Jump to content
IGNORED

zestaw stereo do +-1000pln

zborus

Recommended Posts

Witam. Jako laik przejzalem mase stron w poszukiwaniu kolumn i wzmacniacza. Mam pokój +-18m2. Jesli chodzi o preferencje muzyczne to każdy gatunek będzie na tym sluchany. Nie zalezy mi na mega wielkim basie. Chce by to ładnie grali a nie draznilo sąsiadów. Przegladalem forum i zwróciłem uwagę na: Yamaha a520 i hk665. Jesli chodzi o kolumny to sklaniam sie w stronę kolumn podstawkowych z powodu braku miejsca dla podlogowek. Patrzylem na eltax Liberty 3+ oraz tannoy m1. Prosilbym o jakies propozycje jakie kolumny i wzmacniacz w cenie jak w temacie. Przy okazji jaki cd kupic w późniejszym czasie. Teraz muzyka z laptopa.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie jest trudno znaleźć.

Hidden Content

Hidden Content

Witam. Jako laik przejzalem mase stron w poszukiwaniu kolumn i wzmacniacza. Mam pokój +-18m2. Jesli chodzi o preferencje muzyczne to każdy gatunek będzie na tym sluchany. Nie zalezy mi na mega wielkim basie. Chce by to ładnie grali a nie draznilo sąsiadów. Przegladalem forum i zwróciłem uwagę na: Yamaha a520 i hk665. Jesli chodzi o kolumny to sklaniam sie w stronę kolumn podstawkowych z powodu braku miejsca dla podlogowek. Patrzylem na eltax Liberty 3+ oraz tannoy m1. Prosilbym o jakies propozycje jakie kolumny i wzmacniacz w cenie jak w temacie. Przy okazji jaki cd kupic w późniejszym czasie. Teraz muzyka z laptopa.

Yamaha a-520 to dobry wzmacniacz jak na swoją cenę, do wyrwania za naprawdę śmieszne pieniądzę.

co do HK posiadam model PM655 (więc niższy).

i powiem tak, w stosunku do Yamahy gra lepszą stereofonią, jednak mi osobiście jego granie nie podeszło. gra dość efekciarsko, wyższym, podpąpowanym basem. Nie potrafi zejść nisko. pod tym względem jaki neutralności brzmienia- yamaha gra lapiej wg mnie.

Jendak postanowiłem sprawdzić w H/K końcówkę mocy.. Ma on możliwość grania jako integra oraz jako sama końcówka (zmiana jednym przyciskiem)

i tu jest zdecydowanie lepiej.. brzmienie jest w moim odczuciu o 2 klasy lepsze od integry. jest lepsze, pełniejsze takrze od yamahy a-500/a-520. Jednakże charakter brzmienia jest podobny.

Jedyna uciążliwość takiego rozwiązania wiąże się z tym że trzeba zastosować "jakiś" regulator głośności, gdyż w trybie końcówki mocy przedwzmacniacz zostaje odłaczony i nie mamy opcji regulacji głośności, barwy, oraz w ogóle niczego ;)

po prostu końcówka gra to co podaje jej żródło.

u mnie opcje regulatora pełni prosta drabinka rezystorowa między źródłem a końcówką (H/K).

Jednak do końca się nie sugeruj tym co napisałem o HK jako integrze bo ja mam model 655.

Z kolei 665 jest wyższym modelem i inaczej zbudowanym, jak się nie mylę budowa tam oparta jest o 2 odzielne monobloki. Więc ten wzmacniacz najpewniej takze jako integra gra lepiej od PM 655.

Ps. myślę że Tannoye m1/m2 z yamahą się sprawdzą.

Pozdrawiam.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.