Jump to content
IGNORED

Wzmacniacz Pioneer A-77X kontra A-616Mk2

lisek13

Recommended Posts

Witam ,chce zaczerpnąć opini ,co możecie mi powiedzieć na temat wzmacniacza Pioneera A-77x ,obecnie mam A-616Mk2 ,czy A-77x będzie lepszym następcą A616mk2 ,prosze o porade nie moge się zdecydować .

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A616mk2

A77X nie znam ale powyższy to bardzo ładnie wyglądający wzmacniacz z pięknymi gałami i niczym więcej .

Gra - muli z napęczniałym basem .

A550R i ta seria gra dużo lepiej ale i jaśniej .

Hidden Content

Jak ktoś ma ten w zmacniacz to prosze coś napisać ,chętnie poczytam.,

Hidden Content

Guest discomaniac71

(Konto usunięte)

A-77x to inna liga. Jasne, szczegółowe brzmienie. Konstrukcja z połowy lat 80-tych. Warto dozbierać do 88x czyli jednego z najlepszych wzmacniaczy Pioneera w historii. Tymi najlepszymi są A-90 i A-09. Pierwszy sprzedawany tylko w USA a drugi dużo nowszy i bardzo drogi, pracujący w klasie A.

No super ,że odpisałeś ,czyli śmiało moge sprzedawać A616mk2 ,a ten A-77x kupiłem od pierwszego właściciela bardzo zadbany ,nie naprawiany ,i z papierami mówie ci jak nowy ,tylko w środku lekki kurzyk , narazie chce nacieszyć się tym A-77x polowałem na niego 3 lata ,czy to prawda że był on z seri Elite Pioneera?

Jakie różnice są między A-77x a tym A-88x ?

Hidden Content

Guest discomaniac71

(Konto usunięte)

To były inne czasy. Serii Elite wtedy nie było. Połowa lat 80-tych. Żebyśmy się dobrze zrozumieli: seria Elite pojawiła się w 1986 roku. A-88x był topowym modelem wzmacniacza ale wzorniczo nie był dostosowany do tej serii. Dopiero A-91D w roku 87/88 był dostosowany.

Poprzednia seria. Bardzo dobry wzmacniacz. "Top" na Europę.

pioneer08.jpg

Witam ,w HIFI Engine to wyczytałem ,zacytuje ;A-77X był częścią Elite serii Pioneera komponentów hi-fi. Funkcje obejmują ruchomy magnes i ruchomą cewką przedwzmacniacz gramofonowy, niska zdolność jazdy impedancji, 3 i 7 transformatory mocy zasilaczy.,dlatego się zapytałem Eksperta w dziedzinie Pioneera ,A-80 ,piękny model ,ale chyba rzadko spotykany u nas .

Hidden Content

Guest discomaniac71

(Konto usunięte)

Witam ,w HIFI Engine to wyczytałem ,zacytuje ;A-77X był częścią Elite serii Pioneera komponentów hi-fi. Funkcje obejmują ruchomy magnes i ruchomą cewką przedwzmacniacz gramofonowy, niska zdolność jazdy impedancji, 3 i 7 transformatory mocy zasilaczy.,dlatego się zapytałem Eksperta w dziedzinie Pioneera ,A-80 ,piękny model ,ale chyba rzadko spotykany u nas .

Nie jestem ekspertem. Brzmieniowo A77x i A-88x nawiązują do starszej linii. Wzorniczo także. A-91D wygląda i brzmi inaczej.

Czy A77x jest to ta sama klasa co seria 7XX Referencyjna , czy lepsza czy gorsza według Ciebie ?

Chodzi mi konkretnie czy seria 7XX referencyjna ,jest lepsza od A-77x ,jak to porównywalnie wygląda według Ciebie ?

Hidden Content

• 6 months later...

To zupełnie inna klasa nawet A-858 gra gorzej niż a-77x czy 88x nie wspominając o a-80 to są bardzo dobre wzmacniacze.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.