Jump to content
IGNORED

Marantz SR5400/SR5500 v NAD T743

rarak

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu rozglądam się za zestawem kina domowego do ustawienia w pokoju ok 20m (poddasze, skos) w cenie ok 10000 za całość.

Używany będzie mniej więcej 50-50 do kina i dostereo. Muzyki słucham naprawdę różnej: od klasycznej (Vivaldi, Mozart) poprzez pop-rock i elektronikę do ostrych brzmień punkowo-metalowych.

W kilku sklepach w Warszawie udało mi się posłuchać kilkunastu konfiguracji (głównie w stereo, ok. 75% czasu odsłuchu), ale wciąż mam wątpliwości.

Spośród zestawów najbardziej odpowiadały mi (kolejność przypadkowa) - wymieniam tylko parę głośników stereo (reszta do kina dobierana z oferty tego samego producenta):

Marantz SR5400/DV4400 + B&W 602

Marantz SR5400/DV4400 + B&W 603

NAD T743/T513 + Avance Dana 509

NAD T743/T513 + Dali Suite 2.8

NAD T743/T513 + Dali Evidence 470

Ponadto z amplitunerów próbowałem Denona (chyba 1804, w każdym razie w klasie cenowej NADa, z którym szybko przegrał w mojej subiektywnej ocenie).

Niestety nie miałem okazji posłuchać Marantza z innymi głośnikami niż B&W, seria 3 wypadła blado w porównaniu z szóstkami.

NADa słuchałem jeszcze (krótko) z Avance'ami (Omega 509, Dana 670), Warfedale Evo 30 oraz Dali Blue 5005, ale to nie było to w porównaniu z wcześniej wymienionymi modelami.

Dali pewnie i tak odpadnie ze względu na budżet.

Teraz prośby o radę i komentarz.

Gdzie w Warszawie mógłbym porównać bezpośrednio Marantza z NADem w konfiguracjach z wymienionymi wcześniej głośnikami?

Co nowego modele Marantza SR5500/DV4500 wnoszą jeśli chodzi o brzmienie?

Czy konfiguracje Marantz+Avance, Marantz+Dali lub NAD+B&W mają w ogóle sens? Może jakiś użytkownik podzieliłby się swoimi wrażeniami...

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.