Jump to content
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy


Recommended Posts

Czy też tak macie, że w LMS nie pojawiają się wam wszystkie albumy dodane w Tidalu? Ja mam w Tidalu ok. 1800 albumów, a w LMS nie całe 600.

Pierwszym systemem z jakiego korzystałem na malinie był max2play z LMS (używałem tylko do Tidala) i były takie/podobne kłopoty: na albumie nie wyszukiwało wszystkich utworów, nie wyszukiwalo wszystkich płyt danego artysty itp. Przesiadłem się na Volumio najpierw z wtyczka serwera upnp a potem MyVolumio.
Link to post
Share on other sites
9 minut temu, hasos napisał:

Wróciłem do Volumio. Muzyka grała i nagle taki komunikat: asset is not ready for playback. I tidal nie gra. Z usb gra. Skąd ten błąd? 

próbowałeś sprawdzić na google czy ludzie mieli podobny przypadek?
Volumio masz w najnowszej wersji?
reboot pomógł?
patrzyłeś w mpd.log? jakimi komunikatami sypie?
 

Link to post
Share on other sites
12 minut temu, muzaman napisał:

próbowałeś sprawdzić na google czy ludzie mieli podobny przypadek?
Volumio masz w najnowszej wersji?
reboot pomógł?
patrzyłeś w mpd.log? jakimi komunikatami sypie?
 

No właśnie w necie brak informacji.

Nie mam najnowszej, ale dziś jeszcze grało przed chwilą.

Restart nie pomógł. 

Jak sprawdzić log?

Mam zaktualizować Volumio?

Edited by hasos
Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, hasos napisał:

No właśnie w necie brak informacji.

Nie mam najnowszej, ale dziś jeszcze grało przed chwilą.

Restart nie pomógł. 

Jak sprawdzić log?

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na Twoim miejscu wgrałbym najnowszą wersję i nie szedł pod górkę. Jak na najnowszej będzie ten sam problem to przeszukał forum Volumio.

Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, muzaman napisał:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na Twoim miejscu wgrałbym najnowszą wersję i nie szedł pod górkę. Jak na najnowszej będzie ten sam problem to przeszukał forum Volumio.

Czyli mam zrobić aktualizację na tym systemie, czy wgrać całkiem od nowa?

Link to post
Share on other sites
  • Moderatorzy

leniwce jedne :) wiele razy wstawiana była w tym wątku.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest też w podpiętych

  • Thanks 1

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites
Teraz, Rucia1 napisał:

leniwce jedne ? wiele razy wstawiana była w tym wątku.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest też w podpiętych

hahahahah szybka jak wiewiórka ? i znów mnie wyprzedziła ? 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, Rucia1 napisał:

leniwce jedne :) wiele razy wstawiana była w tym wątku.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest też w podpiętych

Rozumiem, że u was wszystko działa? Tzn. nie jest to jakiś problem Tidala i i tylko u mnie coś szwankuje?

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, hasos napisał:

Rozumiem, że u was wszystko działa? Tzn. nie jest to jakiś problem Tidala i i tylko u mnie coś szwankuje?

Ja podejrzewam, że jest to problem starszego pluginu Tidal na Twoim obecnym Volumio. Wgraj najnowszy i powinno być ok.
Osobiście teraz nie mogę sprawdzić, bo w poniedziałek sprzedałem mój zestaw malinkowy. 

@Rucia1  u Ciebie działa czy nie używasz Volumio w sensie przez MyVolumio?

Link to post
Share on other sites
  • Moderatorzy

Sprawdzę za jakies 30 minut. Generalnie mam snakeoil + roon ale zmienie karte i zerknę

  • Like 1
  • Thanks 1

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites
Teraz, muzaman napisał:

Ja podejrzewam, że jest to problem starszego pluginu Tidal na Twoim obecnym Volumio. Wgraj najnowszy i powinno być ok.
Osobiście teraz nie mogę sprawdzić, bo w poniedziałek sprzedałem mój zestaw malinkowy. 

@Rucia1  u Ciebie działa czy nie używasz Volumio w sensie przez MyVolumio?

Dałem póki co aktualizację systemu i nic.

Na Volumio nie wgrywałem pluginu Tidala. On się sam pokazał, jak opłaciłem Volumio.

Druga sprawa, że problem pojawił się nagle, podczas odtwarzania płyty.

Opłacony miesiąc raczej mam, bo pobrało mi kasę po 2 tygodniach testowych. Opłacałem miesięczny. 

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, hasos napisał:

Wróciłem do Volumio. Muzyka grała i nagle taki komunikat: asset is not ready for playback. I tidal nie gra. Z usb gra. Skąd ten błąd? 

Mam ten sam problem , chciałem dzisiaj posłuchać muzyki i wyskakuje ten sam komunikat na Mconnect Lite i Bubble

Radio internetowe śmiga bez problemu

Link to post
Share on other sites
11 minut temu, hasos napisał:

Dałem póki co aktualizację systemu i nic.

Na Volumio nie wgrywałem pluginu Tidala. On się sam pokazał, jak opłaciłem Volumio.

Druga sprawa, że problem pojawił się nagle, podczas odtwarzania płyty.

Opłacony miesiąc raczej mam, bo pobrało mi kasę po 2 tygodniach testowych. Opłacałem miesięczny. 

Coś podobnego ludzie doświadczali już wcześniej. Jednym pomogło wgranie najnowszego obrazu Volumio a innym nie.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Zrób jeszcze reboot malince po aktualizaji. Nie pomoże to wgraj nowy obraz. A jak to nie pomoże to trzeba uderzyć do towarzyszy z Volumio.

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, lolo989 napisał:

Mam ten sam problem , chciałem dzisiaj posłuchać muzyki i wyskakuje ten sam komunikat na Mconnect Lite i Bubble

Radio internetowe śmiga bez problemu

 

1 minutę temu, hasos napisał:

Czyli może to być kwestia albo Volumio, albo Tidala.

Stawiam na Tidala. W klubie Simaudio jeden z użytkowników napisał, że też ma problem na swoim Mind 2 z Tidalem. NIe gra mu.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

A ja mam pytanie co do Moode. Jakiś czas temu instalowałem skrypty pod przycisk monostabilny i dzisiaj zauważyłem ze Malinka dziwnie reaguje na przycisk (a właściwie nie reaguje). Posprawdzałem spoiny między wyprowadzaniem z GPIO a płytką sterującą i wszystko się trzymało. Wbiłem więc na malinkę przez Win SCP i w jednym pliku zniknęły mi dwie linijki tekstu wpisane przeze mnie, niezbędne do prawidłowego działania przycisku. Nie aktualizowałem oprogramowania ani nic. To normalne, że coś w systemie znika sobie od tak? ? 

Naim... Neat... Raspberry...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock podczas używania strony.

Zarejestrowani użytkownicy mogą wyłączyć ten komunikat.