jakims wyzszym modelem NADa.

Takie polaczenie daje dobre rezultaty. I to nie tylko moja opinia. Jest tutaj pru uzytkownikow, ktorzy maja, lub mieli takie polaczenie i byli, lub sa zadowoleni. Polecam podlaczyc te kolumny w bi-ampingu, efekt jest zadziwiajaco dobry. Nawet producent w instrukcji zaleca takie podlaczenie.

Dzięki.

Nad C350 czy jeszcze wyżej?

Mocniejszy rock leci jak sam siedzę w domu więc nie tylko szybka muza z wieloma instrumentami. Coś takiego jak George Michael, Archive czy PinkFloyd leci wsumie częściej jak połowica w domu jest stąd pomysł z Xindakiem.

Klub B&W radzi łączyć te kolumny z czymś co je ociepli bo są jasne.

pozdr

Jak usłyszę różnicę to dam radę :).

Roko - słyszałeś takie połączenie NAD 372 + B&W 603?

Slyszalem z 603 s2 i bylo naprawde dobrze.

Brzmienie bylo mocne, klarowne, bardzo dynamiczne i dalo sie odczuc potege brzmienia, ktora czasami siersc na karku potrafila postawic przy wiekszych poziomach glosnosci. Ja bardzo lubie to w jaki sposob te kolumny wykladaja brzmienie. Niektorzy mowia, ze krew z uszu. Jasne, jak sie podepnie jakiegos taniego Rotela to tak bedzie, bas nawet nie bedzie chcial pierdziec.

Generalnie do tych kolumn, jesli masz zamiar je zostawic na dluzej, proponuje bi-amping. One bardzo lubia prad i dopiero przy mocniejszych wzmacniaczach, lub wlasnie bi-ampingu pokazuja co tak naprawde potrafia.

Nie sluchalem nigdy polaczenia z innym wzmacniaczem, wiec nie mam porownania i nie bede odradzal Xindaka, bo go nie znam. Tez moze byc fajnie, jesli ma rozsadny zapas mocy.

Jak bedziesz kupowal wzmacniacz, to tylko z pewnego zrodla.

Jest na rynku duzo grzebanych. Wcale nie chodzi o to, ze byly naprawiane, bo jak ktos z glowa uzywa to nie ma prawa sie nic stac, ale jest masa takich, ktore byly tuningowane przez do oroslych inzynierow i teraz ich nikt nie chce.

Przerobiony NAD to nie jest NAD. I nie daj sie nabrac na chore gadki, ze po przerobkach gra lepiej, bo to nie prawda. Kupisz niegrzebanego bedziesz zadowolony, zobaczysz.

Powodzenia w poszukiwaniach. Oczywiscie nie musi to byc NAD;-)

Dzięki Roko.

Ważne że Ty słyszałeś ten tandem i wiesz o czym piszesz a nie zgadujesz jak mogłoby być.

Kolumny mam już 10 lat i nie mam kasy na zmianę i wzmacniacza i kolumn więc one zostają. Chcę im zapodać mocniejszy wzmacniacz.

Trochę myślałem też o Rotelu ale jednak za dużo krytycznych uwag w necie (chociaż wiele pozytywnych też, szczególnie na zagranicznych forach) że ostro i ta krew.. Xindak ma dobre ceny za 100W elektrownie i dobre opinie.

Dołączam NADa do listy..

pozdr

Dzięki Roko.

Ważne że Ty słyszałeś ten tandem i wiesz o czym piszesz a nie zgadujesz jak mogłoby być.

Kolumny mam już 10 lat i nie mam kasy na zmianę i wzmacniacza i kolumn więc one zostają. Chcę im zapodać mocniejszy wzmacniacz.

Trochę myślałem też o Rotelu ale jednak za dużo krytycznych uwag w necie (chociaż wiele pozytywnych też, szczególnie na zagranicznych forach) że ostro i ta krew.. Xindak ma dobre ceny za 100W elektrownie i dobre opinie.

Dołączam NADa do listy..

pozdr

A ile ten Xindak kosztuje?

Nigdy nie slyszalem 603 s3, moze troche roznia sie brzmieniem od s2. Moga miec wiecej dolu z uwagi na dodatkowy glosnik niskotonowy, ale srednica i gora powinne sie prezentowac podobnie.

jasne. dam znać. Może to jeszcze trochę potrwać.

ps. przyszedł wczoraj do mnie DAC kupiony od Niemca na ebay. W środku latała płytka ceramicza 10x10 która była odklejona do wew. obudowy (jakiś garażowy upgrade) i odpadło jej się. DAC nie działa. Szkop się wypiera że nic nie widział bo też kupił tego DAC'a od kogoś. 750 pln poszło w piach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.