Skocz do zawartości
IGNORED

Denon avr1705dv1710-Pioneer vsx814dv575

wiesiula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od kilku tygodni śledze tematy dotyczące kd na tej stronie ze wzgledu na planowany zakup takowego zestawu.

Po analizie tematów zdecydowałem sie na zakup jednego z dwóch modeli, a mianowicie Denon avr1705dv1710 lub Pioneer vsx814dv575. Ze wzgledu na ograniczony budżet mam zamiar podłaczyć go do wysłużonego zestawu głosników stereo które posiadam obecnie ( zestaw głosników planuje zakupic za około 4 miesiące). Docelowo zestawu bede używał bardziej do muzyki, zdjęć niż do filmów.Prosze o konstruktywne opinie posiadaczy tych modeli o uwagi dotyczące jak sprawdzają sie one w praktyce i ewentualnie jaki niedrogi sprawdzony zestaw głośnikowy zalecacie.

Liczac na zrozumienie serdecznie pozdrawiam stawiajacych pierwsze kroki w temacie kd.

nie tyle kiszka, co w myśl zasady "lepsze jest wrogiem gorszego". Pioneer 575 jest po prostu najlepszym (w tej klasie cenowej) odtwarzaczem multiformatowym. Osobiście uważam zresztą, że ampli 814 też nie jest zły (zależy jakie masz wymagania co do niego), ale większość zapewne zaneguje tę opinię i stwierdzi, że Denon jest o klasę lepszy, bo lepszy jest na pewno, ale czy o klasę - tu bym polemizował...

Biorac pod uwage twoje sugestie nasuwa mi sie jeszcze jedna kompilacja vsx 514 + wysoko oceniony przez Ciebie dvd 575. Co o tym sadzisz ?

Powiem tylko jeszcze ze ma byc to zestaw dla kogoś kto nie oczekuje specjalnych uniesień a jedynie uniwersalności, niezawodności i szeroko rozumianej funkcjonalności na kilka lat.

i tutaj zaczynają się schody. O ile model 814 jest dobry (oceniam go na mocną 4 z tendencją w kilku miejscach na 4+), to modele 714, a zwłaszcza 514 nie są, delikatnie mówiąc, najlepsze. Poza tym kupując 575 będziesz na 100& zadowolony, a w połączeniu z 814 nie będzie źle (wbrew niektórym opiniom, które nie bez racji twierdzą, że Pioneer kiepsko gra w stereo - zauważmy jednak, że kiepsko to znaczy gorzej niż Denon, Onkyo czy Yamaha, a lepiej niż Sony, Panasonic czy Philips). Zależy wszystko od ceny - jeszcze raz podkreślam. W odtwarzaczach 1:0 dla Pioneera, w amplitunerach 0:1 dla Denona. Tak to wygląda.

PS. Gdybym ja miał wybierać wybrałbym Pioneera, bowiem nie uważam, że różnica w tym konkretnym przypadku jest na tyle znacząca, żeby brać pod uwagę Denona. A są i tacy (w tym ja m.in.), którzy preferują jednolitość firmy w kompletowaniu sprzętu.

Tutaj przywołowany przeze mnie kiedyś test na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w kolejności

1) Pioneer VSX-D814

2) Denon AVR-1905

[obrazekLUKASZ-190526_1.jpg] [obrazekLUKASZ-190526_2.jpg]

post-1118-100002526 1170260310_thumb.jpg

post-1118-100002527 1170260309_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

514 nie nalezy wiec zawracac sobie głowy. Biorac pod uwage chęc posiadania jednolitego zestawu pozostaje do powaznego zainteresowania 814 i dvd 575. A co z zestawem głosnikowym. Nie ukrywam ,że interesuje mnie zestaw do 1000 zł. Czym warto się zainteresowac?

Do 1000 - sorry, ale niczym. To jest juz skrajny, nieakceptowalny minimalizm. Wybrzydzasz na klocki, ktore wnosza do dzwieku akurat najmniej a kolumny chcesz kupic za 1000 zl. Chyba ze tylko fronty. A najlepiej jeden front.

Powiem tobie iż mam taki sam problem czy Pionek 814 czy Denon 1705. I powiem Tobie że mam już DVD Pionka 575 ale muszę postawić ampli i dvd obok siebie a nie na sobie, więc dramatu nie będzie jak będą klocki innej firmy obok siebie. Skłaniam się rczej ku jednak DENONOWI ale ten Pionek też mnie rajcuje kolorystyczne bardziej by mi pasował.

Rozumiem ,że na razie nic nie możesz powiedziec na temat kolumn. Zanim sie zdecydowałeś na nie miałeś mozliwośc je słuchac czy też opierałes sie na radach bardziej doświadczonych w tym temacie ludzi ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.