Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR5400/SR5500 v NAD T743

rarak

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu rozglądam się za zestawem kina domowego do ustawienia w pokoju ok 20m (poddasze, skos) w cenie ok 10000 za całość.

Używany będzie mniej więcej 50-50 do kina i dostereo. Muzyki słucham naprawdę różnej: od klasycznej (Vivaldi, Mozart) poprzez pop-rock i elektronikę do ostrych brzmień punkowo-metalowych.

W kilku sklepach w Warszawie udało mi się posłuchać kilkunastu konfiguracji (głównie w stereo, ok. 75% czasu odsłuchu), ale wciąż mam wątpliwości.

Spośród zestawów najbardziej odpowiadały mi (kolejność przypadkowa) - wymieniam tylko parę głośników stereo (reszta do kina dobierana z oferty tego samego producenta):

Marantz SR5400/DV4400 + B&W 602

Marantz SR5400/DV4400 + B&W 603

NAD T743/T513 + Avance Dana 509

NAD T743/T513 + Dali Suite 2.8

NAD T743/T513 + Dali Evidence 470

Ponadto z amplitunerów próbowałem Denona (chyba 1804, w każdym razie w klasie cenowej NADa, z którym szybko przegrał w mojej subiektywnej ocenie).

Niestety nie miałem okazji posłuchać Marantza z innymi głośnikami niż B&W, seria 3 wypadła blado w porównaniu z szóstkami.

NADa słuchałem jeszcze (krótko) z Avance'ami (Omega 509, Dana 670), Warfedale Evo 30 oraz Dali Blue 5005, ale to nie było to w porównaniu z wcześniej wymienionymi modelami.

Dali pewnie i tak odpadnie ze względu na budżet.

Teraz prośby o radę i komentarz.

Gdzie w Warszawie mógłbym porównać bezpośrednio Marantza z NADem w konfiguracjach z wymienionymi wcześniej głośnikami?

Co nowego modele Marantza SR5500/DV4500 wnoszą jeśli chodzi o brzmienie?

Czy konfiguracje Marantz+Avance, Marantz+Dali lub NAD+B&W mają w ogóle sens? Może jakiś użytkownik podzieliłby się swoimi wrażeniami...

https://www.audiostereo.pl/topic/12161-marantz-sr5400sr5500-v-nad-t743/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.