Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz gramofonowy do 500zł . Jaki ?

kogutaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Skontaktuj się z Bogdanem Prasał, to konstruktor CS Blue. Za ok 600-700 zł mozna juz mieć bardzo udany przedwzmacniacz zporządnym zasilaniem.

Tu masz dane:

[email protected]

tel 696463345

Chwilę temu była nowa partia tych urządzeń, po bardzo , bardzo długiej przerwie.

Lub szukaj na rynku wtórnym

robiz

Spróbuj Art DJ pre, jak zaczynałem przygodę z analogiem porównywałem to pre z CA640 i NadPP2 i z czymś tam jeszcze. podobało mi się najbardziej z tej grupy a koszt trochę ponad 200zł....ps. CS Blue nie próbowałem.....

Pozdrawiam

Miałem NADa PP2i solidny preamp ale bez możliwości regulacji. Możesz manewrować jedynie w zakresie wzmacniaczy aby dopasować brzmienie do swoich upodobań. Ale polecam Pro-Ject Phono Box SE II wbrew pozorom preamp o dużych możliwościach a dodatkowo jako jeden z bardzo niewielu daje możliwości zasilania z akumulatorów (źródła prądu stałego) - różnica w odsłuchu wyraźnie słyszalna na plus. Używkę możesz trafić w cenie ok 500 zł. Jedyna wada to rzadkość na rynku wtórnym ale można upolować. Naprawdę polecam. Dużo na ten temat możesz znaleźć w sieci (opisane wszystko co i jak).

ART DJ PRE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam bo naprawdę warto.Nawet te droższe pre mogą się wstydzić tego taniego co potrafi.

Ukryta Zawartość

Za kilka stówek można tez dorwać Cambridge 640P, oczywiście z rynku wtórnego lub pierwszą wersje Pro-Ject phono Box SE ( radiatorowa obudowa ). Choć prawdę mówiąc ciężko je zdobyć już.

Jak ma być bardzo tanio i nowe to faktycznie ten ART DJ PRE lub ta Infera Mini ( czytałem recenzje i wydaje sie ok ).

Z używanych to jak wyżej + PJ SE II lub wspomniany wcześniej CS blue.

Choć ostatnio widziałem , na znanym portalu, za jakieś chyba 600 zł lampowy pre Yaqin MS12B, w swoim czasie bardzo zacny sprzęt w swej kategorii cenowej i nie tylko.

robiz

ART DJ PRE

Ukryta Zawartość

Polecam bo naprawdę warto.Nawet te droższe pre mogą się wstydzić tego taniego co potrafi.

Potwierdzam, miałem. Piękna dynamika. CS Blue wygrał trochę rozdzielczością i lepszą górą (która działa na niekorzyść przy gorszej jakości winyli), ale to konstrukcja 3x droższa od Art.

I pytanie - czy Pre będzie wąskim gardłem w kontekście używanej igły?

Ukryta Zawartość

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Ktoś ma może takie cudo ?

Albo to ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• 2 miesiące później...

Panowie, mam na zbyciu CS BLUE.

Stan idealny. Oczywiście zasilacz w komplecie.

Po " przeglądzie " u pana Bogdana. Wymieniona dioda na trochę mniej świecąca po oczach, oraz włącznik główny na ALPS'a.

robiz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.