Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy interkonekt

mikel

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie przerabiam temat interkonektow u siebie i zastanawiam sie jaki jest/byl wasz najlepszy interkonekt i dlaczego?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

https://www.audiostereo.pl/topic/120138-najlepszy-interkonekt/

Jak to jaki?

Oczywiście, że Wile (Sound Art).

Dlaczego? No bo jest najlepszy.

Nie wiedziałeś?

Zapytaj w klubie XLR Sound Art, to się dowiesz.

A na poważnie, to nie ma czegoś takiego jak "najlepszy".

Są różne, dobre, lepsze ale w danym systemie, i tyle.

Zadaj konkretne pytanie, najlepszy do czego, z czym to ma grać, to wtedy może ktoś coś sensownego napisze.

No chyba, że ma być bez sensu, bądź ma być najlepszy w tej galaktyce, to patrz odpowiedź powyżej ;)

Oczywiscie ze istnieje taki interkonekt. Wyzej dokladnie sprecyzowalem. Pozny wpis, spac sie chcialo rozumiem ale prosilbym czytac ze zrozumieniem :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Acrolink 6300. Ma tylko jedno ale. Gra trochę zbyt twardo. To jest jego obiektywna cecha. Przez to nie wszędzie pasuje. Reszta jest wybitna.

Z kolega rzadko sie zgadzam, jednak tym razem nie odmowie sobie tej przyjemnosci. Twardosci nie stwierdzilem, chyba , ze chodzi o trudnosc wyginania

Prawdopodobnie zalezy to od reszt toru, np u mnie lepiej pasuje do Fontanny , niz do lampiego.

Konto w trakcie usuwania

Wlasnie przerabiam temat interkonektow u siebie i zastanawiam sie jaki jest/byl wasz najlepszy interkonekt i dlaczego?

Ear Stream SunSet na wtykach Furutech do RCA oraz Ear Stream SunRise do XLR. :) Wymieniane tu Acrolinki znam, 6100 jeszcze lepiej plus parę innych ich modeli. MITy i PAD znam nie te modele, więc tu jest obszar mojego blefu. ;)

Tak poza tym, jak np. weźmiesz topową Tarę, Acrolinka i Siltecha, to otrzymasz zupełnie inne brzmienia. No i który jest najlepszy? To chyba zależy od systemu i upodobań, postrzegania tego co się słyszy w odniesieniu do tego, co się zna z muzyki na żywo, itp. Dlatego dla mnie - patrz pierwsze zdanie. :)

Nie ma to jak zareklamować swoje kable. Fajnie, wiadomo, reklama dźwignią handlu,choć trochę to takie niesmaczne gdy na pytanie kto jest najlepszy, pada odpowiedź...ja, wiadomo, że ja... :-)

Ja sobie nie odmowilem przyjemnosci, zeby sie zgodzic, a kolega , zeby sie nie zgodzic .

Symptomatyczne :)

Na marginesie jestem zagorzalym zwolennikiem Acrolinka i to zanim sly zrobil nam watek ,ze sa niedoceniane.

W systemie uzywam ic 6300 z fontanna, 2090 speciale z lampim i D5000 od phono stage.

Rowniez 3 zasilajace : 9500, 7500 i 7300 .

Acro to zdecydowanie moja bajka.

Konto w trakcie usuwania

Jak to jaki?Oczywiście, że Wile (Sound Art).

Dlaczego? No bo jest najlepszy.

Nie wiedziałeś?

Zapytaj w klubie XLR Sound Art, to się dowiesz.

Tu się zgodzę z tybero, są do wszystkiego do lampy i tłusto grającego trana, jak i do chudo i ostro grających wzmacniaczy takie :kablowe perpetum mobile". :):)

Nie ma to jak zareklamować swoje kable. Fajnie, wiadomo, reklama dźwignią handlu,choć trochę to takie niesmaczne gdy na pytanie kto jest najlepszy, pada odpowiedź...ja, wiadomo, że ja... :-)

No ale co zrobić, kiedy to prawda? :) Przy tym cena bardziej jak za rower niż samochód. Mogę zmilczeć, tylko że wtedy nie pomogę pytającemu tak, jak jestem w stanie. :) Będzie recka, to dam linka. Tekst się pisze kilka krajów stąd. Znam też wyniki porównania z Acro 6100. Właściciel Japończyka powiedział, że w SunSet jest znacznie więcej muzyki. I jak tu cicho siedzieć? :) Sprzęt Ancient Audio, czasem z pre Lebena po drodze. Kolumny AA lub Klipsch.

Z Acrolinka najbardziej doceniam sieciówki.

Nikt konkretnego Siltecha nie rzuci? ;) Ja sluchalem jednego z podstawowych modeli i jestem pod wrazeniem. Czekam na dostawe zeby posluchac kolejnego.

.

Ja posiadałem Chord Indigo i to też uważam za super interkonekt RCA , musiałem przejść na XLR i teraz posiadam Chord Signature . Naprawdę zacne Angielskie brzmienie , przedewszystkim przestrzeń, bogata barwa , uniwersalność i całkiem nie drogie ;)

Nikt konkretnego Siltecha nie rzuci? ;) Ja sluchalem jednego z podstawowych modeli i jestem pod wrazeniem. Czekam na dostawe zeby posluchac kolejnego.

Siltech to świetny brand i większość produkcji zagra na 5 + . Uważaj na azjatyckie podróby których jest cała masa w PL i EU.

XLO Limited tez zły nie jest.

Tak, tu się zgadzamy - bardzo przyzwoity kabel za rozsądne $. Ja zacząłem testować Wille xlr i jestem pozytywnie

zaskoczony , ale na ostateczny werdykt trzeba jeszcze poczekać.

Siltech to świetny brand i większość produkcji zagra na 5 + . Uważaj na azjatyckie podróby których jest cała masa w PL i EU.

Tak wiem. Siltech czy Cardas tylko nowe albo z rachunkiem uzywany.

.

No i słucham Siltecha 330i. Jestem ciekawy czy wszystkie z tego zakresu cenowego tak grają czy ten jest wybitny. Detale od góry do dołu i ich rozciągnięcie robią wrażenie. Mam jedno "ale", w sumie dość istotne. Może po kilkunastu godzinach coś sie zmieni? Choć podobno srebro bardzo długo sie wygrzewa...

.

Choć podobno srebro bardzo długo sie wygrzewa...

Mam inne wrażenie. Właśnie kable miedziane, szczególnie SolidCore wygrzewają się najdłużej i najbardziej finalnie zmieniają swoje brzmienie w stronę otwarcia góry, detaliczności, lepszej kontroli na basie. Natomiast kable srebrne w miarę wygrzewania zmieniały się u mnie najmniej.

Mam inne wrażenie. Właśnie kable miedziane, szczególnie SolidCore wygrzewają się najdłużej i najbardziej finalnie zmieniają swoje brzmienie w stronę otwarcia góry, detaliczności, lepszej kontroli na basie.

Dokładnie tak jest. Poza tym warto zauważyć, iż w miarę upływu lat kable potrafią brzmieć coraz lepiej. Na przykład firma Kondo od wielu lat stosuje proces ,,postarzania" materiałów z jakich wykonuje kable.

The metal destined for conductors is set aside for up to twenty years so it can become "age-annealed," healed, so to speak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wiem. Siltech czy Cardas tylko nowe albo z rachunkiem uzywany.

Najlepiej kupować od znajomego zamożnego audiofila:-)

A skąd wiesz, że kupujesz oryginał nawet jeśli nieznany Tobie sprzedający pokazuje rachunek? Teraz są takie przekręty jako cholera na kablach.

Kabli Siltecha, Audioquesta, Cardasa i kilku jeszcze innych marek od nieznajomych ludzi lepiej jest już nie tykać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli chodzi o Cardasa to jest masa podróbek i na allegro i giełdzie hi-fi również. Dziwadła są różne.

.

Wiem że cena tego interkonektu to nie hajend ale warto o nim wspomnieć bo gra genialnie. To Audiomica Mica Transparent. Łączy w sobie ciepło, nieskrępowane brzmienie i rozciągnięcie pasma, detaliczność chyba niedościgniona przez czystą miedź w tym zakresie cenowym. Kabel wygrzewam bo grzanie działa na niego dość silnie.

.

Na pewno nie jest najlepszy ale bardzo wyważony z piękną średnicą dający dużo rumieńców na twarzy przy słuchaniu Według mnie to kabel który już gra muzykę .

XLO Limited edition u mnie xlr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.