Skocz do zawartości
IGNORED

W co się bawić???Jakie segmenty robić???

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ci co wiedzą bawię się w radosną twórczość jaką jest wytwarzanie segmentów audio.

Od pewnego niedługiego czasu zaczynam dochodzic do wniosku że przestaje mieć to wiekrzy sens.

Przynajmniej w naszym kraju[z tąd moje nowe i ciche koneksje ze Szwecją].

Usługi obróbki skrawaniem leża[mam na myśli tutaj krótkie serie-na zlecenie].

Są drogie i niezmiernie żadko powtarzalne.

Z lakiernikami to też różnie bywa..a już o usługach galwano-technicznych nie wspomnę.

Produkcja wielko seryjna się nieopłaca bo i tak zachodnie klocki będą tańsze.

Co najwyżej będą słabsze pod względem zabudowy i co niekoniecznie [sonicznie].

Firmy wysyłkowe są z wiadomych względów drogie.

Sklepy płacza o wyższe marże co jest pod względem handlowym jak najbardziej zrozumiałe.

A wytwórca ma nadzieje się dorobić.. w końcu po to,to robi.

Jestem ćiekawy Waszego zdania w temaćie czego brakuje a co by śię przydało na naszym rynku?

To nie jest sonda rynku,jak by śię ktoś pytał.

Jeszcze ciekawe jest to jaki segment "powinna"reprezentować "dobra"cena?

ja w swojej branzy spotykam sie z podobnymi problemami co ty.

polacy to generalnie lenie,nie potrafiacy pracowac,a oczekujacy za swoja obecnosc kokosow.osob,ktore w swojej dziedzinie cos potrafia zrobic naprawde dobrze,jest niewielu.na szczescie sa.

mysle ze kazdy przedzial cenowy bedzie zly,a nawet jesli cos oddasz za darmo ,to ten obdarowany zazada dozywotniej gwarancji.

pamietam ze robiles ciekawe projekty,ladny dzwiek,wiec raczej nie bedziesz mial nigdy problemow ze zbytem swoich wyrobow.

>tomek

Z tym to jest różnie .. bo wiadomo gusta są różne i samemu trudno jest trzymać kilka srok za ogon.

W praktyce to zawsze w którymś momencie można się wyłożyć...

Bo albo się niewyrabiasz z robotą albo ktoś tobie zawali temat czasowo... dostawca częśći albo jakiś zleceniobiorca.

wiesz,bez schematu sie nikt nie podejmie,a po to aby spier,,,lic klocek,to nie musze nikomu placic,no nie?

nie oto w tym wszystkim chodzi.nalezy najpierw we wzmacniaczu wyfrezowac otwor na gniazdo.i to bardzo ostroznie.

a potem zamontowac,ipodlaczyc gniazdo ECI.

proste.

tomek ,wstydziłbyś się!!

Jest parę osób,które by ci pomogły,zresztą zadzwoń do Andrzeja-pomoże.

Darkul

To nie jest żaden problem,masz niedaleko do Elbląga i Iławy ,gdzie takie usługi można zlecić.

Czasem trzeba ruszyć dupsko i poszukać.

Widziałem Twoje urządzenia na fotkach i nie ma tam nic skomplikowanego.

Swoje zdanie podtrzymuję,zamiast szukać ,siedzisz i płaczesz przed komputerem.

Ano właśnie -nic niewiesz w temacie!Teoria kwantowa.

Maćku ..tylko w teorii oni są okay!

A jak tobie detal zrobia to niewiesz o co chodzi.

Taka sama sytuacja jest w calym naszym kraju!!!

[piszemy tu o małych seriach]

Wszyscy kolesie z branży mają ten sam problem z matołami.

Sam sobie robię obudowy.. ale w koncu i mnie to zmęczyło..bo wszystkiego sam niezrobisz!

Nawet z grawerami są problemy!

Jednostkowa żecz to jeszcze zrobisz -na zlecenie[i to też nie wszystko].

tak za dużo jest partaczy, a za mało ludzi z pasją, albo chociaż takich, którzy wykonują swoją pracę rzetelnie. Dlatego nie zlecałem obudów zakładowi tylko sam zakasałem rękawy. Jeżeli Darkul ma podobne problemy, a w jego przypadku czas jest najważniejszy to współczuję. Najgorsze jest to, że jest to sytuacja niezależna od nas, więc dyskusja niewiele pomoże.

• Redaktorzy

IEC a nie ECI... ECI to Electrocompaniet :) A co do tzw. topiku, to fakt - od dawna wiadomo, że największym problemem z polskim sprzętem jest dobraej jakości i powtarzalna obudowa. Stolarstwo jeszcze jakoś stoi, więc firmy kolumnowe sobie radzą, przynajmniej z prostszymi projektami, ale elektronika? Swoją drogą chciałbym wiedzieć, jak sobie poradził Radicon, że ma takie znakomite obudowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.