Skocz do zawartości
IGNORED

dokonałem wyboru ale co z głośnikami ?:)

s??onik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Podjąłem decyzję co do zakupu ampli yamaha rxv 450 i dvd s550. W zestawie oferują równiez głośniki yamaha model z subem aktywnym ns p 240. Wielkość tych głośników, kojarzy mi się jednak z "zabawką" :)

Być może się mylę..... chciałbym się zmieścić w 2100 zł, ampli mozna dostac za około 1100 z polska gwarancja dvdv wacha sie w granicach 500-600 zł. Dużo nie pozostaje. Oferowane zestawy z tymi glośnikami oscyluja w granicach 2150-2300. Czy rzeczywiscie brac taki zestaw czy kupic lepiej amp+dvd nowe a głośniki "nawet" używane a lepsze???? Zaznaczam ze pomieszczenie ma około 20 m.

Pozdrawiam!! i dziekuje za poprzednie odpowiedzi!

Słonik

Elfan troche zejdzie Ci jeszcze z cena i moze te kody sobie zafunduj. Dobrze mowie Elfanie ??? ;) moze tak koledze za jakies 800 zyla to puscisz. troche sie zepniesz i te Q1 kefy juz bedziesz mial. Acha powiedz mi co Cie tak w tych kefach uzeklo. porownaj please calu zakres pasma kody i kefow. Chetnie poslucham opini.

No za 800 pewnie bym wziął :))

Jedno co mnie martwi to te gwarancje unijne....tzn realizowana w niemczech wiec dla mnie tak jakby nie bylo. Co mi z zapewnien goscia ze jezdzi tam co tydzien i w razie czego jak sie zepsuje to on zgłasza....a co jak cos padnie, dam sprzet a okaze sie ze nie dostane ? :) Jak do tego podejsc? Czy rzeczywiscie sprawdzajac wnikliwie przed kupnem mozna sie ustrzec w tej marce jakis wystepujacych usterek????

A załóżmy taki zestaw ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miałem taki zestaw tylko o "oczko" starszy tzn. Y440 + 540 + universe. Zgadzam się z opiniami kolegów - w tej cenie wziąłbym Y450+550 + te głośniczki od Elfana jeżeli wszystko z nimi ok (nie jestem w żadnej zmowie po prostu słyszałem F51 w akcji i uważam że są lepsze od universów).

Pozdr.

Fronty i subwooferek jest juz w posiadaniu kolegi z forum,Rogala.Trzebało sie szybciej decydowac:).Mówiłem ze za te pieniadze to super kolumny!! jeszcze mam na zbyciu center + fronty wiec sie decyduj puki nie bedzie za puzno.Fronty miały w srodku SCR kondy wiec grały jeszcze lepiej od oryginałów,ceter i tyły tez maja takie wiec za 500zł 3 sztuki to nie lada gratka.kolumny sa jak nowe 100% sprawne wiec nie ma sie co obawiac.

=> Wiesław

Niestety obawiam się że nie mogę Ci za bardzo pomóc. Sam się zastanawiałem nad zamianą mojego ampli na 650 ale chyba dam na wstrzymanie bo różnica w dźwięku nie będzie chyba adekwatna do kasy którą musiałbym wyłożyć (chociaż nie słuchałem 650). Jeżeli się mylę to prośba do życzliwych forumowiczów o wyprowadzenie mnie z blędu.

Słuchałem tego Twojego ampli z F51 i moim zdaniem grał w stereo bardzo ok - chociaż inaczej od mojego zestawu (ale też w zupełnie innym pomieszczeniu - pisałem o tym wczesniej). Jeżeli jesteś z Wawy spróbuj przesłuchać kombinacji Y650 + AV702 - na pewno jest to możliwe w sklepie Techcom przy Bartniczej. Sam jestem ciekawy wyników.

Pozdr.

"Acha powiedz mi co Cie tak w tych kefach uzeklo. porownaj please calu zakres pasma kody i kefow. Chetnie poslucham opini"

Po pierwsze to inna klasa kolumn.Kefy graja bardzo przestrzennie i detalicznie z super góra nie meczaca i detaliczna,średnie to naprawde super,stereofonia tez inna klasa w porównaniu do Kody.Jesli chodzi o bas to raczej w niczym im nie ustepuje podłogowcom kody chociaz to monitory!!.Wiec jednym słowem inna klasa.Ale to tez tak jest ze kazdy lubi to co lubi,wiec innemu beda sie podobac np B&W albo jeszcze co innego.Dla mnie znów B&W to pomyłka,w stosunku do oceny brzmienie/cena kolumn.Nie mówie ze Kefy sa tanie ale to jest zupełnie lepsze grzmienie jak dla mnie.I to jest wazne ze ten przyrost jakosci jest odpowiedni do poniesionych kosztów,wiec raczej nie bede załował.Kody które miałem to super kolumny i nie powiem troche jest mi ich zal (zwłaszcza suba) wiec jak na poczatek przygodny z dobrym dzwiekiem to sa naprawde super kolumny.Ja musiałem tak zrobic zeby nic nie dokłądac z kieszenie na nowe kolumny bo mam jeszcze inne wydatki,wiec dlatego sie go pozbyłem.A co do róznic klasowych to nie dziwne ze graja gorzej,ale za to kosztuja lepiej.

Pozdr

wiem,wiem za bardzo sie pospieszyłem,z drugiej strony podswiadomie wiedziałem ze tak bedzie,miałem cos napisac,czyli moje odczucia jakie miałem z tymi kolumnami itd a tu jeden pisze ze za bardzo "super" sie wypowiedziałem i taki optymista ze mnie, a drugi polonista:D ehhh to forum........... ;)

Hmmmm byłem dziś w STAURNIE (nowootwarty sklep w kompelksie handlowym). Maja zestawy rvx 350 o 200-300 zl tansze niz w MM. Ale co mnie zaciekawiło to zestaw kina domowego ONKYO (chyba dobrze napisałem).

To co mi sie udało zapisać, zielony w tym jestem ale ktoś może rzuci jakąś opinię jak to się ma do tej yamahy rvx 450 i eltaxów i s550. Zestaw nazywa się HTE 501 6.1 jest 6 głośników firmy MAUDIO 85 wat. Dvd tez onkyo (nie pamietam modelu) ale nie czyta divixów.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

To takie coś jak w/w

Ukryta Zawartość

Elfan pozwól że trochę potruje Ci tyłek ( na swoją obronę podkreślę że dawno tego nie robiłem :) )

"wysile sie jak juz sie oswoje z nimi w domciu"

Nie wątpię, czekam na obfitą recenzje chętnie porównam je z moimi odczuciami. Tylko tak w kwestii formalnej masz juz kefy w domu? czy tylko tak piszesz w "opisie"? jeżeli nie masz, to kiedy się ich spodziewasz?

"wiem,wiem za bardzo sie pospieszyłem,z drugiej strony podswiadomie wiedziałem ze tak bedzie,miałem cos napisac,czyli moje odczucia jakie miałem z tymi kolumnami itd a tu jeden pisze ze za bardzo "super" sie wypowiedziałem i taki optymista ze mnie, a drugi polonista:D ehhh to forum........... ;)"

jak wiedziałeś to mogłeś nie pisać- proste :) ale nie ma się co załamywać po prostu Ci nie wyszło...............to znaczy się spieszyłeś.............

ehhhhhh ten Elfan :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.