Skocz do zawartości
IGNORED

Zapytanie o TV LG

pikniktm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zapytać czy ktoś z was potrafi wytłumaczyć dlaczego TV LG 42LB650V nie widzi automatycznie podłączonych do niego urządzeń, dokładniej chodzi mi o to czemu po włączeniu np.; DVD (także LG) automatycznie nie przełącza obrazu. Dodam, że DVD z TV połączone poprzez SCART, ponieważ gniazdo HDMI jest uszkodzone. Innym moim pytaniem jest czy jest jakaś inna możliwość niż poprzez przełączanie w TV dźwięku na głośniki zewnętrzne, dokładniej przy poprzednim TV SAMSUNG podłączone przewody były w identyczny sposób jak teraz tj kabel optyczny, HDMI, SCART i działało wszystko na odpowiednim poziomie. Teraz nie mam możliwości słuchania dźwięku poprzez włączone DVD dopiero jak przełączę w TV na głośnik zewnętrzny, poprzez kabel optyczny słychać dźwięk. Jeżeli podobny temat był poruszany to z góry przepraszam ale nie bardzo mam czas szukać, więc proszę o wyrozumiałość i pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/119982-zapytanie-o-tv-lg/

Mam innego LG - dokładnie 2. I jeden też w zależności od kaprysu widzi BR Sony. I to akurat ten bez smartu (sony jest z netem). USB wykrywa za to każde. Mimo iż LG raz zobaczy z automatu BR Sony, a raz nie - współpracuje z nim zawsze idealnie.

Tyle mogę powiedzieć...

https://www.audiostereo.pl/topic/119982-zapytanie-o-tv-lg/#findComment-3471167
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.