Jump to content
awietek

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Recommended Posts

8 godzin temu, Lolo2 napisał:

Jeden minus nie wiem czy to wina darmowej aplikacji (bo platne tez sa) jak wyjde z aplikacji np. przegladam forum i chce powrotem wejsc do aplikacji to rozlacza ja z serwerem tzm trzeba kliknac comnect. 

Jeżeli to telefon lub tablet to chyba bardziej kwestia zarządzania RAMem przez system na urządzeniu (t.zw. ubijanie aplikacji). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 godzin temu, Lolo2 napisał:

Mozesz przez przegladarke, z telefonu, lub z dotykowego ekranu. 

Nie wiem o jakie ograniczenia chodzi. 

Wszystko za Free. 

Tidal dziala. 

 

Jeden minus nie wiem czy to wina darmowej aplikacji (bo platne tez sa) jak wyjde z aplikacji np. przegladam forum i chce powrotem wejsc do aplikacji to rozlacza ja z serwerem tzm trzeba kliknac comnect.  Ale to nie ma wplywu na odtwarzana muzyke. 

Dzięki za info. 

W kwestii ograniczeń, to np. jakie jest próbkowanie (czy są jakieś ograniczenia) i czy player obsługuje DSD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, hasos napisał:

Dzięki za info. 

W kwestii ograniczeń, to np. jakie jest próbkowanie (czy są jakieś ograniczenia) i czy player obsługuje DSD.

Obsługuje DSD i inne formaty jak moode czy volumio.

Share this post


Link to post
Share on other sites
xavian
W dniu 6.06.2020 o 18:23, Bartik napisał:

Dziękuje ,może przebrnę przez to .

Czy Usbridge z Pico będzie działał przez wifi? Na Volumio działa.

U mnie ta strona wygląda inaczej. Nie mam tych opcji. Zerknijcie na załącznik.

A jak dam Install, to pojawia się jak w kolejnym załączniku.

 

 LMS_08.png

Bez tytułu.jpg

Bez tytułu 1.jpg

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na dole strony Main masz wybòr wersji. Wybierz beta.

Naprawdę spròbuj poczytać blog souncheck’a. Masz tam wszystko co należy zrobič. Potem będziesz miał satysfakcję, że to zrobiłeś. Sam.

Edited by szczemirek
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minut temu, szczemirek napisał:

Naprawdę spròbuj poczytać blog souncheck’a. Masz tam wszystko co należy zrobič. Potem będziesz miał satysfakcję, że to zrobiłeś. Sam.

Blog soundcheck jest super dla każdego użytkownika LMS i squeezelite - na każdym hardware.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minut temu, szczemirek napisał:

Na dole strony Main masz wybòr wersji. Wybierz beta.

Naprawdę spròbuj poczytać blog souncheck’a. Masz tam wszystko co należy zrobič. Potem będziesz miał satysfakcję, że to zrobiłeś. Sam.

Działa.

Tylko coś mi się Tidal nie pojawia, mimo zalogowania się do Squeezeboxa, podania haseł itp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, hasos napisał:

Działa.

Tylko coś mi się Tidal nie pojawia, mimo zalogowania się do Squeezeboxa, podania haseł itp.

Spróbuj restart maliny.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minut temu, newpeter napisał:

Spróbuj restart maliny.

Ok, działa, dzięki.

Tylko nie widzę swoich albumów z Tidala?

I brak dźwięku. Nie słychać muzyki. 

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minut temu, hasos napisał:

Ok, działa, dzięki.

Tylko nie widzę swoich albumów z Tidala?

I brak dźwięku. Nie słychać muzyki. 

No dobra gra :)

Teraz 2 kwestie:

- jaka apka do sterowania z androida 

- dlaczego nie widzę moich albumów w tidalu? Nie importuje tego? (nieaktualne :))

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, hasos napisał:

- jaka apka do sterowania z androida

Jest tego trochę:

 - Squeezer (darmowy)

- poprzez przeglądarkę i plugin w LMS 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- Orange Squeeze

- mconnect

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volumio na Tidalu obsługuje 24 i 32 bity, tutaj chyba tylko 16?

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kurde, odłączyłem malinę, by uporządkować kable i znowu nie ma dźwięku. A ustawione mam USBaudio.

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, szczemirek napisał:

Ustaw sobie static IP

Mam, to nie kwestia sterowania. Bo wszystko mi działa: tidal, muza z dysku itp. Kwestia tego, że włączam muzykę, pasek leci, a w głośnikach cicho. Wcześniej też tak miałem, ale nie pamiętam, co zrobiłem. Chyba właśnie ustawiłem usb i zaczęło grać. A teraz cisza.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mam, to nie kwestia sterowania. Bo wszystko mi działa: tidal, muza z dysku itp. Kwestia tego, że włączam muzykę, pasek leci, a w głośnikach cicho. Wcześniej też tak miałem, ale nie pamiętam, co zrobiłem. Chyba właśnie ustawiłem usb i zaczęło grać. A teraz cisza.
A głośność jak jest ustawiona?

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minut temu, RobG1974 napisał:

A głośność jak jest ustawiona?

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
 

Na max. 

W Quteście nie zmienia się lampka wskazująca na próbkowanie: czy gram z tidala, czy dysku z DSD. Więc jakby nie idzie sygnał z maliny.

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pamiętaj, że jak robisz jakieś zmiany w ustawieniach to zawsze dajesz przycisk "save" bo inaczej właśnie po restarcie przywróci Ci poprzednie ustawienia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minuty temu, hasos napisał:

No kurde, odłączyłem malinę, by uporządkować kable i znowu nie ma dźwięku. A ustawione mam USBaudio.

Ja też miałem podobne problemy na pico, raz dział, raz nie, nie zapisywał ustawień USB, albo zmieniał na inne źródło. Wróciłem do Moode i jest ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, newpeter napisał:

Pamiętaj, że jak robisz jakieś zmiany w ustawieniach to zawsze dajesz przycisk "save" bo inaczej właśnie po restarcie przywróci Ci poprzednie ustawienia.

Jasne, zawsze zapisuję.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minuty temu, Kryspin napisał:

Ja też miałem podobne problemy na pico, raz dział, raz nie, nie zapisywał ustawień USB, albo zmieniał na inne źródło. Wróciłem do Moode i jest ok.

No nic, trudno. Volumio płatne, ale przynajmniej działa. Dziwna sprawa, że raz gra, a raz nie.

Teraz gra, po odłączeniu od sieci i podłączeniu. Zobaczymy.

Edited by hasos

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, hasos napisał:

No nic, trudno. Volumio płatne, ale przynajmniej działa. Dziwna sprawa, że raz gra, a raz nie.

Teraz gra, po odłączeniu od sieci i podłączeniu. Zobaczymy.

U mnie nie ma zadnego problemu dziala caly czas elegancko. 

Cos przestawiles i nie zapisales pewnie 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minut temu, Lolo2 napisał:

U mnie nie ma zadnego problemu dziala caly czas elegancko. 

Cos przestawiles i nie zapisales pewnie 

No właśnie nie, bo po resecie dopiero pojawiło się takie dodatkowe okno informujące o zmianie na USB. Wcześniej tak jakby w ogóle nie reagował na zmianę.

Teraz testowo ponownie wyłączyłem urządzenie, wyłączyłem całą listwę, jak robię na noc, usbridge wystartował i ponownie brak dźwięku. Dziękuję, poczekam na kolejną wersję beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minut temu, newpeter napisał:

Instalowałeś ostatnią wersję 6.1.0 ?

Tak. Być może nie po drodze mu z usb czy qutestem. Widziałem wątek, że gdzie ktoś też miał problem z usb w MDAC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, hasos napisał:

Tak. Być może nie po drodze mu z usb czy qutestem. Widziałem wątek, że gdzie ktoś też miał problem z usb w MDAC.

Możesz jeszcze spróbować instalki na innej karcie SD ... albo faktycznie nie dogaduje się z dackiem

Share this post


Link to post
Share on other sites

image.png.bcebe3d7a88931d904421542e74c6c09.png  

 

Przy USB audio wchodzisz w more i wybierasz hw:CARD=QUTEST,DEV=0

click tu use

I musi grać :)

 

 

image.png

23 minuty temu, hasos napisał:

qutestem

działa z qutestem

Edited by Rucia1

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minut temu, Rucia1 napisał:

image.png.bcebe3d7a88931d904421542e74c6c09.png  

 

Przy USB audio wchodzisz w more i wybierasz hw:CARD=QUTEST,DEV=0

click tu use

I musi grać :)

 

 

image.png

działa z qutestem

Dzięki. Przestestuję.

44 minuty temu, Rucia1 napisał:

image.png.bcebe3d7a88931d904421542e74c6c09.png  

 

Przy USB audio wchodzisz w more i wybierasz hw:CARD=QUTEST,DEV=0

click tu use

I musi grać :)

 

 

image.png

działa z qutestem

Sorki, ale możesz dokładniej? Bo nie widzę u siebie, bym mógł wybrać coś takiego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.